banner bhosted

Jouwweb vs Jimdo

In deze vergelijking zetten we de twee sitebuilders Jouwweb en Jimdo naast elkaar. Beide bedrijven bieden gebruikers de mogelijkheid om gemakkelijk zelf een website te maken, daarbij hebben ze ook beide een gratis instap pakket op een subdomein om de software te kunnen uitproberen.

Toch zijn er enkele belangrijke verschillen die in deze vergelijking naar voren zullen komen. We vergelijken het aanbod van deze twee sitebuilders.

1. Gratis Website

Bij zowel Jouwweb als Jimdo kunnen klanten gratis een eigen website maken. Bij Jimdo is het PLAY abonnement gratis, bij Jouwweb heet dit instap abonnement GRATIS. In deze gratis abonnementen zijn er drie belangrijke beperkingen die zowel bij Jouwweb als Jimdo gelden.

Zo wordt de website aangemaakt op een subdomein, dit is .jimdosite.com of .jouwweb.nl. Ook wordt er reclame op de website getoond. Tot slot kan er géén email worden gebruikt.

Door deze drie beperkingen zullen weinig gebruikers permanent een gratis abonnement gebruiken maar door deze optie kun je wel zelf goed de software en interface testen voordat je tot een abonnement overgaat.

2. Professionele Website

Ga je een professionele website maken dan kies je bij deze sitebuilders voor een betaald abonnement. Bij Jouwweb is het Pro abonnement geschikt in bijna alle situaties zolang je géén webwinkel functies nodig hebt en aan één domein & één mailbox genoeg hebt. Het Pro abonnement van Jouwweb kost €8 per maand.

Bij Jimdo zijn er twee keuzes voor betaalde websites, het Start en het Grow abonnement. Beide pakketten zijn vergelijkbaar uitgerust waarbij het grote verschil is dat het Grow pakket 50 subpagina’s heeft in plaats van de 10 subpagina’s van Start. Het Start abonnement kost €9 per maand en het Grow abonnement €15 per maand. Indien je niet zeker weet hoeveel subpagina’s je nodig hebt kun je met Start beginnen en eventueel later upgraden. Het aantal pagina’s zal minder zijn dan je denkt aangezien een blog bijvoorbeeld als één pagina telt.

3. Eigen Webwinkel

Wil je zelf een webwinkel maken met één van deze twee sitebuilders dan zijn de duurdere abonnementen geschikt. Bij Jouwweb is het ook mogelijk met het Pro abonnement al een webwinkel te bouwen, het aantal producten is daarbij echter gelimiteerd op 10 stuks. Het business abonnement van Jouwweb is beter geschikt aangezien deze géén limiet heeft op het aantal producten in de webwinkel.

Bij Jimdo kun je een webwinkel maken door te kiezen voor het Business of het VIP pakket. In beide gevallen kun je een onbeperkt aantal producten in de webwinkel plaatsen. Het goedkopere Business heeft echter nog beperkingen zoals maximaal 50 subpagina’s, 20 GB dataverkeer en 15 GB schijfruimte terwijl bij VIP echt alles onbeperkt is.

Het Business pakket kost €19 per maand en het VIP pakket kost €39 per maand. Maar eigenlijk kan je voor het maken van een webshop beter even kijken naar dit artikel over de beste webshop software.

4. Software

De twee sitebuilders van Jimdo en Jouwweb hebben een andere insteek, met name Jimdo is een uitzondering omdat ze zich erg richten op slim en automatisch de website samenstellen. Dit doet Jimdo door vragen te stellen over je bedrijf, het doel van de website en meer.

Daarmee gaat de software van Jimdo zelf aan de slag. Maar deze functie is in onze ogen nog niet goed genoeg. Het is daarom ook jammer dat het zelf aanpassen van de website bij Jimdo op veel onderdelen beperkt is.

Bij Jouwweb is de software meer zoals je het verwacht van een sitebuilder. Je hebt enkele templates om uit te kiezen en gaat daarna zelf aan de slag. Je kunt onderdelen toevoegen, naar een andere plek slepen en ergens op klikken toont de aanwezige opties. Verder zie je links een kolom met een lange lijst aan basis elementen die je naar de pagina kunt slepen. Het is simpel en effectief.

Misschien weet Jimdo de slimme software nog verder te verbeteren de komende jaren maar voorlopig geven we de voorkeur aan Jouwweb op dit onderdeel.

5. Conclusie

Kijken we enkel naar de twee sitebuilders van Jouwweb en Jimdo dan gaat momenteel onze voorkeur uit naar Jouwweb. Jouwweb is in de eerste plaats goedkoper dan Jimdo maar vooral belangrijk, de abonnementen keuze is simpeler en beter.

Jimdo heeft vijf abonnementen met kleine verschillen en ongewenste beperkingen zoals een limiet in subpagina’s. Bij Jouwweb is de keuze tussen de drie abonnementen duidelijker.

De software van Jouwweb is daarbij ook prettiger dan de software van Jimdo. Jimdo doet een mooie poging met een slimme opbouw van het template op basis van vragen aan de gebruiker. Het is in onze ogen echter nog niet slim genoeg.

Wie twijfelt tussen deze twee raden we aan te starten met een Gratis Jouwweb abonnement om zo de software te testen of dit goed genoeg is. Bekijk hier altijd de actuele top 5 van de beste sitebuilders van 2021 volgens onze website.

Aanbieding: Het Jouwweb Pro abonnement kan nu de eerste 3 maanden gratis worden afgenomen, zo kun je gelijk al een professionele website maken. (Maandelijks opzegbaar)

Hostingwijzer
Logo