banner bhosted
Voordelig

Strato Review

strato hosting
Strato heeft goedkope shared hosting + zelfs nog de keuze voor een webhosting mini pakket
Strato richt zich met de lage prijzen en reclames op de beginnende websitebouwers. Toch zijn de andere pakketten geschikt voor behoorlijk serieuze hosting. Strato is dus een provider waar je in de breedte terecht kunt. De website & webshop builder zijn ook het bekijken waard.
8.3/10 (Expert Score)
Webhoster is de #8 in de categorie Hostingproviders
8.3Expert Score
Strato review in het kort

Het hosting bedrijf Strato, dat haar hoofdkantoor in Duitsland heeft, richt zich met name op Europa. Naar eigen zeggen host Strato inmiddels 1,6 miljoen websites en 4 miljoen domeinen.

Productaanbod
9
Strato prijzen
10
Extra functionaliteiten
8
Servers en prestaties
7
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
8
Voordelen Strato
 • Gratis telefonische support
 • Vanaf €2,50 per maand
 • Gratis domeinnaam
 • WordPress Staging ( 1-klik )
 • Gratis domeinnaam omleiding
Nadelen Strato
 • (Veel) Upselling in bestelproces
 • Klanten zijn wisselend tevreden over de klantenservice
 • Telefonische support is matig

Productaanbod

Wat biedt Strato aan soorten hosting?

Als je nieuw bent met websites en hosting is Strato een goede keuze. Alles is behoorlijk overzichtelijk en je kunt gebruik maken van een ontzettend goed bereikbare (telefonische) klantenservice.

Alle tarieven zijn inclusief BTW waardoor hobby website eigenaren gelijk weten waar ze aan toe zijn. Dat Strato ook mogelijkheid biedt om een abonnement voor 1 maand af te sluiten is erg positief. Mocht het toch niet helemaal lukken met de site (daar gaan we natuurlijk niet vanuit), dan kun je eenvoudig opzeggen.

We zijn erg onder de indruk van het feit dat je al voor €8 per maand een Advance WordPress hosting kunt afnemen. Dat is met onbeperkt dataverkeer, een gratis domeinnaam en een staging server. Strato zit daarbij goed bovenop alle ontwikkelingen en zorgt ervoor dat ook beginnende WordPress bouwers snel en makkelijk SSL activeren en hun CMS kunnen updaten.

Zitten er nog nadelen aan Strato? Jazeker, de server staat in Duitsland! Dat ligt niet heel ver weg, maar toch.

Wie naar het complete plaatje kijkt zal zien dat Strato zeer veel functionaliteiten biedt voor een scherpe prijs. Zeker voor beginners is Strato erg interessant: je kunt voordelig starten en goed opschalen als het groter wordt.

Hostingwijzer.nl & Strato
Maak handig gebruik van deze actie voor diverse pakketten
€ 0,50 € 0,50
Strato heeft goedkope shared hosting + zelfs nog de keuze voor een webhosting mini pakket

Het aantal pakketten dat wordt aangeboden is vrij groot. Er is keuze uit 5 hosting pakketten, 3 WordPress pakketten en 1 mini pakket. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit 3 sitebuilder pakketten.

Strato maakt onderscheid tussen ‘Normale Hosting’ en ‘WordPress Hosting’. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten pakketten is dat er bij WordPress Hosting standaard sprake is van een eenvoudige installatie, automatische updates en automatische back-ups. Ook zijn er nog enkele meer geavanceerde opties zoals ‘1-klik testomgeving’ en ‘1-klik veiligheid’.

De verschillende mogelijkheden bij Strato zijn enorm groot. Er is waarschijnlijk geen enkele webhoster met een groter aanbod dan Strato.

De 1-klik testomgeving is een staging waarin je wijzigingen op de website kunt testen zonder dat bezoekers dit gelijk zien. Deze is pas beschikbaar in  het WordPress Advanced pakket.

De 1-klik veiligheid functie is wel in alle pakketten standaard beschikbaar. Met deze functie activeer je veiligheidsinstellingen zoals ‘beperkt aantal inlogpogingen’ en SSL.

Domeinregistratie

Bij iedere webhost vind je domeinregistratie. Ook bij Strato. De focus ligt bij strato op .nl .com .eu en .be

Standaard webhosting

Standaard webhosting is vrijwel altijd Shared Hosting. Dat betekent dat jouw project met andere websites op één webserver staat. Dit is relatief goedkoop maar heeft wel wat beperkingen. Ook kan bijvoorbeeld een DDOS aanval op een andere site voor downtime op jouw project zorgen.

VPS

Met een Virtual Private Server host je als het ware op een afgeschermde omgeving op een fysieke server. Hierdoor neemt de flexibiliteit toe en kun je bij de instellingen om bepaalde software of services te kunnen draaien. Bij Strato kan je van een VPS tot Dedicated servers en Serverclouds. Vooral de uitleg bij Strato is enorm.

Webshop hosting

Strato kent 4 verschillende webhosting pakketten. Basic, Advanced, Pro en Ultimate. Veel interessante opties zitten bij het basic pakket al inbegrepen.

WordPress hosting

Weet je vooraf al zeker dat je een WordPress website wil hosten bij Strato dan kun je gelijk voor WordPress Hosting kiezen.

Sitebuilder pakket

Bij Strato kan je ook een Sitebuilder afnemen, je hebt de keuze tot een basic sitebuilder een Pro sitebuilder een een PRO SEO sitebuilder.

E-mail hosting

Bij Strato kun je kiezen voor e-mail hosting. Dat betekent dat je een e-mail adres en -inbox kunt beheren op je eigen domein.

Online Marketing

Strato biedt naast hosting en domeinregistraties nog enkele marketing gerelateerde diensten aan. Zo kan je paketten afnemen als ‘marketingradar, rankingcoach, listingcoach en adCoach.

Mini hosting

Strato heeft een interessant mini hosting pakket, voor echt de allerkleinste websites. Doordat er een database op draait kan je ook WordPress erop krijgen.

Microsoft 365

Miscrosoft 365 bestaat uit diverse Microsoft diensten. Deze staan gehost in de cloud en via Strato kun je hiervoor 3 verschillende pakketten afnemen. Dit is ideaal voor bedrijven waarbij medewerkers in toenemende mate thuis werken.

Cloud Storage

Strato biedt veel mogelijkheden op het vlak van Cloud opslag, backups en cloud storage. Bekijk

Je kan er moeilijk omheen bij Strato: zoveel productkeuzes maakt het gewoonweg dat Strato op dit vlak echt iedereen kan helpen. Van mini hosting tot managed VPS. Op alle manieren kan Strato helpen.

9/10

Strato productaanbod rating

Strato prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Strato?

Alle prijzen bij Strato

Het prijsniveau van de domeinregistraties bij Strato ligt lager dan bij andere providers. De volgende prijzen zijn geldig na het eerste jaar. Bij het afsluiten van de domeinen is het nog goedkoper:

.nl€ 4,80
.be€ 6,-
.com€ 15,-
.eu€ 6,-
Ga bij Strato niet per ongeluk voor de .online variant die ze aanbieden. Dat is zeer duur in het tweede jaar.

Webhosting prijzen Strato

Strato Mini€0,50 (inclusief SSL)
Strato Starter€3
Strato Basic€6
Strato Advanced€10
Strato Pro€18
Strato Ultimate€28
 • De eerste drie maanden kosten de hostingpakketten slechts €1 per maand. Er worden wel setupkosten berekend van €5,- op alle pakketten behalve op Hosting Basic.
Strato biedt een gratis SSL certificaat

VPS prijzen Strato

Je kunt de voor jou ideale Windows of Linux VPS samenstellen. De specificaties lopen net als de kosten dan flink uiteen.

10/10

Strato prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Strato nog meer uit?

Naast het toch al erg brede aanbod, kun je bij Strato voor nog meer producten terecht. Dat zijn Cloud Storage een sitebuilder en een webshop builder. Deze producten hebben we nog niet onder de loep genomen, maar we verwachten dit in de toekomst zeker te doen.

Een functionaliteit waar ze in Duitsland ook sterk in zijn is de Strato webmail omgeving. Althans als je goed weer in te loggen.

8/10

Strato extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Pure Snelheid Strato – 2022 Snelheidstest

Strato resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met Sturdy Digital: [1]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Time to First Byte (TTFB) #12, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #13
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #13 (opvallend lage score) , Na optimalisatie: #13
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #2, Na optimalisatie: #13
 • K6 beladingstest: #9

Een gemiddelde score voor Strato tussen de grootste hosts van Nederland.

Strato datacenter en servers

Jouw site en gegevens worden uitsluitend in de datacenters in Duitsland opgeslagen en worden beschermd door de strenge Duitse privacywetgeving. Die behoort tot één van de strengste ter wereld. Voor Nederland is dat op zich dichtbij, maar we kunnen ons voorstellen dat je je site liever in een Nederlands datacenter onderbrengt.

STRATO voert sinds jaren een consequente green-strategie, waarbij hardware, software en innovatieve technologie zorgen voor een omvangrijke energiebesparing. De datacenters werken met klimaat vriendelijke stroom uit waterkracht.
7/10

Strato kwaliteit rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

De klantenservice van Strato is opgebouwd rond de telefoon. Dat is zeker prettig voor beginners! Ondanks dat Strato goed wordt beoordeeld door klanten zijn er toch ook wel veel klachten te vinden over een trage klantenservice.

Bereikbaarheid klantenservice

DagTelefoon
Ma09:00 – 17:00
Di09:00 – 17:00
Wo09:00 – 17:00
Do09:00 – 17:00
Vr09:00 – 17:00
8/10

Strato klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.


Hostingwijzer heeft door de jaren heen zeer veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat er voor Strato 571. De gemiddelde score voor Strato was gemiddeld, want gebruikers beoordeelde Strato met een 7,6.

7.6
Hostingwijzer.nl

Een greep uit de reacties

Producten: goed, zeker voor de prijs
Product support: matig, langdurig en regelmatig offline waarbij support zoeken moeilijk wordt gemaakt door Strato
Klantenservice: Belachelijk! Looptijd contract tijdens aangaan; 12 maanden. En daarna? Dat staat nergens. Dus waar gaat elke consument in NL van uit? Na de eerste 12 maanden is het per maand opzegbaar. Maar nee… "u heeft een zakelijk contract meneer, dan worden uw contracten steeds voor eenzelfde periode verlengd". 12 maanden dus! En waar staat dat? Nergens… behalve in de Algemene Voorwaarden welke natuurlijk zelden of nooit gelezen worden omdat je als consument verwacht van de juiste informatie voorzien te worden tijdens het afsluiten van een contract.
Mooi staaltje verkooptechniek Strato! Alleen bijzonder klant onvriendelijk.
Stefan vV - 24 Augustus 2021 19:23 - Hostingwijzer.nl
Strato heeft een goed prijs maar zodra er wat aan de man is zit je heel lang aan de telefoon te wachten tot er iemand op neemt en vervolgens duurt het nog veel langer tot er aan een oplossing wordt gewerkt. Ik had een VPS bij dit bedrijf deze begaf het van de een op de andere dag en heeft anderhalve week geduurd voordat iemand dat gefixt heeft. Daarnaast omdat ik kennelijk een keer een btw nummer heb ingevuld moet ik opeens een jaar lang door betalen en kan ik niet gewoon maandelijks opzeggen. Schandalige service na zoveel jaar dat ik klant ben.
Mark van der Feijst - 26 April 2021 - Hostingvergelijken.eu
Behalve vanwege de scherp geprijsde pakketten, heb ik voor deze provider gekozen omdat je gewoon een Nederlandse helpdeks kunt bellen (ipv alleen contact te kunnen krijgen via een veelal Engelse chatoptie). Ik heb bij de opstart vaker vragen gehad en werd altijd goed, snel en vriendelijk geholpen. Aanrader dus!
Noor Astra - 13 Maart 2021 15:26 - Hostingwijzer.nl
Ik heb een aantal abonnementen bij Strato en ben enkele keren on contact getreden met de klantenservice. Die Prima pakketje voor een prima prijs. Nadat de betalingspagina was vastgelopen ‘s avonds had ik de volgende dag, in het weekend, toch direct de factuur, klantgegevens, login en hosting ontvangen van support. Zo moet het, top.
Freek Seegers - 18 Januari 2021 19:43 - Hostingwijzer.nl
Prima pakketje voor een prima prijs. Nadat de betalingspagina was vastgelopen ‘s avonds had ik de volgende dag, in het weekend, toch direct de factuur, klantgegevens, login en hosting ontvangen van support. Zo moet het, top.
Mj Kleintjens - 2 Januari 2021 11:38 - Hostingwijzer.nl
9/10

Strato prijzen rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Strato?

Heeft Strato een telefoonnummer?

Strato heeft een hulplijn zoals ze het zelf noemen, deze kan je maandag tot vrijdag bellen. Voor het bellen moet je wel even je service-pin erbij pakken. Het telefoonnummer is: 020-7038232

Hoe weet ik of er een Strato storing is?

Voor Strato moet je als één van de weinige partijen inloggen en een dienst afnemen voor de STRATO Monitoring Services. Je kan het ook via externe tools bekijken maar deze zijn niet zo bruikbaar.

Waar kan je inloggen op Strato Webmail?

De webmail van Strato is te bereiken via de URL: https://webmail.strato.com/appsuite/ui

Waar is Strato AG gevestigd?


De naam “AG” zegt het al Strato is in Duitsland gevestigd.

Adres
Strato.nl
Pascalstrasse 10
10587 Berlijn
Duitsland

Hostingwijzer
Logo