banner bhosted

SquareSpace Review

SquareSpace is nu al wat jaren aan de weg aan het timmeren als website maker. Het gebruiken van de website builder software van bijvoorbeeld SquareSpace vergemakkelijkt en versnelt het bouwen van je website. Hier onder lees je meer over SquareSpace specifiek.
squarespace

De website builder van SquareSpace

Als je hosting aan het vergelijken bent is de volgende (of vorige) stap vaak het opzetten van je website of webshop. Dat kan je laten doen door bijvoorbeeld een gespecialiseerd bedrijf of zelf proberen met bijvoorbeeld WordPress. Een andere, en voor veel mensen de makkelijkste optie, is om aan de slag te gaan met een zogenaamde sitebuilder. 

Met een sitebuilder krijg je vaak al een vooropgezette website waarna je vervolgens zelf een beetje kan schuiven met de tekst, blokken, foto’s, instellingen en kleuren waardoor je vrij eenvoudig je eerste website in elkaar zet. Je gaat dan dus aan de slag in een template wat al bestaat, waarna je het design en de invulling van de website (een beetje) naar je hand kan zetten.

SquareSpace is zo’n website builder, en wat ons betreft ook één van de beste keuzes. Waarom SquareSpace één van de beste keuzes is voor een website maker volgens HostingWijzer.nl lees je hieronder.

8.8Expert Score
SquareSpace Review

SquareSpace is misschien niet de bekendste website builder in Nederland maar zeker één van de toppers. Deze website builder software heeft binnen enkel jaren een flink aandeel veroverd op de markt van sitebuilders, en dat is logisch want deze sitebuilder steekt heerlijk in elkaar.

Kwaliteit van de Sitebuilder
8.8
SquareSpace Prijzen
8
Hulp en klantenservice
8.5
Ervaringen van gebruikers
9
Voordelen SquareSpace
 • SquareSpace werkt snel, simpel en intuïtief. Ook als beginner zit je snel op het goede pad.
 • Heb je een mooi template gemaakt en helemaal happy met deze opzet? Dan kan je hem simpel dupliceren en hergebruiken voor je volgende site
 • Je kan er een eigen website, portfolio, of cv te maken maar ook een webshop.
 • De interface werkt heerlijk, de designs en templates zijn erg gelikt
 • wat ons betreft de beste sitebuilder op dit gebied.
 • Ook met aanvullende opties voor bijvoorbeeld SEO optimalisatie of aanpassingen in CSS zit het bij SquareSpace wel snor.
Nadelen SquareSpace
 • Je hebt een gratis proefperiode van 14 dagen, helemaal gratis een website bij SquareSpace kan niet.
 • Je kan verder niet bij de hosting opties.
 • Niet erg geschikt om advertenties op te draaien als bijvoorbeeld AdSense

Wat kun je allemaal met SquareSpace

SquareSpace producten

Met SquareSpace kan je dus je eigen website redelijk makkelijk in elkaar draaien; als je je aanmeldt wordt je in een aantal stappen begeleidt naar een template dat waarschijnlijk aansluit bij jouw wensen. Zo start je met bijvoorbeeld een voorbeeld site die al is ingericht als een persoonlijk cv, een portfolio, een bedrijfswebsite of een webshop, vanuit daar kun je het dus verder vormgeven en invullen.

SquareSpace biedt een sitebuilder aan die ook geschikt is als webshop builder met de ‘Commerce’ functie.

 • Website maken: SquareSpace is ideaal om een website in elkaar te zetten, het werkt makkelijk, intuïtief en snel
 • Webshop maken: vanaf het SquareSpace Business abonnement kun je ook een webshop maken en betalingsmogelijkheden en producten toevoegen
 • Domein registreren: Je kan ook een domein vastleggen bij SquareSpace;
 • Inclusief hosting, website maker en domeinregistratie: de prijs die je ziet voor de abonnementen is inclusief hosting, website maker en het hebben van je eigen domein.

Snel en simpel een goede website maken met de SquareSpace websitebuilder

SquareSpace website builder.

We zijn zelf – weer – aan de slag gegaan met de gratis trial versie van SquareSpace om te kijken hoe alles in elkaar steekt, of het werkt, en hoe het werkt. Zodra je begint bij SquareSpace, bent ingelogd en een naam hebt gekozen voor je nieuwe website, krijg je een aantal vragen en opties voorgeschoteld.

Wanneer je hier door heen bent gelopen schotelen ze je een paar templates voor die voldoen aan jouw wensen. Je kan dan één van deze templates / voorbeeldsites kiezen en vanuit hier verder werken. Wel zo makkelijk.

Het overzichts menu van al je opties heb je aan de linkerkant staan als je bent ingelogd bij SquareSpace. Daar kan je dan kiezen voor hetgeen je wilt gaan aanpassen. Zoals je ook in bovenstaand screenshot ziet.

Aanpassen van layout, design, fonts etc.

Dat het wel goed zit met hoe SquareSpace er uit ziet lees je wel in meer reviews. Maar het kan zijn dat je er een beetje je eigen draai aan wil geven; ook dit is niet moeilijk. Je gaat naar de pagina die je wilt aanpassen en daar kan je via ‘design' van alles aanpassen. Van de fonts, tot de kleuren, maar ook de content zelf is makkelijk te verschuiven met de drag and drop builder. Ook kun je zelf nog elementen zoals knoppen, plaatjes en producten toevoegen.

Screenshot van de SquareSpace design editor.

Nadat je een uurtje in de editor hebt geoefend merk je al snel dat je er behendig in wordt; in een mum van tijd zet je de site naar je hand qua layout, kleuren en design.

Functionaliteiten binnen SquareSpace.

Bij SquareSpace heb je veel extra opties, zo kan je een extern eigen domeinnaam koppelen, kun je Google Workspace koppelen. Kun je je language settings instellen en verdere informatie over je bedrijf, website op webshop. Ook is het mogelijk om een leden omgeving te creëren als je bijvoorbeeld een abonnementen service wil beginnen.

De commerce functie voor de webshop functie is ook makkelijk in gebruik.

Beginnen met een webwinkel kan ook met SquareSpace; vanaf het Business model.

Functionaliteiten voor cookies en social media staan ook voor je klaar en hoef je alleen nog in te vullen. Onder het kopje marketing vind je verschillende opties om de SEO (de vindbaarheid van je website) te verbeteren. Maar ook pop up banners om producten die je wil verkopen onder de aandacht te brengen.

Email campagnes, Instagram campagnes, Facebook Pixels, Pinterest? Ook allemaal verwerkt binnen de SquareSpace website builder.

Apps toevoegen

Het is natuurlijk ook van belang welke functies je kan toevoegen aan je website. Ook aan extensies geen gebrek bij SquareSpace. De extensies of plugins, hoe je ze ook wil noemen, vind je onder Settings > Extensions. Hier kan je onder meer integraties vinden voor je fulfilment, verzending, dropshipping (Spocket), boekhouding en onder meer je ‘verdere' SEO optimalisatie.

Een greep uit de verschillende extensies en integraties die SquareSpace biedt.

Gratis website bij SquareSpace of juist betalen

Werkt een gratis SquareSpace site goed?

De gratis versie werkt goed maar dit is een demo voor 14 dagen. Wil je SquareSpace gaan gebruiken dan zit je dus na 2 weken toch echt vast aan een betaald model als je verder wil gaan. In dat betaalde model vind je overigens wel ook de hosting, de site builder zelf en de domeinnaam.

Sowieso loop je bij ‘gratis' website builders al vaak snel tegen de grenzen aan. Je kan bijvoorbeeld niet een eigen url gebruiken, of je mist opties, of verwijzingen met links naar de website builder software, allemaal niet ideaal.

Uiteindelijk kom je wanneer je gebruik wil maken van website builder software én een professionele site wil, altijd wel uit bij een – klein – betaald abonnementje.

Bij gratis versies loop je verder bijvoorbeeld tegen limieten aan waar het gaat om:

 • De url van je website zit dan vaak aan een topdomein gekoppeld – hostingwijzer.wix.com of hostingwijzer.squarespace.com bijvoorbeeld
 • Sommige functionaliteiten die je al wel in je site hebt verwerkt, blijken uiteindelijk enkel beschikbaar na betaling.

SquareSpace prijzen

Wat kost SquareSpace per abonnement?

De prijzen bij SquareSpace starten na de gratis proefperiode (14 dagen), voor het goedkoopste pakket (Personal) ben je €11,- kwijt. Voor €11,- heb je de hosting van je database, de domeinnaam en de sitebuilder software. Op dit pakket kun je een gewone website maken, maar geen webshop. Je kan bij het Personal pakket geen betaalmethoden toevoegen. 

Dat kan wél bij het Business pakket (€17). Ontgroei je ook het SquareSpace Business pakket dan kun je nog kiezen voor SquareSpace Basic of Advanced Commerce, de prijzen van die twee pakketten liggen tussen de €24 en €36 per maand.

Is de klantenservice en support goed bij SquareSpace?

Hulp en klantentservice

Bij SquareSpace hebben ze duidelijk tijd gestopt in de support sectie [1]https://support.squarespace.com/hc/en-us, dit is een complete kennisbank geworden per topic / onderwerp. Zo vind je hier hulpgidsen over het maken van de website zelf maar ook over het koppelen van een externe domeinnaam, Google Workspace, voor SquareSpace commerce, Member Areas en meer. Ook vind je hier allerlei video tutorials als je er met behulp van de geschreven gidsen nog niet uitkomt.

Verder zijn er SquareSpace webinars, kun je gebruik maken van de community forums, kun je een expert inhuren en als je er niet uitkomt kun je bij SquareSpace ook per email of livechat [2]https://support.squarespace.com/hc/en-us/requests/ terecht. Dit hebben ze prima voor elkaar dus.

Let wel: het is natuurlijk een groot bedrijf dus ze kunnen niet voor iedereen de telefoon opnemen – je moet het wel doen met de middelen die voor handen zijn.

SquareSpace heeft ook een eigen YouTube kanaal [3]https://www.youtube.com/watch?v=on6HoB1CPGU met tutorials en andere ideeën.

Ervaringen met SquareSpace

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Op verschillende Nederlandse en internationale platformen zijn ook andere reviews lovend. Het overgrote deel van andere reviews is overwegend positief.

Op basis van zoveel verschillende positieve review voelen wij ons ook gestaafd in onze bevinding dat dit één van de beste website builders is.

4.8 / 5.0 op basis van 2.116 reviews op Capterra, en voorheen een 8.5 op HostingVergelijken.eu


Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over SquareSpace

Hebben jullie een goed voorbeeld van een SquareSpace webshop

We hebben even gezocht, er zijn talloze websites gemaakt met SquareSpace. Maar bijvoorbeeld de website van FieleFragrances [4]https://www.fielefragrances.com/ staat er erg goed bij. Deze is webwinkel is gemaakt met SquareSpace.

Fiele Fragrance -Squarespace

Wat kost SquareSpace

Het goedkoopste abonnement bij SquareSpace is het Personal pakket, dat is beschikbaar vanaf €11,- per maand. Vanaf het business pakket (€17) heb je webwinkel functionaliteiten er bij.

Kan je een eigen domein meenemen en koppelen aan je SquareSpace ontwerp

Ja je kan ook gebruik maken van een externe domeinnaam die je ergens anders hebt geregistreerd en deze koppelen aan je website die je hebt ontworpen in SquareSpace.

Bronnen

Bronnen
1 https://support.squarespace.com/hc/en-us
2 https://support.squarespace.com/hc/en-us/requests/
3 https://www.youtube.com/watch?v=on6HoB1CPGU
4 https://www.fielefragrances.com/

Hostingwijzer
Logo