banner bhosted
Voordelig

Site.nl Review

site.nl logo
€ 0,25 per maand € 0,99 per maand Bekijk de actie
Bij Site.nl kun je bij een domeinregistratie kiezen voor een all-in-one pakket. Dat is mogelijk vanaf € 0,99 per maand.
Site.nl is the new kid on the block in hostingland. We hebben besloten om deze Nederlandse hostingpartij en haar diensten eens onder de loep te houden. Ontdek onze ervaringen in deze Site.nl review.
7.8/10 (Expert Score)
Webhoster is de #11 in de categorie Hostingproviders
7.8Expert Score
Site.nl

Site.nl is een nieuwe speler in de markt van webhosting. Deze hostingpartij wil het zo simpel mogelijk houden. Bij het registreren van een domeinnaam kun je kiezen voor een aanvullend all-in-one pakket, waarmee je in één keer alles fikst voor het lanceren van een website. Dat gaat trouwens erg simpel én snel dankzij de optie automatische WordPress installatie, die ingebakken is bij control panel DirectAdmin. Loop je ergens tegenaan? Dan kun je snel contact opnemen met Site.nl via de livechat.

Eerste jaar € 0,25 per maand
Bekijk het Site.nl aanbod
€ 0,25 per maand € 0,99 per maand
Bij Site.nl kun je bij een domeinregistratie kiezen voor een all-in-one pakket. Dat is mogelijk vanaf € 0,99 per maand.

Productaanbod
7
Juna prijzen
8
Extra functionaliteiten
7.5
Servers en prestaties
9
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
7
Voordelen Site.nl
 • Eenvoudig alles-in-één pakket
 • Makkelijk en overzicht klantenpaneel
 • DirectAdmin met automatische WordPress installatie
 • Website zeer snel up and running
 • Goede en snelle serverprestaties
 • Snelle ondersteuning via livechat
Nadelen Site.nl
 • Geen telefonische ondersteuning
 • Klantenforum is nog leeg (kanttekening: deze partij is nog redelijk nieuw)

Productaanbod

Het complete aanbod van Site.nl

Net als bijna alle andere hostingbedrijven kun je bij Site.nl een domeinnaam registeren. Je hebt hierbij keuze uit een groot aanbod aan extensies. In totaal heb je keuze uit meer dan 500 extensies. Keuze genoeg dus.

Kijken we naar het webhosting aanbod van Site.nl, dan heb je keuze uit drie verschillende pakketten:

 • Basis pakket
 • Zilver pakket
 • Zakelijk pakket

Met het eerste basis pakket zou je volgens Site.nl al prima uit de voeten kunnen bij het realiseren van een website. “Het essentiële pakket dat all-in-one toegang biedt”, aldus de hostingprovider. Daar komen we straks op terug, als we het pakket gaan testen.

Het grote verschil tussen de hostingpakketten is met name het aantal domeinnamen en e-mailadressen dat je onder het pakket kunt hangen, of je gebruik kunt maken van de website bouwer, de grootte van de database, de snelheid van de website en de mate van ondersteuning.

We ontdekken geen andere hostingpakketten die we wel vaak zien bij andere hostingbedrijven. Denk aan speciale WordPress hosting, VPS hosting of Dedicated servers.

De producten van Site.nl op een rijtje:

Domeinregistratie

Eenvoudig je domeinnaam vastleggen en keuze uit heel veel domeinnaam extensies. Vanaf € 3,99 per jaar.

Webhosting

Voor reguliere webhosting heb je bij Site.nl keuze uit drie pakketten: basis, zilver en zakelijk. De meest gekozen optie is het Zilver pakket, (50 GB opslag en onbeperkt dataverkeer). Hiervoor betaal je € 4,99 per maand (zonder deals of korting).

Website bouwer

Bij webhostingpakket Zilver en Zakelijk krijg je toegang tot de website bouwer. Hiermee kun je zonder technische kennis een website in elkaar knutselen.
7/10

Site.nl productaanbod rating

Site.nl prijzen

Dit betaal je bij Site.nl

Prijzen domeinregistratie

Zoals we eerder al constateerden, heb je bij Site.nl keuze uit honderden verschillende domeinnaam extensies. Van .nl tot .tech en van .info tot .travel. De keuze voor een specifieke extensie bepaalt ook de prijs. Bekijk in onderstaand overzicht de registratieprijs en de prijs per jaar bij verlenging van een aantal populaire domein extensies.

DomeinRegistratieprijsVerlengingsprijs per jaar
.nl€ 3,99€ 4,99
.be€ 3,99€ 5,99
.com€ 8,99€ 12,99
.eu€ 1,99€ 5,99
.info€ 15,99€ 21,99
.org€ 8,99€ 12,99
Bovenstaande prijzen zijn ex btw

Wat trouwens wel geinig is, zijn de zoekfilters bij de domeinnaamextensies. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op populair, Europese extensies of extensies die populair zijn onder startups.

site.nl domeinnaam registreren

Prijzen webhosting

Bij Site.nl ontdek je dus drie verschillende pakketten: Basis, Zilver en Zakelijk. Bekijk in onderstaand overzicht de verschillende prijzen.

PakketPrijs per maandActieprijs 1e maand
Basis€ 0,99€ 0,25
Zilver€ 4,99€ 2,99
Zakelijk€ 9,99 € 6,99
hosting pakket prijzen site.nl
De verschillende webhosting pakketten bij Site.nl
8/10

Site.nl prijzen rating

Extra functionaliteiten

Hierin onderscheidt Site.nl zich

Site.nl focust zich met name op het aanbieden van een compleet pakket als het gaat om het realiseren van een website. Bij het registreren van een domeinnaam krijg je gelijk de optie om het ‘all-in-one pakket' te kiezen. Hiermee registreer je een domeinnaam, geniet je van webhosting met een SSL certificaat en kun je gebruikmaken van e-mail. Eenmaal een account aangemaakt en een domeinnaam regeristreert, komen we terecht in een overzichtelijke dashboard.

dashboard van site.nl
Het dashboard / klantenpaneel van Site.nl.

We ontdekken wat unieke features van Site.nl:

 • Je kunt meerdere domeinen onder één webhosting pakket hangen. Dit kan handig zijn als je meerdere kleinere websites wilt lanceren. Deze optie is redelijk zeldzaam bij hostingpartijen (we zagen het wel eerder ook bij Cloud86 en Siteground).
 • Zeer eenvoudig dashboard: achter de schermen is Site.nl overzichtelijk. Je navigeert snel naar je geregistreerde domeinnaam, waarna je met schuifknopjes bijvoorbeeld webhosting kunt activeren.
 • Een eigen klantenforum! Dit is toch wel echt iets unieks; een forum waar klanten met elkaar in discussie kunnen gaan en elkaar vooruit kunnen helpen. Hierin is nog wel goed te zien dat het hier gaat om een nieuwe partij: er zijn bij veel onderwerpen nog geen topics aangemaakt en reacties geplaatst.
 • Je kunt je eigen website beheren via DirectAdmin, wat erg overzichtelijk werkt en waarmee je in één klik WordPress kunt installeren! Hiervoor is geen technische kennis nodig.
 • Er is ondersteuning mogelijk via een livechat op werkdagen tijdens kantooruren. En dat vinden we toch altijd wel erg fijn bij kleine vragen, zodat je snel weer verder kunt met je website.
site.nl directadmin
Site.nl werkt met DirectAdmin. Overzichtelijk en WordPress installeren met één klik!
7.5/10

Extra functionaliteiten rating

Servers en prestaties

Hosting kwaliteit van Site.nl

Op naar de kwaliteit van de webhosting bij Site.nl. Voor onze review hebben we gekozen om het kleinste, basis hostingpakket te testen. Onder het mom van, upgraden kan altijd nog, zijn we benieuwd of een WordPress website, met wat plugins geschikt is voor dit pakket.

Website lanceren: binnen enkele minuten

Via het dashboard kun je inloggen bij DirectAdmin, het control panel waar Site.nl gebruik van maakt. Hier kun je binnen enkele klikken WordPress op je domeinnaam installeren. Wat erg opvalt, is dat de website direct in de lucht is. Bij andere hostingpartijen moet je soms enkele uren wachten voor de website bereikbaar is. Dat is dus wel fijn als je website snel up and running moet zijn.

Website snelheidstest

Zoals we zojuist aangaven hebben we dus WordPress geïnstalleerd op de website. Daarnaast hebben we een standaard thema geactiveerd (Twenty Twenty) en de volgende – in onze ogen toch wel must-have – plugins:

 • Yoast
 • Contact Form 7
 • Aksimet Anti-Spam
 • WPCode

In de snelheidstest, die we hebben uitgevoerd via Google Pagespeed Insights, komt de website ontzettend goed en snel naar voren. Zowel op desktop als op mobiel slaan alle metertjes groen uit.

site.nl snelheidstest
Tja, hier kan je alleen maar blij van worden…

Ook als we onze Site.nl website door GTmetrix laten onderzoeken, komt deze positief uit de test:

gtmetrix onderzoek site.nl

En, er zijn nog optimalisaties mogelijk!

Onze Site.nl website is in bovenstaande tests nog niet geoptimaliseerd. Dit kun je eventueel nog zelf doen. Onder meer met plugins (denk aan caching tools), maar ook via DirectAdmin. Daarnaast kun je natuurlijk ook het hostingpakket upgraden naar een groter pakket: Zilver of Zakelijk. Dit kan handig zijn als je je website helemaal gaat vullen of als je zware plugins wilt gaan gebruiken. Bijvoorbeeld de plugin Woocommerce voor webshops of Elementor voor custom website mogelijkheden.

9/10

Site.nl servers & prestaties rating

 • Snel: zowel via Google Pagespeed Insights als GTmetrix komt onze website erg goed uit het onderzoek op het gebied van snelheid.
 • Een grotere site met zwaardere plugins? Dan zijn er nog optimalisaties mogelijk of een upgrade van het huidige hostingpakket.

Hulp en klantenservice Site.nl

Hoe snel en accuraat is de support?

Mogelijkheden voor hulp

Wanneer je een vraag hebt over je domeinnaam of website, kun je bij Site.nl op de volgende manieren contact opnemen:

 • E-mail: je kunt een mailtje sturen naar support@site.nl. Site.nl belooft dat je binnen 24 uur een reactie krijgt.
 • Open chat: wanneer je ingelogd bent met je account, ontdek je rechtsonderin de mogelijkheid om een live chat te starten. Bovenin de chat staat dat je binnen enkele uren een reactie zou moeten ontvangen. Tip: je kunt ervoor kiezen om notificaties toe te staan. Dit is handig als je verder wilt gaan met waar je mee bezig was, zodat je vanzelf een notificatie krijgt als er iemand reageert. Ook fijn is dat je berichten in het chatvenster bewaard blijven als je door navigeert op de site.
 • Klantenforum: ten slotte is er nog een klantenforum. Deze biedt de mogelijkheid om onderwerpen aan te maken, met andere gebruikers in discussie te gaan of antwoord te krijgen op vragen.

Helaas is er geen telefonisch contact mogelijk. Daarbij is het klantenforum nog niet gebruikt door gebruikers, waardoor deze nog niet van toegevoegde waarde is bij problemen. Hier is nog wat werk aan de winkel!

klantenforum van site.nl
Het (nu nog!) lege klantenforum bij Site.nl.

Bereikbaarheid klantenservice

We hebben de verschillende contactmogelijkheden met Site.nl voor deze review getest. Want, hoe snel reageert Site.nl op onze vragen via de chat én via de mail?

Livechat

Wanneer we de livechat openen staat er ‘reageert meestal binnen enkele uren'. Na het stellen van onze vraag krijgen we na een uur en twee minuten een reactie. Dat is helemaal prima dus!

snelheid klantenservice site.nl
Binnen een uur hadden we een reactie op een vraag via de Livechat van Site.nl.
8/10

Site.nl klantenservice rating

 • Junda is per email te bereiken op: support@site.nl en via een livechat functie op de website.

Ervaringen van gebruikers

Reviews en ervaringen van Site.nl

Voor je zomaar in zee gaat met een hostingbedrijf, is het slim om altijd even te kijken wat andere gebruikers zeggen over de aanbieder. Voor een goed beeld hebben we onder meer gekeken naar de reviews die gepubliceerd zijn over Site.nl op onze zusterwebsite Webhosters.nl (bekijk hier de Site.nl ervaringen).


Een greep uit de ervaringen van Site.nl

Heel tevreden met het hosting pakket ,voldoende om mijn hobby uit te oefenen. Als je een heel klein beetje kennis van zaken heb om een website te uploaden ,is het een piece of cake met Site.nl
Sinds kort overgestapt naar Site.nl, de reden hiervan is dat mijn vorige provider alleen nog maar in het Engels en Tsjechisch wilde communiceren. Plus dat de prijs enorm duurder was geworden. Bij Site.nl krijg ik meer data voor minder kosten. Top service en alles wordt super goed uitgelegd in het Nederlands. Ik had veel eerder over moeten stappen.
7/10

Site.nl Support rating

 • Gebruikers zijn veelal positief over Site.nl, met name over de prijzen en gebruiksgemak

Veelgestelde vragen

Antwoord op je vragen over Site.nl

Is Site.nl een Nederlands bedrijf?

Ja! Site.nl is een 100% Nederlandse aanbieder van webhosting. Het hoofdkantoor van Site.nl is gevestigd in Almere. De servers van site.nl heeft uitsluitend servers binnen de EU.

Kan ik mijn domeinnaam naar Site.nl verhuizen?

Dat kan zeker. Wanneer je je domeinnaam invult bij de domeinchecker van Site.nl zie je gelijk een verhuisknop verschijnen. Je hebt wel de verhuiscode van je huidige provider om de verhuizing in gang te zetten.

Kan ik bij Site.nl ook alleen een domeinnaam registreren?

Bij het registreren van een domeinnaam wordt je geïnformeerd over het all-in-one pakket. Echter hoef je deze niet aan te schaffen. In het winkelmandje kun je het pakket gewoon verwijderen als je puur alleen een domeinnaam wilt vastleggen en meer niet.

Kan ik meerdere domeinnamen op mijn hostingpakket gebruiken?

Ja, dat kan. Bij Site.nl kun je meerdere domeinnamen onderbrengen binnen een hostingpakket. De hoeveelheid domeinen is afhankelijk van het soort hostingpakket dat je hebt aangeschaft.

Hostingwijzer
Logo