banner bhosted

JouwWeb Review

JouwWeb is de website builder die van alle website makers het meest gericht is op beginners naar ons idee. Hier zit je goed voor een simpele, goed werkende website.
jouwweb

De website builder van JouwWeb

Jouwweb is een Nederlands bedrijf dat met de eigen websitebuilder het maken van een website eenvoudig en leuk wil maken. JouwWeb is gevestigd in Eindhoven en heeft ruim 40 duizend klanten te bedienen.

In deze recensie kijken we naar de mogelijkheden en tarieven die JouwWeb op haar website presenteert en nemen we een kijkje achter de schermen om de software zelf te ervaren.

JouwWeb heeft een focus op consumenten en bedrijfjes die beginnen met een website. Voor die doelgroep is JouwWeb erg geschikt. Het hoe en waarom daarvan lichtten we hier onder toe.

8.2Expert Score
JouwWeb Review

JouwWeb is wat ons betreft de meest geschikte website maker voor de echte beginners. Met deze website builder maak je simpel wat eenvoudigere websites. Je hebt geen html of css kennis nodig. Makkelijke drag & drop website maker van Nederlandse bodem.

Kwaliteit van de Sitebuilder
8
JouwWeb Prijzen
8.5
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
8
Voordelen JouwWeb
 • De editor is eenvoudig en snel: De Editor ervaren we als simpel en snel. Het werkt precies zoals je verwacht, de opties komen in beeld op het moment dat je ze nodig hebt. 
 • Webwinkel is goed en makkelijk: een kleine webwinkel starten is erg gebruiksvriendelijk.
 • Prijzen zijn scherp: €7,50 per maand voor een sitebuilder, een domeinnaam en hosting is gewoon heel netjes.
 • Hele goede keuze voor beginners, niet moeilijker gemaakt dan het is: je wordt stap voor stap door de software geleid, aan het einde staat de basis van je website klaar.
 • Gratis versie: heb je wat meer tijd nodig om uit te zoeken of het bij jou past? JouwWeb heeft ook een gratis versie.
Nadelen JouwWeb
 • Wil je veel customizen of ga je echt voor design, dan is het niet direct onze eerste keuze.
 • Niet voor uitgebreide webshops
 • Niet echt geschikt om advertenties op te draaien.

Wat kun je allemaal met JouwWeb

JouwWeb producten

Ook bij JouwWeb zijn we weer aan de slag gegaan met het opzetten van onze eigen nieuwe website, daar wordt al snel duidelijk wat er mogelijk is bij JouwWeb. Al in stap 1 wordt duidelijk dat je kan kiezen tussen website, blog of een webshop. Bij JouwWeb kun je ook een gratis website maken. Dit kan verder met JouwWeb

 • Website maken: JouwWeb maakt het mogelijk om een website te maken (ook gratis)
 • Webshop maken: een webshop maken kan ook bij JouwWeb, dan zit je wel aan een abonnement vast; dit is 7,50 per maand. Daarbij heb je dus ook gratis hosting en domeinnaamregistratie.
 • Domein registreren: Je kan ook een domein vastleggen bij JouwWeb. Bij een Pro of Businesspakket zit dit dus in het abonnement.
 • Inclusief hosting, website maker en domeinregistratie: de prijs die je ziet voor de abonnementen is inclusief hosting, website maker en het hebben van je eigen domein.

Simpel een website in elkaar zetten? Dat kan met JouwWeb

JouwWeb website builder.
JouwWeb begin

Zoals gezegd zij we bij JouwWeb weer aan de slag gegaan met het opzetten van onze eigen nieuwe website. Zodra je kiest om te beginnen met een website via JouwWeb krijg je in stap 1 de keuze wat je wil gaan maken – een website, webshop of een blog.

Wij kozen hier voor website, omdat we anders direct in een betaald abonnement zitten 🙂

Na de eerste keuze krijg je vervolgens een paar templates voorgesteld waar je uit kan kiezen: in het geval van de webshops zijn het al meer dan 50+ designs waar je uit kan kiezen. Na die keuze kom je in je dashboard terecht.

Zo ziet het er uit als je inlogt, aan de linkerkant het meu met alle opties. Bovenaan wat meer instellingen.

Dat dashboard is eigenlijk dus de ‘achterkant / backend' van je website. Hier kun je aan de slag met allerhande instellingen: van het publiceren van nieuwe pagina's, het design van je website, het toevoegen van producten en andere instellingen.

Ontwerpen en inrichten van je website bij JouwWeb

JouwWeb dashboard design
Screenshot van de SquareSpace design editor.

JouwWeb maakt ook gebruik van een zogenaamde drag and drop editor: je kan van alles slepen naar een plek waar je het wil hebben staan. Als iets je niet bevalt kun je er op klikken en verwijderen. Helemaal voor mensen die niet eerder met websites hebben gewerkt is dit ideaal. Het ontwerpen van de site is echt een kwestie van slepen en invullen en de design instellingen naar je eigen hand zetten. Makkelijker dan dit ga je het niet krijgen.

Je hebt een tabje met structuur waar je de bijvoorbeeld kolommen op je pagina kan slepen, witruimte kan toevoegen of tabellen voor je website kan toevoegen.

Het slepen werkt eenvoudig en intuïtief, na een kwartiertje heb je het al wel onder controle.

Na wat oefenen in de editor van JouwWeb merk je al snel dat je er behendig in wordt; in een mum van tijd zet je de site naar je hand qua layout, kleuren en design. En als je zou willen heb je ook binnen no-time een site live.

Functionaliteiten binnen JouwWeb

JouwWeb is verder niet heel uitgebreid maar wanneer je op zoek bent naar een simpele website of webshop voor beginners is het wat ons betreft ideaal. De pagina's kun je na het invullen met de goede content, producten en plaatjes afmaken met behulp van de pagina instellingen:

Pagina instellingen
Het scherm wanneer je naar de pagina instellingen gaat

Onder de extra functionaliteiten vind je onder meer SEO instellingen en de mogelijkheden om banners te plaatsen. Heb je één pagina perfect af en wil je meer pagina's op een soortgelijke manier inrichten? Dan kun je de pagina dupliceren en met de volgende pagina aan de slag.

Binnen de editor kun je ook switchen naar mobiel scherm zodat je ook kan zien hoe de website er op een ander scherm uitziet.

Onder de geavanceerde instellingen (onder instellingen) vind je vervolgens nog wat opties voor het instellen van redirects en kruimelpad instellingen en koppelingen met Google diensten als Search Console en Analytics. Helemaal handig als je wat meer feeling begint te krijgen met je website.

JouwWeb apps, extensies & integratie.

Het is natuurlijk ook van belang welke functies je kan toevoegen aan je website. 1 daarvan is de webshop module. Ga je met de webshop module aan de slag bij JouwWeb? Dan is het mogelijk om de iDeal functie en andere betalingen te koppelen, bijvoorbeeld via Mollie.

Ook social media kan je integreren in de website: zowel deel als like knoppen zijn mogelijk.

Ook JouwWeb heeft een YouTube kanaal [1]https://www.youtube.com/watch?v=VIREKpZCIMs met onder meer tutorials over hoe je een website in elkaar zet.

Gratis website bij JouwWeb of juist betalen

Werkt een gratis JouwWeb site goed?

Je kan zeker aan de slag met een gratis website bij JouwWeb, bevalt het? Dan kan je hem aanhouden of opgegeven upgraden naar een groter pakket. Bij het gratis abonnement kun je namelijk niet je eigen URL meenemen maar zit je op een subdomein van JouwWeb. Dan heb je dus een URL als: hostingwijzer.jouwweb.nl, prima voor een hobby'ist maar zodra je wat groter wordt / serieuzer genomen wil worden is dit toch wel een must.

Bijkomend voordeel is dan dus dat je ook toegang hebt tot de webshop en betalingsmodels. Dan kan je dus aan de slag met het verkopen van producten / services of abonnementen, mocht je dat willen.

Wij zouden zeggen, begin met het gratis pakket, kijk of je tevreden bent met hoe het werkt en wat het kan en ga dan pas upgraden. Wil je een goed alternatief? Dan kan je ook eens kijken naar onze SquareSpace review, of het overzicht met de beste website makers die we aanbevelen.

Je loopt bij ‘gratis' website builders al vaak snel tegen de grenzen aan. Je kan bijvoorbeeld niet een eigen url gebruiken, of je mist opties, of verwijzingen met links naar de website builder software, allemaal niet ideaal. Denk aan onderstaande problemen bij het gebruik maken van gratis software:

 • De url van je website zit dan vaak aan een topdomein gekoppeld – hostingwijzer.wix.com of hostingwijzer.jouwweb.nl in dit specifiek geval.
 • Sommige functionaliteiten die je al wel in je site hebt verwerkt, blijken uiteindelijk enkel beschikbaar na betaling.

JouwWeb prijzen abonnementen

Wat zijn de tarieven bij JouwWeb per abonnement?

Jouwweb biedt drie abonnementen aan die zowel gratis te proberen zijn als ook per maand opzegbaar, je zit dus nergens aan vast als het niet bevalt. De drie abonnementen waaruit gekozen kan worden zijn: Gratis, Pro en Business.

Gratis abonnement

Het gratis abonnement van Jouwweb is gericht op hobbyisten. Je krijgt hier een subdomein van .jouwweb.nl en tevens wordt er reclame op de website getoond. De beperking valt echter erg mee als je kijkt naar de website zelf. Zo aantal pagina’s maar ook de schijfruimte en dataverkeer onbeperkt.

Pro abonnement (€7,50 per maand)

Er zijn drie goede redenen om direct met een Pro abonnement te beginnen als je een eigen website gaat maken met Jouwweb. Ten eerste heb je dan een reclamevrije website, ten tweede krijg je een gratis .NL domein en ten derde krijg je vanaf het Pro pakket de mogelijkheid om een eigen mailbox aan de website te koppelen. Op basis van deze drie redenen is het duidelijk dat zakelijke websites minstens voor een Pro abonnement zullen kiezen.

Andere interessante extra mogelijkheden die in het Pro pakket zitten die bij de gratis versie ontbreken zijn bijvoorbeeld:

 • Statistieken
 • Eigen URL – zonder jouwweb in de url.
 • Zoekfunctie
 • Favicon
 • Webshop

Alle functies die Jouwweb biedt zijn standaard inbegrepen in het Pro abonnement, er zijn enkel een paar beperkingen in aantal. Zo kan er maximaal 1 domein worden gekoppeld aan het pakket, is er tevens maximaal 1 mailbox en kunnen er niet meer dan 10 producten in de webshop worden aangemaakt.

Business abonnement (€15 per maand)

Speciaal voor de webwinkels is er het Business abonnement. Hoewel er ook in het Pro abonnement een webshop en webshop producten aan de website kunnen worden toegevoegd is er daar een beperking van 10 producten. Webwinkels die meer producten willen kiezen daarom voor het Business abonnement.

Extra t.o.v. Pro:

 • 2 domeinnamen
 • Onbeperkt producten
 • 1 XL mailbox tot 10 GB
JouwWeb prijzen
Overzicht van de prijzen bij JouwWeb in combinatie met de mogelijkheden van de abonnementen.

Is de klantenservice en support goed bij JouwWeb?

Hulp en klantentservice van JouwWeb

Bij JouwWeb zit het wel goed met de klantenservice. Ondanks dat ze geen telefonische ondersteuning bieden kun je wel contact opnemen via onder meer de live chat [2]https://www.jouwweb.nl/contact en kan je ook terecht in de kennisbank / helpcentrum met heel veel instructievideo's en online gidsen die je verder helpen met jouw JouwWeb website. [3]https://help.jouwweb.nl/nl/support/home. Ook is het nog mogelijk tickets in te dienen – die worden dan per e-mail ook weer beantwoordt.

Voor veel hosting bedrijven en sitebuilders is het lastig om ook telefonisch alles toe te lichten om dat dit vaak geschreven duidelijker is.

Ervaringen met JouwWeb

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

We hebben om ons heen gezocht op andere platformen, wat zij zelf vonden: ook dat was overwegend positief. En ook op Google scoort JouwWeb een 4 sterren van de 5 en bij TrustPilot en het oude hostingvergelijken.eu kwam JouwWeb als een prima website maker uit de test.

Absoluut een aanrader voor de beginnende website maker / kleine webwinkel ondernemer.

4.6 / 5.0 op basis van 3283 reviews op TrustPilot en voorheen een 9.3 op HostingVergelijken.eu


Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over JouwWeb

Hebben jullie een goed voorbeeld van een JouwWeb webshop

We hebben even gezocht, er zijn talloze websites gemaakt met JouwWeb, maar een leuke die we tegen kwamen e die met hetzelfde thema gemaakt is als wij in deze review hebben gebruik is die van Kees Kampeert [4]https://www.keeskampeert.nl/ die je in onderstaand screenshot ziet.. Ook mobiel ziet de website er tip top uit.

KeesKampeert JouwWeb webshop

Gratis website maken bij JouwWeb?

Ja je kan dus echt een gratis website maken bij JouwWeb – je gaat pas betalen als je echt een eigen url neemt zonder ‘jouwweb.nl' in de url. Dus gratis kan, maar het is voor de hobby'ist; voor serieuzere bedrijven zouden we het afraden om een gratis pakket te nemen

Hoe maak je een website op JouwWeb

Zodra je begint bij JouwWeb onder ‘nu beginnen' kom je in een stappenplan terecht die je door de eerste stappen van het opzetten van een website heen loodst. Je vult je naam, en email in, geeft aan wat voor website je wil en vervolgens kan je een template kiezen en wordt er een standaard website voor je neergezet. Vervolgens kan je zelf aan de slag met aanpassingen doen, met een look en feel die wel iets weg heeft van Microsoft Word. Zodra je klaar bent druk je op ‘publiceren' en staat je website online!

Bronnen

Bronnen
1 https://www.youtube.com/watch?v=VIREKpZCIMs
2 https://www.jouwweb.nl/contact
3 https://help.jouwweb.nl/nl/support/home
4 https://www.keeskampeert.nl/

Hostingwijzer
Logo