banner bhosted

Beste Website Maker

Wil je zelf een website maken en zoek je hiervoor een geschikte website maker? Wij hebben de beste 'website maak software' met elkaar vergeleken zodat je software vindt die bij jou en bij het type website dat je voor ogen hebt past.
Sitebuilders Top 5

Website maken vergelijken

Er zijn tegenwoordig hele goede websites waarmee je zelf een website kunt maken. Vervolgens kun je hier ook een domein registreren en de site laten hosten. Deze zogenaamde sitebuilders zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat je binnen een minuut of 5 al een acceptabel design online kan hebben staan. En dat zonder dat je enige programmeerkennis nodig hebt! Het is vervolgens aan jezelf om enkel de content en verdere functionaliteiten toe te voegen. We behandelen de onderstaande top 5 builders:

Beste Website Builders

 1. JouwWeb – De goedkoopste optie van Nederlandse bodem
 2. Wix – Grootste sitebuilder ter wereld
 3. SquareSpace – Recentelijk goede software update gehad
 4. Jimdo
 5. Weebly
Supertip: Je kunt alle website makers gewoon 100% gratis uitproberen en kijken wat werkt 🧐
1

JouwWeb, Goedkoop + Ideaal voor beginners

JouwWeb: Gratis, goedkoop en geschikt voor beginners

JouwWeb Website maker

€0 €7,50 per maand
Je betaalt nu de eerste drie maanden €0,- daarna slechts €7,50 per maand voor een pakket waar je eigenlijk alles mee kunt.

JouwWeb is een eenvoudige website builder voor beginners waarmee je goedkoop en snel een eenvoudige site kunt maken. Hiermee hebben ze een iets andere positionering dan SquareSpace en Wix. Bij deze twee builders is moet je namelijk net een stapje extra zetten om eruit te halen wat erin zit. Bij JouwWeb blijft het eenvoudig en kan je gemakkelijker een kleine website maken.

Supertip: In tegenstelling tot de andere website makers is alles volledig in het Nederlands bij JouwWeb!

JouwWeb is een Nederlands bedrijf en dat is erg prettig met de communicatie. Ze reageren goed op tickets en je kunt ze zelfs bellen als er grote problemen zijn ontstaan vanwege een storing. Dat is iets wat bij de Amerikaanse website builders volstrekt onmogelijk is.

Voor wie is JouwWeb geschikt?

 • Beginners
 • Website makers die gratis ( en bij een upgrade eventueel: goedkoop) met een website builder aan de slag willen
 • Website makers die de voorkeur hebben voor Nederlandse support

Conclusie #1 Keuze Jouwweb:

Als je gewoon iets eenvoudig online wilt zetten, of je wil een keertje een website proberen te maken: ga dan absoluut voor JouwWeb. Er is op dit moment geen beter alternatief voor Nederlandse klanten die niet teveel willen betalen en niet willen belanden in website makers zonder enige vorm van support.

2

Wix: Eenvoudig en complex tegelijkertijd

Wix: Website maker waarmee meer kan

We vinden Wix eenvoudig en complex tegelijkertijd. Dat moeten we natuurlijk even uitleggen:

Je kunt echt heel erg snel een website starten en live zetten, maar als je het uiterste uit Wix wil halen en de site naar je eigen inzicht wilt aanpassen ben je echt wel wat tijd kwijt. Dat komt eigenlijk doordat alles wat je ziet wel te veranderen is. Dat is natuurlijk goed, maar het maakt het ook niet altijd even makkelijk. In de builder is het bijvoorbeeld soms flink zoeken door alle opties.

Voor wie is Wix geschikt?
Als je nu snel een professionele site wilt en je ook bereid bent om deze in de toekomst flink te verbeteren of uit te bouwen, dan kan Wix zeker wat voor je zijn. Je kan er in feite alle kanten mee op. Dat kost alleen wel wat bloed zweet en tranen.

Wil je een goede indruk van wat je uiteindelijk met Wix kan? Bekijk dan eens de templates.

3

SquareSpace, onlangs zeer sterk vernieuwd!

SquareSpace: Sterke Internationale Builder

SquareSpace

€11 €15 per maand
Deze korting geldt als je SquareSpace voor een jaar afsluit. Daarnaast kun je van 10% extra korting gebruik maken met de onderstaande kortingscode.

We zullen het maar vast toegeven: we zijn fan van SquareSpace! Ze hebben nog niet zo lang geleden hun complete builder vernieuwd en ze lopen hiermee flink voor als je het vergelijkt met de andere aanbieders van website builders. Omdat ze relatief nieuw zijn, is in Nederland nog niet zo'n ontzettend bekende builder, maar wat ons betreft gaan ze dat wel worden.

Toch is de software nog niet zo goedkoop als JouwWeb, en ook zal er ook nooit zulke goede support komen als JouwWeb heeft.

SquareSpace is niet het goedkoopste maar biedt veel waar voor z'n geld. De builder werkt erg intuïtief en de templates zijn heel erg van deze tijd zijn. De templates vormen eigenlijk de basis van jouw site. Je kiest een design uit en vanuit daar geef je jouw eigen touch eraan door teksten aan te passen en foto's toe te voegen.

Voor wie is Squarespace geschikt?
Als je een site hebt waarmee je graag iets laat zien en een gevoel wilt overbrengen, dan is Squarespace erg geschikt. Kijk maar eens naar de strakke designs.

Overige website makers

Jimdo, Weebly en Zyro

4. Jimdo

Jimdo is een beetje vergelijkbaar met WIX. Jimdo voelt wat zakelijker en eenvoudiger. Als je een strakke site wil zonder poespas, is Jimdo misschien iets voor jou. Jimdo biedt ook webshop software, dus of je nu een website of webshop wil, met Jimdo kan het beiden.

5. Weebly

Weebly draait alweer een behoorlijke tijd mee als drag-and-drop sitebuilder. Weebly is makkelijk in gebruik, maar je loopt toch al snel tegen wat beperkingen aan. Ook support is er niet in het Nederlands. Je geeft wel toegang tot de CSS dus je kunt wel het een en ander customizen. Weebly krijg je gratis bij een SiteGround hosting pakket.

6. Zyro

Zyro is een relatief nieuwe speler die er veelbelovend uitziet. Als je een goedkope site wil, dan is dit absoluut een websitemaker om te overwegen. Er is geen website maker waar je voordeliger terecht kunt. Er is op designvlak nog wel wat werk aan de winkel, maar we denken dat Zyro een goede aanvulling is op het huidige aanbod website maken software.

Meer over Website Makers

Website Makers: Dit moet je weten
website-maken-software

Website builders, ofwel sitebuilders bieden de mogelijkheid om dankzij handige (online) software snel een site te maken. De grote kracht van een sitebuilder is de eenvoud en het gemak waarmee je een website kunt maken.

De website builder software werkt vaak met vooraf gemaakte voorbeeld sites (thema’s of templates) waarbij je door kaders en modules te slepen bepaalde functionaliteiten kunt toevoegen of weghalen (drag & drop). Je hoeft dan eigenlijk enkel teksten en beeldmateriaal toe te voegen om de site naar wens in te richten. Er komt dus géén programmeerwerk bij kijken!

Een ander belangrijk voordeel van een sitebuilder is dat je bij één bedrijf gelijk het domein, de hosting, het webdesign en betaalmodule met iDeal transacties kunt regelen. Als je extra functionaliteiten aan de site wil toevoegen kan dit vaak met plugins die zijn ontwikkeld door derden. Hoe groter het platform, hoe meer van dit soort plugins er beschikbaar zijn.

Met de genoemde voordelen komen direct ook wat nadelen om de hoek kijken. Doordat alles erg eenvoudig is gemaakt, betekent dit ook vaak dat er minder mogelijk is doordat buiten de kaders treden moeilijk is.

Een ander nadeel is dat alles ‘vast’ zit bij de sitebuilder. Jouw website overzetten naar een VPS, eigen forum toevoegen, sitestructuur aanpassen, dit zijn zaken die niet allemaal even gemakkelijk zullen zijn of überhaupt kunnen. Als je eenmaal voor een website van een sitebuilder kiest is het nagenoeg onmogelijk om bijvoorbeeld later naar een ander webhosting bedrijf te verhuizen.

Sitebuilders zijn hiermee zeer geschikt voor individuen en kleinere bedrijven die een mooi ‘uithangbord' willen, maar minder voor publishers of grotere ondernemingen die specifieke eisen aan een website stellen.

Voordelen website builder
 • Goedkoop
 • Eenvoudig
 • Werken met kant-en-klare designs
 • Geoptimaliseerd
 • Hosting en domein inbegrepen
Nadelen website builder
 • De site staat ‘vast’ bij de sitebuilder
 • Je kunt enkel werken binnen de kaders van de builder
 • Soms een flinke uitdaging om nét die extra touch aan een site te geven die je zoekt

Conclusie beste website maker

De beste website makers van dit moment

Jouwweb is op dit moment door zo'n 4 factoren ( prijs, support, Nederlands, veel tevreden gebruikers) de favoriet met SquareSpace als onze runner up vanwege de goede design mogelijkheden. Als je weinig kennis hebt en gewoon een hele eenvoudige website wil, dan is JouwWeb de #1 keuze van dit moment.

Bij Wix is hebben we, zoals eerder al aangegeven, een beetje een dubbel gevoel. Het is 's werelds populairste website software, maar het kost best veel werk om er echt iets van te maken. Doordat je zover uit de kaders kunt, gaat er veel tijd zitten om de site echt lekker passend te krijgen. je kunt Wix gratis testen om te kijken of te kijken of je begrijpt wat we bedoelen (en of je het ermee eens bent of niet).

 • JouwWeb – De goedkoopste optie van Nederlandse bodem
 • SquareSpace – Recentelijk goede software update gehad
 • Wix – Makkelijk in gebruik, wat minder op gebied van klantenservice.
Hostingwijzer
Logo