banner bhosted
Zeer goed

SiteGround Review

siteground hosting
€ 3,99 € 12,99 Bekijk de actie
Bij SiteGround hebben ze boven op de goede tarieven ook mooie aanbiedingen in het eerste jaar. Je kan er ook voor kiezen om 3 jaar vooruit te betalen met een flinke korting.
SiteGround is een premium hosting partij; kwaliteit hosting met flink wat goede functionaliteiten en features. Zeker voor WordPress hosting is SiteGround uitermate geschikt en geoptimaliseerd.
8.7/10 (Expert Score)
Webhoster is de #5 in de categorie Hostingproviders
8.7Expert Score
SiteGround in het kort

SiteGround is een premium hosting partij. Dat betekent kwaliteit hosting met flink wat goede functionaliteiten en features.

Zo heb je bij SiteGround beschikking over de speciale caching en security plugins die ze inhouse ontwikkeld hebben: WP starter, SiteGround Migrator, SG Optimizer en de Ultrafast PHP Setup. Al is SiteGround niet Nederlands, ze hebben hier wel een datacenter locatie, en dat kan aanzienlijk bijdragen aan de snelheid van de website.

SiteGround is meer dan veel andere hosting bedrijven betrokken bij de prestaties van de hosting, met een gratis CDN en eigen cache tools. Dit kan je je website flink wat sneller maken. SiteGround maakt net als een Kinsta gebruik van Google Cloud Network en heeft een sterke focus op snelheid en gemak.

SiteGround is een goede hostingpartij met veel mogelijkheden en daarbij ook nog eens goede aanbiedingen voor het eerste jaar. Dankzij de slimme tools wordt SiteGround zelfs door het CMS WordPress aangeraden. Daarnaast zijn er goede mogelijkheden voor Managed Cloud Hosting, iets waar Siteground ook erg goed op scoort in vergelijking tot andere providers.

Productaanbod
8.5
SiteGround prijzen
7.5
Extra functionaliteiten
9.5
Servers en prestaties
8.5
Hulp en klantenservice
9
Ervaringen van gebruikers
9
Voordelen SiteGround
 • Erg compleet hosting dashboard
 • Simpel in gebruik
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Goede klantenservice, vriendelijk en kundig
 • In-house ontwikkelde tools als SG optimizer en SG security.
 • Gratis SSL / Gratis CDN / Gratis dagelijkse back-up & restore
Nadelen SiteGround
 • Support en klantomgeving in het Engels
 • Minder geschikt voor hosten van alleen domeinnamen.
SiteGround aanbieding
Maak handig gebruik van deze actie voor diverse pakketten
€ 3,99 € 12,99
Bij SiteGround hebben ze boven op de goede tarieven ook mooie aanbiedingen in het eerste jaar. Je kan er ook voor kiezen om 3 jaar vooruit te betalen met een flinke korting.

Productaanbod

Wat biedt SiteGround aan soorten hosting?

Voordat je ergens een domein registreert en een webhostingpakket kiest, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten of ze wel een passend product aanbieden. Ook is het goed om te kijken naar wat de extra mogelijkheden op de lange termijn zijn. Wat als je straks een grotere server nodig hebt, kan dat dan ook?

We kijken bij de webhosters – in dit geval SiteGround goed naar het productaanbod en leggen we het kort uit wat het is en wat je er van kan verwachten.

Domeinregistratie

SiteGround heeft de mogelijkheid om domeinnamen te registreren. Je hebt hier keuze uit zo'n 100 extensies, meer dan genoeg. Dit loopt via de registrar Tucows.com, wel gewoon binnen het SiteGround Dashboard.

Standaard Webhosting

SiteGround heeft verschillende pakketten voor (shared) web hosting: Startup, GrowBig en GoGeek. Complete webhosting pakketten met mooie extra's. Meest interessant zijn de GrowBig en GoGeek pakketten daar krijg je mooie extra's en kun je meerdere websites aan 1 hosting pakket koppelen.

Cloud Hosting

Ben je de shared hosting pakketten ontgroeid, dan heeft SiteGround ook Managed Cloud Hosting oplossingen. Hier kan je zelf de resources samenstellen. Upgraden van normale webhosting naar Cloud Hosting kan ook, en de support desk van SiteGround helpt je dan met alles klaar zetten. Dit zijn flexibele, schaalbare pakketten voor maximale performance.

WordPress Hosting

SiteGround is een specialist op het gebied van WordPress hosting en maakt het je ook makkelijk om met je WordPress website naar SiteGround te verhuizen. Met de SiteGround migrator plugin is het verhuizen van je website namelijk een fluitje van een cent. De WordPress pakketten zijn specifiek ingericht op wp hosting en beschikbaar vanaf €3,99 met de huidige aanbiedingen.

WooCommerce hosting

Ook voor WooCommerce hosting zijn er speciale oplossingen bij SiteGround waar WooCommerce bijvoorbeeld al direct voor geïnstalleerd staat.

Er is voor shared hosting keuze uit drie webhosting pakketten waarbij de goedkoopste ‘StartUp’ voor veel kleine websites genoeg zal zijn. Op dit hosting pakket kun je 1 website hosten met 10 GB schijfruimte en onbeperkt dataverkeer. Prettig bij SiteGroundis de WordPress SuperCache plugin. Deze door SiteGround zelf ontwikkelde plugin helpt de website een stuk sneller te laden.

Het grootste verschil tussen het Startup en het GrowBig pakket zit in de resources die je krijgt. Vanaf GrowBig kan je meerdere domeinen op 1 hosting pakket plaatsen. Kan je gebruik maken van Staging sites binnen Site Tools. Verder heb je ook vanaf GrowBig de beschikking over SiteGround's Ultrafast PHP en backups on demand..

Alle hosting pakketten hebben ook gratis SSL en CDN, en vanaf het GrowBig plan krijg je er allerlei handige extra tools bij zoals het eerder genoemde Ultrafast PHP en onder meer reseller tools en priority support.

Het productaanbod van Siteground is breed en kwalitatief.

8.5/10

SiteGround productaanbod rating

SiteGround prijzen

Wat ben je kwijt aan webhosting bij SiteGround?

Domeinregistratie prijzen bij SiteGround

Eigenlijk is domeinregistratie niet de core business van SiteGround en op dit gebied zijn ze dan ook iets duurder dan gemiddeld. De pluspunten van SiteGround bevinden zich juist in de hoek van de hosting.

Als je enkel domeinen wilt registreren raden we je aan om een kijkje te nemen op ons overzicht van de voordeligste domeinhosting partijen van Nederland.
.nl€ 15,99
.be€ 12,99
.com€ 15,99
.eu€ 12,99
.info€ 20,99
.org€ 16,99
 • Voor het verhuizen van een domeinnaam naar SiteGround ben je overigens € 11,95 kwijt.

Webhosting prijzen SiteGround

Er zijn 3 hosting pakketten die veel mensen zullen gaan kiezen. Hiervoor worden de volgende maandelijkse kosten gehanteerd. Deze pakketten zijn beschikbaar voor shared hosting, WordPress hosting en WooCommerce hosting.

PakketPrijs per maand* Actieprijs
SiteGround Startup€ 12,99€ 3,99
SiteGround GrowBig€ 22,99€ 6,99
SiteGround GoGeek€ 34,99€ 10,79

(kan lager zijn als je besluit voor 24 of 36 maanden te kiezen)

Je kan een behoorlijke korting krijgen op het eerste jaar, en als je direct voor 3 jaar je hosting vastlegt krijg je nog veel meer korting. Die acties kan je hier zien.

SiteGround biedt o.a. gratis SSL certificaten, CDN en backup & restore bij de hostingpakketten. Daarbij krijg je ook gratis een SG optimizer plugin die zeer veel functionaliteiten bevat.

Prijzen Cloud Hosting Pakketten bij SiteGround

SiteGround heeft verschillende Managed Cloud Hosting pakketten die flexibel en schaalbaar zijn. Je kan dus zelf kiezen of je meer CPU wil, meer geheugen of juist meer SSD space. Als uitgangspunt zijn er vier pakketen die je kunt afnemen en vervolgens naar jouw wens kunt finetunen.

Jump Start € 80
Business€ 160
Business Plus€ 240
Super Power€ 320
Je kan ook op basis van wat jij precies nodig hebt je eigen Cloud Hosting samenstellen bij SiteGround.

Stap je over van ‘normale' webhosting naar managed cloud hosting dan regelt SiteGround de verhuizing van jouw websites naar de nieuwe managed cloud.

De prijzen zijn niet het sterkste selling point van SiteGround. Er zijn namelijk veel providers een flink stuk goedkoper. Als je goedkope hosting zoekt, kun je dan ook beter bij een andere provider kijken. Siteground biedt daarentegen wel veel kwaliteit en gemak. Dus wat dat betreft is de prijs / kwaliteit zeer goed in verhouding.

7.5/10

SiteGround prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt SiteGround uit?

Veel hosting providers bieden erg gelijkwaardige producten en diensten aan. Vaak zijn dit gewoon domeinnaamregistratie, shared hosting en VPS. Daarom is het juist extra interessant om te kijken naar wat sommige hosting providers onderscheidend maakt. SiteGround is één van de hosting providers die zich juist door de extra functionaliteiten weet te onderscheiden van de andere hosting partijen. Hieronder vind je een aantal handige extra functionaliteiten van SiteGround:

 • Speciale WordPress en WooCommerce pre-installs, om snel aan de slag te kunnen.
 • Backup & Restore: wel zo handig als er wat mis gaat dat je met een klik op de knop een backup terug zet.
 • SiteGround Tools: van de Ultrafast PHP, tot supercacher en SG Optimizer; SiteGround doet er alles aan op jouw website te optimaliseren.
 • Verhuizen naar SiteGround: een WordPress website verhuizen was nog nooit zo makkelijk door de SiteGround Migrator.
 • Vanaf het GrowBig abonnement krijg je heel veel extra voordelen.
 • Via Site Tools installeer je makkelijk subdomeinen, ssl certificaten, backups, caching en nog heel veel meer. Ook dit is zelf ontwikkeld.
 • Het eigen dashboard van SiteGround biedt je ook veel mogelijkheden voor het beheren en instellen van je hostingpakketten.
Dit is de site tools functie van SiteGround, hier kan je erg veel regelen.
Bekijk ook deze korte tutorial om een goed idee te krijgen bij het SiteGround controle paneel en SiteGround tools.

SiteGround is makkelijk in gebruik voor de meeste mensen. Het is zowel geschikt voor de beginners, met onder meer WP starter (een soort gids die je helpt met het opzetten van je eerste site) tot de meer gevorderde website maker die lekker kan spelen in Site Tools.

Ben je echt benieuwd naar hoe SiteGround in gebruik is dan raden we je nogmaals aan om het filmpje hier boven te kijken, daar word je al direct een stuk wijzer van. Mocht je nou vastlopen bij het configureren van je hosting of je website dan kan je ook terecht in de kennisbank van SiteGround of via de support contact opnemen.

SiteGround is voor iedereen geschikt, mits je vaardig bent in Engels.

9.5/10

Extra functionaliteiten rating

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Pure Snelheid naar aanzien van de 2022 Snelheidstest

Siteground resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met new Fountain: [1]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Time to First Byte (TTFB) #4, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #4
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #6, Na optimalisatie: #1 (Siteground staat ook bekend om de exclusieve en goede optimalisatie plugins)
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #11, Na optimalisatie: #11
 • K6 beladingstest: #2
 • Overall snelste hosting: #4

Zeer goede resultaten van Siteground op het vlak van website snelheid.

SiteGround servers

SiteGround heeft servers op verschillende locaties, zo ook in Nederland. De servers van SiteGround in Nederland staan in de Eemshaven (Groningen) Nederland. Dit zorgt voor snelle hosting. Hoe dichterbij je datacenter bij je bezoekers is, hoe sneller de verbinding doorgaans is.

Zelf configureren van de servers

Bij SiteGround kun je ook bij cloud hosting de servers samenstellen. Zo kun je zelf ook invloed uitoefenen op de kwaliteit, snelheid, geheugen etc. SiteGround claimt een 99,99% uptime voor al haar diensten.

Ook zelf hebben we flink wat ervaring met SiteGround en hebben we er de afgelopen jaren veel sites gehost. Doorgaans is de betrouwbaarheid erg goed. Er zijn zelden problemen met errors of downtime.

SiteGround maakt gebruik van groene servers
8.5/10

SiteGround servers & prestaties rating

Hulp en klantenservice SiteGround

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Siteground biedt een uitgebreide kennisbank (knowledge base) op de eigen site.
 • Er is een chat- en ticketsysteem waarbij je snel antwoord hebt op je vraag. De streeftijd is om te reageren binnen 10 minuten, vaak is het echter al binnen 2 minuten.
 • Je kunt gebruik maken van geschreven tutorials voor verschillende topics: van WordPress tot FTP, van e-mail tot PHP instellingen. Er zijn ook handige video tutorials.

Bereikbaarheid klantenservice

 • De SiteGround klantenservice is 24 uur per dag 7 dagen per week via de chat te bereiken
 • Ook in het weekend is de klantenservice goed bereikbaar. Dat is soms iets minder snel dan doordeweeks maar vaak ruim binnen de 10 minuten.

Eén van de meest aantrekkelijke aspecten van SiteGround is de goede klantenservice. Deze klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Er werken veel experts die je met de website kunnen helpen.

Meestal worden vragen binnen 15 minuten beantwoord via de chat en mocht het nodig zijn kan er telefonische ondersteuning worden verleend. De streeftijd is zelfs 10 minuten maar meestal krijg je al veel eerder antwoord op je vragen. In onze eigen ervaring is de helpdesk erg kundig, vriendelijk en snel.

9/10

SiteGround klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.

SiteGround scoort hier erg goed.


Op de oude hostingwijzer stonden geen recensies van SiteGround. Maar ook hostingvergelijken.eu hebben we in deze site gemigreerd – daar stond SiteGround op een 9.5 voor de migratie

9.5
HostingVergelijken.eu

Een greep uit de reacties

Ik was overgestapt nadat mijn vorige host steeds trager werd. Het gaat om een WordPress website met veel afbeeldingen, Siteground bevalt tot nu toe (2 weken) erg goed, met name de overstap was wel makkelijk en altijd snel antwoord op een vraag. Wel iets duurder dan ik eerst had maar als het zo goed blijft is dat het waard.
Ivo 8 september 2020 - Hostingvergelijken.eu
Had wat problemen met upload via FTP, er werd snel meegekeken en het probleem was binnen een mum van tijd opgelost
Annet dinsdag 20 april 2020 - Webhosters.nl
9/10

SiteGround Gebruikers rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over SiteGround?

SiteGround iDeal; kan jij bij SiteGround met iDeal betalen?

Ja! Op dit moment is het weer mogelijk om met iDeal te betalen bij SiteGround.

Hoe kom je bij het SiteGround dashboard / controlepaneel?

Nadat je bent ingelogd bij SiteGround via de login pagina, kun je de betreffende website selecteren en voor sitetools kiezen. Op die manier kom je bij de instellingen van je website.

Website verhuizen naar SiteGround?

Je website verhuizen naar SiteGround kan makkelijk op verschillende manieren: indien het gaat om een WordPress website kun je zelf vrij eenvoudig de website met SG migrator verhuizen. Je kan er ook voor kiezen om SiteGround te laten helpen met de verhuizing van je website.

Waar vind je de support chat?

Als je op zoek bent naar hulp kun je als je ingelogd bent op het vraagteken rechtsbovenin drukken, dan verschijnt er een uitklapscherm waarbij je kan kiezen voor ‘view helpcenter', in het helpcenter zie je dan weer rechts boven ‘contact us' staan. Zodra je daar op klikt, kan je verder met je vraag en een ticket aanmaken en kom je terecht bij de livechat.
Wil je direct naar de contact support? Dit is de link: https://my.siteground.com/support/contact

Waarom SiteGround hosting kiezen?

SiteGround is een goede webhoster die ook bezig is met de performance en snelheid van de diensten die ze leveren. Zo ontwikkelen inhouse tools en software om de prestaties te blijven verbeteren. Daarnaast is de klantenservice uitstekend. SiteGround is wat onszelf betreft een goede webhoster en dat beeld wordt versterkt als we de ervaringen van anderen lezen. Daarom zou je dus prima voor SiteGround hosting kunnen kiezen.

Hostingwijzer
Logo