banner bhosted

Weebly Review

SquareSpace is nu al wat jaren aan de weg aan het timmeren als website maker. Het gebruiken van de website builder software van bijvoorbeeld SquareSpace vergemakkelijkt en versnelt het bouwen van je website. Hier onder lees je meer over SquareSpace specifiek.
weebly website builder

De website builder van Weebly

Wie een gratis website wil maken kan kiezen voor het gratis abonnement van Weebly en hier onbeperkt gebruik van maken, het betreft hier dus géén proefperiode van enkele weken. De abonnementen structuur is zo opgezet dat een aanzienlijk deel van de gratis gebruikers naar verloop van tijd zal willen upgraden om beperkingen weg te nemen zoals Weebly advertenties. Weebly krijg je ook gratis wanneer je de hosting bij SiteGround afneemt[1]Weebly Sitebuilder Acitviation and Access, Siteground.com). 7.2Expert ScoreWeebly ReviewWeebly is één van de bekendere en oudere website builders die er is. Maar is Weebly ook geschikt voor jouw … Continue reading hier vind je onder meer een kennisbank, artikelen, seo gidsen, andere handige zogenaamde setup guides en tips die je verder helpen. Ook kan je terecht bij de Weebly community met je vragen en kun je via Weebly support vragen over de chat stellen als je er zelf niet uitkomt.

Telefonisch is er geen Nederlandse helpdesk, maar met een beetje zoeken kom je een heel eind bij Weebly. Die pagina vind je hier

 • https://www.weebly.com/app/help/us/en

Ervaringen met Weebly

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Op verschillende Nederlandse en internationale platformen zijn ook andere reviews lovend. Het overgrote deel van andere reviews is overwegend positief. Er is wel wat kritiek op het gebrek aan betalingsmogelijkheden van de webshop

Weebly is al met al een prima website maker voor beginners.

4.6 / 5.0 op basis van 40 reviews van een webshop software tester en voorheen een 7.9 op HostingVergelijken.eu


Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Weebly

Hebben jullie een goed voorbeeld van een Weebly website

We hebben gezocht naar Weebly website voorbeelden en kwamen onder meer onderstaande website over snowboards tegen. Dit is een mooi voorbeeld van een Weebly website. Je kan ook eens kijken naar de website van Designbombs [2]https://www.designbombs.com/best-weebly-websites-examples/ daar staan 25+ weebly voorbeelden, de url kun je vinden in de voetnoten.

douk snow

Weebly + iDeal

Het grootste probleem van Weebly is dat de webshop software van Weebly geen iDeal ondersteund. Wellicht dat het via Stripe inmiddels wel kan, daar werkt Weebly mee samen. Het is in ieder geval wel mogelijk om Creditcard en Paypal betalingen door te laten komen.

Is Weebly gratis?

Ja er is een helemaal gratis optie voor Weebly, dan krijg je echter wel reclame op je site en niet je eigen url. Wil je echt een website maken die serieus genomen wordt dan zit je al snel aan je eigen URL + betaling. Die $4 dollar per maand is de hosting + domeinnaam + software ook wel waard.

Bronnen

Bronnen
1 Weebly Sitebuilder Acitviation and Access, Siteground.com).

7.2Expert Score
Weebly Review

Weebly is één van de bekendere en oudere website builders die er is. Maar is Weebly ook geschikt voor jouw project? Dat is afhankelijk van wat je wil. Weebly is prima geschikt voor een persoonlijke site, voor een webshop al snel een stuk minder.

Kwaliteit van de Sitebuilder
7.5
Weebly Prijzen
7
Hulp en klantenservice
7
Ervaringen van gebruikers
7
Voordelen Weebly
 • Heerlijk simpele editor – werkt goed.
 • Toevoegen van producten in je webshop gaat vanzelfsprekend en dat is knap
 • De templates zijn mooi, zo ben je snel van start met een mooie setup
 • In de kennisbank veel tips en artikelen die je helpen bij de verdere uitbreiding en professionalisering van je Weebly website.
 • Ook met aanvullende opties voor bijvoorbeeld SEO optimalisatie of aanpassingen in CSS zit het bij Weebly wel goed.
Nadelen Weebly
 • Voor serieuze functies als de webshop zit je al snel op het duurste abonnement
 • Je kan niet bij de hosting opties.
 • AdSense draaien loopt niet direct lekker

Wat kun je allemaal met Weebly

Weebly producten

Het openen van een account gaat gemakkelijk. Vervolgens begint de sitebuilder van Weebly met de vraag of je online wil verkopen, webwinkel ja of nee? Dit kan later worden altijd nog worden toegevoegd. Vervolgens dient er een template te worden gekozen uit een lijst met voorbeelden.

De templates in deze lijst lijken in eerste instantie erg op elkaar. Ze hebben allemaal een grote foto met een titel. Ook hier geldt gelukkig dat je later op elk moment je hele website kunt overschakelen naar een ander template.

Snel een site in de lucht met de Weebly websitebuilder

Weebly website builder.
https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-300x134.jpg 300w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-766x343.jpg 766w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-1536x688.jpg 1536w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-2048x917.jpg 2048w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-335x150.jpg 335w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-100x45.jpg 100w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-782x350.jpg 782w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review-788x352.jpg 788w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-review.jpg 1890w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" />

Ook voor Weebly zijn we aan de bak gegaan met de website builder software. Die steekt goed in elkaar en werkt makkelijk. Als je zou willen heb je binnen een uurtje een website in de lucht en je bent ook zeker binnen een uurtje wel gewend aan de builder van Weebly

Website maken en aanpassen met Weebly

Een website maken met de Weebly sitebuilder bestaat uit het aanpassen van het gekozen template en deze vervolgens vullen met afbeeldingen en tekst. Dit gaat allemaal via een mooi ontworpen user-interface waar je gelijk ziet hoe de website uiteindelijk wordt weergegeven.

Wil je een tekst aanpassen dan is het zo eenvoudig als klikken op de tekst en typen, je hoeft niet tussendoor op te slaan, dat gaat automatisch. Vanuit de linker kolom kunnen elementen worden toegevoegd aan de website door ze naar de gewenste plek te slepen. Deze elementen zijn naast tekstblokken en afbeeldingen ook knoppen, kaarten, video of een stuk HTML code.

https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-300x139.jpg 300w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-1024x473.jpg 1024w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-767x354.jpg 767w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-1536x709.jpg 1536w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-2048x946.jpg 2048w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-325x150.jpg 325w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-100x46.jpg 100w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-758x350.jpg 758w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/toevoegen-producten-in-je-webshop-788x363.jpg 788w" sizes="(max-width: 1880px) 100vw, 1880px" />
Ook het toevoegen van producten in je webshop gaat eenvoudig, dit werkt erg prettig.

Bij het toevoegen van elementen loop je gelijk tegen enkele beperkingen aan, een afbeelding kan niet zomaar naar elke positie worden gesleept. Dit geldt ook voor het hoofdmenu en de header, deze staan op vaste posities en kunnen niet verplaatst worden.

Handige functionaliteiten van Weebly

Wie kiest voor Weebly om zelf een website te maken zal dit met name doen vanwege het gebruikersgemak. Een website programmeren kunnen maar weinig en zelfs een open-source CMS als Joomla of WordPress gebruiken zal voor sommige net wat teveel gedoe zijn. Daarom kijken we extra goed naar de functionaliteiten die de sitebuilder van Weebly erg handig maken.

Afbeelding bewerken

Het bewerken van afbeeldingen gaat niet alleen erg makkelijk, er zijn ook erg mooie slimme opties. Zo kun je niet alleen de afbeelding bijsnijden en tekst toevoegen, je kunt ook filters toevoegen (Instagram achtig) en focus aanbrengen. Deze twee functies zijn erg goed uitgewerkt waardoor de bediening goed werkt en het resultaat erg mooi is.

Google Maps

Ook het integreren van een Google Maps kaart wordt door Weebly erg gemakkelijk gemaakt. Door te slepen en een adres in te voeren heb je binnen enkele seconden een nette Google Maps kaart op je contact pagina staan.

Formulieren

De mogelijkheid om een nieuwsbrief aanmeldingsformulier toe te voegen werkt ook prima. Dit is met enkele klikken te doen. Er zijn handige opties om kleine aanpassingen te doen en bijvoorbeeld een Google Captcha toe te voegen. Ook hier ben je helaas wel beperkt in vrijheid met het formulier, wil je een andere beveiliging dan Google Captcha dan is dat helaas niet mogelijk.

Device Switcher

Tot slot willen we de ‘device switcher’ nog benadrukken. In de basis ontwerp je de website in de Weebly editor namelijk voor een groot beeldscherm. Echter met het gebruik van de device switcher kun je direct zien hoe je pagina’s er op de mobiel uit komen te zien.

https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-300x154.jpg 300w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-1024x526.jpg 1024w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-768x394.jpg 768w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-1536x788.jpg 1536w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-2048x1051.jpg 2048w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-292x150.jpg 292w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-100x51.jpg 100w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-682x350.jpg 682w, https://www.hostingwijzer.nl/wp-content/uploads/2021/09/weebly-editor-788x404.jpg 788w" sizes="(max-width: 1802px) 100vw, 1802px" />
De Weebly editor is duidelijk en werkt makkelijk met ook Drag and Drop.

Instellingen voor je website

Bij de instellingen voor je website zijn enkele belangrijke functies standaard aanwezig. Zo  is het mogelijk om redirects aan te maken, deze vind je onder SEO > 301-omleidingen. Dit is handig als je van een oude website (bijvoorbeeld Joomla of andere HTML structuur) overstapt op Weebly en oude links zo kunt redirecten naar de nieuwe pagina’s

SSL en favicon zijn tevens standaard beschikbaar in het gratis abonnement. SSL is iets wat bij reguliere shared hosting aanbieders regelmatig een betaalde extra is, fijn om te zien dat Weebly dat gratis meelevert.

Ook kun je onder instellingen een Cookie melding instellen (onderaan onder Algemeen). Dit is verplicht onder de AVG wet in Europa.

App center van Weebly

In het app center van Weebly kun je apps (plugins) installeren voor je website. Denk hierbij aan dingen als een Facebook Like button, FAQ pagina of bijvoorbeeld een kalender. Er staan in totaal 302 apps in het app center. Een groot deel hiervan is ook te gebruiken met een gratis account.

Soms staat er Free / Premium bij, dit is dan vaak een app die gratis over beperkte functionaliteiten beschikt en pas bij betaling volledige bruikbaarheid.

Conclusie over de websitebuilder van Weebly

Met Weebly is het makkelijk om snel een nette website online te zetten. Wie tevreden is met een van de templates en niet teveel op maat wil maken is snel klaar. Zo kun je gratis beginnen en later upgraden als de website serieus wordt. Het is duidelijk dat een upgrade wel nodig is voor de meeste (serieuze) gebruikers. Er zijn teveel functies afwezig in het gratis model om goed een serieuze website te beheren en te optimaliseren.

Wie het vergelijkt met WordPress zal de vele limieten en beperkingen een groot nadeel vinden, Weebly is dan ook géén volwaardig alternatief, maar je kan er op zich genoeg mee. Ga je met een geüpgraded abonnement aan de slag dan is de webshop software ook beschikbaar. Als je een webshop wil beginnen is het wel goed om ook dit artikel dat specifiek over webshop software gaat te lezen.

In de webshop kun je vervolgens betalen en uitchecken met onder meer PayPal en Creditcard. iDeal is vooralsnog niet mogelijk. Wellicht via een Mollie integratie.

Wie geen specifieke eisen en wensen heeft maar leuk zelf een website wil maken kan prima met Weebly starten. Wel ben je als beginner dus aangewezen op de help artikelen en online forums om antwoorden te vinden.

Gratis website bij Weebly of juist betalen

Werkt een gratis Weebly site goed?

Met een gratis account kun je enkel een subdomein van weebly.com gebruiken. Je website krijgt dan bijvoorbeeld de url https://mijnmooiewebsite.weebly.com. Dit ziet er niet professioneel uit en is erg lastig voor mensen om te onthouden.

Andere verschillenen tussen de gratis en betaalde pakketten

 • Bij een gratis pakket zit de url van je website zit vaak aan een topdomein gekoppeld – https://mijnmooiewebsite.weebly.com bijvoorbeeld.
 • Sommige functionaliteiten die je al wel in je site hebt verwerkt, blijken uiteindelijk enkel beschikbaar na betaling, zoals de webwinkel functie.

Voordelen van een betaald Weebly pakket:

Géén Weebly reclame

Wie gebruik maakt van een gratis Weebly website krijgt onder elke pagina een Weebly bar te zien met reclame voor Weebly, bij een betaald pakket is dit niet meer het geval

Onbeperkte opslag

De Gratis en Connect pakketten zijn beperkt tot 500 MB, afhankelijk van je plannen met de website is dit wellicht voldoende. Upgraden naar Pro geeft gelijk onbeperkte opslagruimte.

Producten verkopen (webwinkel functie)

Wil je gaan verkopen via je weebly website, dus je webwinkel, dan dien je te upgraden. Met een gratis abonnement is dit niet mogelijk.

Website statistieken

Er worden bij een standaard abonnement geen statistieken getoond. Er is ook géén mogelijkheid om zelf Google Analytics te installeren zoals je wellicht bij andere websites gewend bent. Daardoor heb je géén informatie over wie er op je website komt, welke pagina’s bezocht worden etc.

Weebly prijzen

Wat kost Weebly per pakket

Zoals te zien in deze ‘eerste indruk’ kun je prima een gratis website maken met Weebly. Het wordt echter ook al gelijk duidelijk dat een gratis account veel beperkingen kent waardoor je snel geneigd zult zijn om te upgraden, zelfs het goedkope Connect is nog wat beperkt, vanaf Pro is het in onze ogen een volwaardige website.

Een kort overzicht van de belangrijkste redenen om van een gratis abonnement te upgraden naar het Connect (€5,- per maand) of zelfs het Pro abonnement (€10,- per maand), wil je een website beginnen dan wordt het vanaf Business pas interessant omdat je waarschijnlijk wel meer dan 25 items gaat verkopen.

Het goedkoopste Weebly pakket is $4 dollar, het business pakket is het duurste pakket en daar betaal je $25 per maand voor.

Is de klantenservice en support goed van Weebly

Hulp en klantenservice

Weebly heeft een eigen support / hulppagina op de website. ((https://www.weebly.com/app/help/us/en

2 https://www.designbombs.com/best-weebly-websites-examples/

Hostingwijzer
Logo