banner bhosted

Jimdo Review

Een review van Jimdo voor de Nederlandse markt. Zo sluit Jimdo aan als sitebuilder bij de vereisten van een Nederlandse Website.
jimdo sitebuilder
6.4Expert Score
Jimdo Review

Jimdo is een top 10 speler op de Europese Sitebuilder markt. Klanten kunnen gratis een website maken onder een subdomein van Jimdo en vanaf €9 per maand een volwaardige website op een eigen domein bouwen.

Kwaliteit van de Sitebuilder
7.5
Jimdo Prijzen
8
Hulp en klantenservice
4.5
Ervaringen van gebruikers
5.5
Jimdo
 • Gratis domein: Bij een abonnement ontvang je gratis een domeinnaam (.NL of .COM is mogelijk).
 • Toegang tot code met Creator
 • Gratis pakket is niet echt uitgebreid
 • Jimdo biedt een mediabibliotheek om rechtenvrije afbeeldingen te verwerken in de website.
 • Met Jimdo maak je snel een volwaardige website zonder technische kennis.
Nadelen Jimdo
 • Max. 10 pagina's in Start pakket &
 • Max. 50 pagina's in Grow pakket
 • De sitebuilder software valt ons wat tegen. De basis layout die door Jimdo zelf wordt gemaakt is goed. Echter de mogelijkheden om zelf het ontwerp geheel vrij aan te passen door afbeeldingen groter en kleiner te maken en elementen toe te voegen is enigszins beperkt.
 • Een Start abonnement biedt slechts ruimte voor 10 pagina’s, dit is te beperkt voor een dienst van €9 per maand.

Jimdo Producten en Diensten

Alle producten die er op Jimdo.com beschikbaar zijn er voor Nederlandse gebruikers, zo start je bijvoorbeeld snel en makkelijk een webshop met Jimdo.[1]https://www.jimdo.com/nl/website/webshop/

Website maker / Sitebuilder

Met de website maker of sitebuilder van Jimdo kan je moeiteloos een website maken. Alles om zonder code zo makkelijk mogelijk te beginnen aan een website. Het is het kern product van Jimdo.

Webshop Software van Jimdo

Jimdo biedt ook een eigen webshop software maker aan. Voor dit soort software bestaan er ook echte specialisten ( als bijvoorbeeld Shopify ) dus bedenk goed of een partij die dit erbij doet ( Jimdo ) wel zo goed kan zijn als een echte specialist.

Domein registratie

Je kan via Jimdo ook eigen domeinen registreren. Bij Jimdo kan je 11 extensies kiezen. .nl zit hier vanzelfsprekend bij voor de Nederlandse markt.

Jimdo Logo Creator

Dit is een extra dienst van Jimdo waar je gratis een eigen logo kan ontwerpen.

De websitebuilder van Jimdo

Al met al draait het bij Jimdo natuurlijk om de kern dienst: De websitebuilder en webshopbuilder van Jimdo zelf. Deze is vooral simpel en snel, maar biedt wellicht niet alles voor gebruikers die echt verder willen met een website.

Zoals reeds genoemd kan Jimdo in principe gratis gebruikt worden. Dit kan echter vooral gezien worden als een soort proefperiode, try out.

De gratis website is namelijk beperkt tot maximaal 5 subpagina’s, kan niet aan een eigen .nl domein worden gekoppeld en wordt met reclame getoond. Wie een website zonder deze beperkingen wil kan kiezen uit de vier betaalde abonnementen.

De betaalde abonnementen beginnen vanaf €9 per maand en de pakketten zijn: Start, Grow, Grow-legal en Unlimited.

Echt gratis kan Jimdo dus eigenlijk niet. Met 5 pagina's met reclame erin kan je het niet echt een goed gratis product noemen, dat neemt niet weg dat het wel allemaal super eenvoudig is.

Een pagina aanpassen in de Editor van Jimdo

Jimdo is ook actief aan de slag met het onder de man brengen van hun eigen webshop software. Die webshop software wordt steeds beter met verschillende goede en handige integraties maar kan wat ons betreft nog niet tippen aan bijvoorbeeld Shopify en SquareSpace. Maar als je aan de slag wil met je eigen webshop is Jimdo zeker een optie. Voordeel bij Jimdo is dat je geen commissie over de betalingen betaald.

Wanneer je een account aanmaakt bij Jimdo wordt je in zo'n 10 stappen en keuzes door het startproces geloodst voor het beginnen van je website. Of je bijvoorbeeld alleen werkt, of je nationaal, lokaal of internationaal wil verkopen, of je fysieke producten hebt en waar je verkoopt. Naar aanleiding van de invulling van jouw antwoorden wordt er al een concept webshop voor je opgetuigd.

Onze webshop zag er met behulp van Jimdo bij de start alsvolgt uit:

Voorbeeld template van Jimdo.

Als je voorbeeld template klaar staat kun je links bovenin beginnen te sleutelen aan het design, je pagina's en / of het vullen van je webshop. Ook dit werkt simpel en intuïtief. Prima oplossing dus voor je website en webshop. Je kan de Jimdo webshop software tijdelijk gratis proberen.

Jimdo webshop instellingen.

Wat ben je ongeveer kwijt bij Jimdo?

Jimdo Prijzen

Jimdo Play is gratis en beperkt tot maar 5 pagina's. Dus daar kan je alleen mini-sites op kwijt. Interessanter zijn de Start en Grow abonnementen, deze zijn geschikt voor het maken van reguliere websites. Deze twee pakketten bieden dezelfde mogelijkheden waarbij Grow meer opslagruimte, dataverkeer en subpagina’s bevat. Met name het aantal subpagina’s zal doorslaggevend zijn aangezien dit bij Start op maximaal 10 pagina’s is gezet. Wie kiest voor Grow kan tot maximaal 50 subpagina’s aanmaken.

 • Jimdo Start: 5 GB schijfruimte/ 10 GB dataverkeer en max. 10 subpagina’s
  (Bestellen voor € 9,- per maand)
 • Jimdo Grow: 15 GB schijfruimte/ 20 GB dataverkeer en max. 50 subpagina’s
  (Bestellen voor € 15,- per maand)
jimdo prijzen en pakketten

Grow Legal en Unlimited

De pakketten van Grow Legal en Unlimited vinden wij vrij prijzig, hiermee prijst Jimdo zich ook een beetje uit de markt en de doelgroep. De Grow Legal AVG conformiteit zou toch al standaard moeten zijn voor de eerdere pakketten. Deze pakketten zijn € 20 en € 39 per maand.

Hoe dan ook zijn er toch ook wat mooie opties geheel gratis bij Jimdo:

 • Altijd gratis een SSL Certificaat
 • Mogelijk toevoegen van Contactformulier
 • Geoptimaliseerd voor Mobiel

Worden mogelijke problemen snel opgelost?

Jimdo Klantenservice

Jimdo is net als vele andere partijen toch echt een partij waarbij de reviews over de klantenservice een mix van positief en negatieve ervaringen zijn. Toch vallen de negatieve ervaringen wel wat op er zijn veel klanten uit Nederland waar het niet lukt om echt daadwerkelijk contact met de klantenservice te krijgen.

Op het vlak van klantenservice zijn dit opvallende punten:

Het contact met de Klantenservice is niet in het Nederlands.
Zeer uitgebreide ‘vraag en antwoord' content, dus veel vragen kan je al beantwoord zien in het Nederlands als je rechtsonder bij de sitebuilder zoekt binnen de huidige support.

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Jimdo Ervaringen en Reviews

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders. ook Jimdo staat op Webhosters maar heeft op deze pagina nog geen hoog volume van reviews. Zodoende kunnen we nu nog geen goed oordeel vellen over wat andere gebruikers van Jimdo vinden.

Heb jij ervaring met Jimdo als sitebuilder of webshop software? Dan waarderen we het zeer als je je Jimdo review hier achter laat.


Een greep uit de reacties:

Jimdo is de beste sitebuilder op dit moment, naar grote tevredenheid gebuik ik Jimdo voor het maken van mijn site. Wel is de klantenservice in Engels. dat is een minpuntje. Let wel goed op welke contracten je afneemt, het kan soms duur worden.
zondag 29 april 2018 - Sean - Webhosters.nl

Wat willen mensen weten over Jimdo?

Veelgestelde Vragen
Hebben jullie een Voorbeeld van een Jimdo Webshop?

Een mooi voorbeeld van een Jimdo Webshop is de Zavenstore.com deze is volledig gemaakt in Jimdo en geeft een goed beeld van wat er maximaal mogelijk is met het Jimdo webshop systeem.
zaven webshop jimdo

Jimdo omzetten naar WordPress, Hoe?

Het is vrij eenvoudig om Jimdo uiteindelijk om te zetten in WordPress. Wat je het beste kan doen is de teksten vanuit de frontpage kopiëren en in jouw nieuwe site structuur op WordPress weer plakken. Een volledige omzetting is niet mogelijk. (via een import / export ) lees ook hier onze vergelijking: WordPress of Jimdo?

Kan je een Jimdo Portfolio website maken?

Jimdo is uitermate geschikt voor het maken van een portfolio website. De Designs sluiten goed aan bij dit soort websites.

Bronnen

Bronnen
1 https://www.jimdo.com/nl/website/webshop/
Hostingwijzer
Logo