banner bhosted

Transip Review

transip webhosting
€ 2,99 € 5,99 Bekijk de actie
Bij Transip kun je nu 12 maanden gebruik maken van 50% korting op ieder hostingpakket. Deze korting geldt voor het voordeligste hostingpakket.
Het hosting bedrijf TransIP behoort tot de 4 grote providers in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2003 en snel gegroeid. Met name op het gebied van VPS en domeinregistraties is Transip erg geliefd. Sinds 2019 behoort TransIP samen met onder andere Vimexx, iXL Hosting en Combell tot team.blue.
6.5/10 (Expert Score)
Webhoster is de #20 in de categorie Hostingproviders
6.5Expert Score
Transip in het kort

Transip is voor menig persoon en onderneming een betrouwbare host gebleken. Doordat ze continu voorop liepen en door te ontwikkelen zijn ze uitgegroeid tot één van de grotere hostingbedrijven in Nederland.

Productaanbod
8
Transip prijzen
3.5
Extra functionaliteiten
7.5
Servers en prestaties
6
Hulp en klantenservice
7
Ervaringen van gebruikers
7
Positief
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kundige helpdesk die snel reageert op tickets.
 • Uptime boven de 99,9%
 • Gratis SSL
 • Er kunnen meerdere websites op 1 pakket
Negatief
 • Wisselende klantervaringen
 • TransIp stijgt enorm in prijs
 • Geen telefonische support
 • Meer een investerings-club product dan een webhost
 • Mindere prestaties in de Snelheidstest

Voor deze review hebben we gebruik gemaakt van onze eigen ervaring en de beoordelingen op Webhosters.nl. Hostingwijzer werkt tegenwoordig niet meer met gebruikersreviews omdat deze te vaak als klaagbaak werden gebruikt en soms niet echt leken. Hierdoor zijn we hostingbedrijven vanuit meerdere invalshoeken gaan beoordelen.

Bekijk hier de scores van Transip vs andere hosts:

16-11-2023 Update
Transip verhoogt weer de prijzen, hierdoor is de score qua prijs aangepast.
In het kader van “Ik heb ‘m zelf ook”
Wij werken ook al ruim 10 jaar tevreden met domeinregistraties en hosting van Transip. Toch blijven we ook rondkijken omdat we zien dat er andere hosting bedrijven zijn die zeer innovatief te werk gaan. Met name voor WordPress hosting zien we steeds meer specialisten vanuit het buitenland de Nederlandse markt opkomen.

Productaanbod

Wat biedt Transip aan soorten hosting?

Voordat je ergens een domein registreert en een webhostingpakket kiest, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten of ze wel een passend product aanbieden. Per webhost kijken we daarom goed naar het productaanbod en geven we een korte toelichting wat je van het product bij Transip mag verwachten.

Domeinregistratie

Bij iedere webhost vind je domeinregistratie. Wat uniek is bij Transip is dat je er rond de 450 verschillende domeinextensies kunt registreren.

Standaard Webhosting

Standaard webhosting is vrijwel altijd Shared Hosting. Dat betekent dat jouw project met andere websites op één webserver staat. Dit is relatief goedkoop maar heeft wel wat beperkingen. Ook kan bijvoorbeeld een DDOS aanval op een andere site voor downtime op jouw project zorgen.

VPS

Met een Virtual Private Server host je als het ware op een afgeschermde omgeving op een fysieke server. Hierdoor neemt de flexibiliteit toe en kun je bij de instellingen om bepaalde software of services te kunnen draaien.

WordPress Hosting

Tegenwoordig worden de meeste websites in WordPress gemaakt. Veel hostingbedrijven hebben daarom speciale WordPress Hosting. Voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld dat je met 1 klik kan installeren en dat servers zijn ingericht op de werking van WordPress.

Cloudopslag

Transip biedt met STACK een persoonlijke harde schijf waar jouw bestanden versleuteld kunnen worden opgeslagen (in Nederland).

Transip heeft een overzichtelijk controle paneel: hier kun je terecht voor je back-ups, subdomeinen of je email instellingen, sftp gegevens, allemaal binnen handbereik.

Met de eerder genoemde one-click install heb je al snel een site in de lucht, en de kennisbank is goed gevuld. Loop je tegen een probleem aan, google dan even op Transip + [probleem] en waarschijnlijk vind je de oplossing in de eigen kennisbank.

Mocht je toch vastlopen met je site of hosting dan kun je in het ticketsysteem terecht, meestal heb je hier binnen een uur antwoord op je vraag.

Hoewel Transip op het oog wat technischer overkomt – en dit misschien ook wel zo is – vinden we het controlepaneel mega handig en ook echt wel geschikt voor beginners.

Er zijn een hoop mogelijkheden om in te stellen, maar de kennisbank en klantenservice kunnen hier goed bij helpen. Overigens staat het meeste al goed ingesteld en doe je er vaak verstandig aan om nergens aan te zitten waarvan je niet weet wat het doet.

8/10

Transip productaanbod rating

Transip prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Transip?

Domeinregistratie prijzen bij Transip

Het prijsniveau van de domeinregistraties bij Transip is gemiddeld. Het eerste jaar kun je gebruik maken van 50% korting, daarna worden prijzen gehanteerd zoals in het onderstaande schema.

Als je enkel domeinen wilt registreren raden we je aan om een kijkje te nemen op deze pagina. Daar hebben we een overzicht gemaakt van de voordeligste domein hosts

.nl€7,99
.be€10,99
.com€13,25
.eu€12,99
.info€14,99
.org€17,49

Dit actietarief geldt voor het eerste jaar, daarna geldt het tarief van €7,99 voor een .nl, €13,25 voor een .com en €12,99 voor een .eu domein.

Webhosting prijzen Transip

Er zijn 3 hosting pakketten die veel mensen zullen gaan kiezen. Hiervoor worden de volgende maandelijkse kosten gehanteerd:

Transip hosting Core€5,99
Transip hosting Pro €9,99
Transip hosting Max€19,99
Transip biedt een gratis SSL certificaat

VPS prijzen Transip

Er zijn 2 soorten VPS waaruit je kunt kiezen. De vanafprijzen voor deze pakketten staan in de onderstaande tabel. Voor Blade VPS kun geldt dat je gebruik kunt maken van een aanbieding die de eerste drie maanden geldig is.

Transip BladeVPS€30 – €120
Transip PerformanceVPS€240 – €480

BladeVPS biedt een krachtige virtual private server die je zelf kunt inrichten. Als je nog meer van de hosting verlangt, dan kun je BladeVPS upgraden naar PerformanceVPS en gebruik maken van 32 dedicated vCPU's met 64GB RAM.

3.5/10

Transip prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Transip nog meer uit?

Veel hosting providers bieden erg gelijkwaardige producten aan. Dat maakt het extra moeilijk om tot de juiste keuze te komen. Daarom is het handig om te kijken of er bepaalde factoren zijn die de webhosting onderscheidt van de anderen. Daarom zetten we een aantal handige extra functionaliteiten van Transip voor je op een rij:

 • Handige one-click install voor bijvoorbeeld WordPress
 • Dagelijkse backups die je snel kan terugzetten wanneer er iets fout gaat
 • Simpel meer MB's toewijzen aan een database vanuit het controlepaneel
 • Eenvoudig koppelen van gratis SSL certificaat op je website
 • Beheeromgeving van Transip is erg gebruiksvriendelijk – niet meer functies dan je nodig hebt, maar je mist ook weinig functies.
7,5/10

Transip functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Pure Snelheid naar aanzien van de 2022 Snelheidstest

Transip resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met new Fountain: [1]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Time to First Byte (TTFB) #11, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #5
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #8 (opvallend lage score) , Na optimalisatie: #5
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #14, Na optimalisatie: #14
 • K6 beladingstest: #5

Zeer lage page speed insight score, toch wel één van de belangrijkste zaken voor een hosting lijken ze niet goed op orde te hebben. Je zou verwachten dat ze op dit vlak wel verder zouden moeten zijn.

Transip servers

Transip maakt voor de servers gebruik van een eigen ruimte bij The Datacenter Group (DCG) te Amsterdam. Daarnaast maakt Transip gebruik van een tweede datacenter van DCG in Delft. Hierdoor kunnen VPS diensten geografisch gescheiden worden.

Uptime

Transip belooft enkel voor VPS een uptime van 99,99% per maand. Dat betekent dat je projecten per maand nooit meer dan vierenhalve minuut down zijn. Bij een te lange downtime kun je in het controlepaneel een vergoeding aanvragen die op de opvolgende factuur wordt verwerkt.

Voor overige producten geeft Transip geen garanties af. Als kun je aanspraak maken op een vergoeding als een website langer dan twee uur niet bereikbaar is. Hiervoor geldt de volgende formule:

(Maandprijs dienst / aantal minuten per maand) x (minuten downtime – 120)

Zelf hebben we flink wat ervaring met Transip en er de afgelopen jaren veel sites gehost. Doorgaans is de betrouwbaarheid erg goed. Een enkele keer hadden we te maken door downtime vanwege DDOS aanvallen op de servers van Transip.

Transip kwam meermaals erg goed uit de Webhosting Snelheidstest van Webhosters.nl

Transip maakt gebruik van groene servers
6/10

Transip prijzen rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

 • Kennisbank
 • Ticketsysteem binnen het adminpanel – binnen 60 minuten een reactie
 • Per e-mail via support@transip.nl

Bereikbaarheid klantenservice

 • Op weekdagen is het supportteam tussen 8:00 – 0:00 uur te bereiken
 • In het weekend en op feestdagen is het supportteam tussen 11:00 – 19:00 te bereiken.

In onze ervaring is de kennisbank van Transip zeer uitgebreid. Je kunt hier voor veel problemen en situaties een oplossing vinden.

Toch zijn er altijd situaties waarin je echt even hulp nodig hebt. Een ticketsysteem is hierbij niet voor iedereen geschikt omdat schakelen lastig is. We merken dat er bij Transip kundige mensen op de support afdeling werken, maar als je zelf niet zoveel ervaring hebt met hosting, kan de support via tickets lastig zijn. Ook is het voor complexe zaken die ad hoc geregeld moeten worden niet ideaal.

De keuze voor Transip om te werken met tickets is dan wel weer goed uitlegbaar. Het bedrijf kan hierdoor efficiënter werken en de producten voordeliger aanbieden, omdat er geen uitgebreid call-center nodig is.

De Transip tickets worden doorgaans in ongeveer 1 uur behandeld. De kwaliteit van de oplossingen is hoog.

Voor wat betreft de beschikbare kanalen krijgt Transip een 6. Door de kundigheid van het team kunnen we daar zeker een volle punt bij optellen.

7/10

Transip klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.


Hostingwijzer heeft door de jaren heen zeer veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat er voor Transip 295 met een gemiddelde score van 8,1. De laatste reacties bleken wel negatiever om uiteenlopende redenen.

8,1
Hostingwijzer.nl

Een greep uit de reacties

We zien veel positieve reacties over TransIP maar het is niet onverdeeld enthousiast, we zien ook wel wat kanttekeningen qua dingen die minder goed gaan.

Ik ben tevreden over de technische kant van TransIP en de support die je ontvangt. Alleen is (recentelijk) besloten om bepaalde diensten per maand te factureren ipv per jaar. Dit betekent 12 facturen ipv van 1. We nemen meerdere pakketten af dus de administratieve load stijgt behoorlijk en dat is dan weer jammer.
Erik - Dinsdag 15 september 2020 - webhosters.nl 
Na meerdere jaren een gratis stack te hebben gehad, net een mail gekregen dat deze wordt stopgezet omdat ‘de integriteit van de data niet gegarandeerd kan worden en dit niet past binnen onze kwaliteitseisen’. Complete onzin, dit is bij een gratis stack altijd geadverteerd en alle gebruikers waren er dus van op de hoogte dat belangrijke data op een gratis stack zetten niet verstandig is. Als je als bedrijf een gratis service niet meer aan wilt bieden, geef dan gewoon aan dat het project niet de gewenste uitwerking heeft gehad en zet gewoon je diensten stil in plaats van een of ander sprookje over data-integriteit.
Finn Gilroy - 10 november 2020 13:19 - Hostingwijzer.nl
Inmiddels ben ik al een paar jaar klant bij TransIP, aanvankelijk alleen opslagruimte via 'stack' uiteindelijk meerdere domeinnamen en e-mail pakketten. TransIP heeft het goed voor elkaar; het maakt niet uit wat je precies wilt, het is bijna altijd wel in een paar muisklikken te realiseren. Mocht het nou toch tegen zitten; er is een direct communicatiekanaal met een support-medewerker geïntegreerd in het controlepaneel. Stuur je vraag in, vaak binnen 60 minuten heb je een uitgebreide how-to terug. Tenslotte wil ik nog even toelichten dat ik vaak ook gewoonweg 'geen zin heb' mij te verdiepen hoe je bijvoorbeeld een website lanceert, en dat is nou juist waar TransIP voor mij in beeld komt; het is allemaal plug en play, van het kopen van een domeinnaam tot het beheren van je website is in een mum van tijd voor elkaar, en met slechts enkele klikken. Deze eenvoud sluit echter niets uit, een klant zoals ik die 'snel een werkende site wil' is in mijn optiek net zo goed geholpen als iemand die meer diepgaande zaken wil uitvoeren.
JustinVK - woensdag 3 juni 2020 - Webhosters.nl
7/10

Transip ervaringen rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Transip?

Heeft Transip een telefoonnummer?

Het telefoonnummer van Transip is: 071-5241919. Op dit nummer kun je echter alleen netwerkstoringen doorgeven. De klantenservice of support van Transip is enkel te bereiken via e-mail support@transip.nl of het ticketsysteem binnen het controlepaneel.

Hoe weet ik of er een Transip storing is?

Zodra er een storing is stuurt Transip een e-mail met informatie. Als je deze e-mail nog niet gehad hebt, kun je controleren of er een storing is via: https://transnoc.nl/
https://allestoringen.nl/storing/transip/

Waar kan je inloggen op Transip Webmail?

De transip webmail is te vinden door in te loggen op de volgende pagina: https://transip.email/

Waar vind je de support chat?

Als je hulp zoekt van Transip kun je vanuit de inlogomgeving naar de contactpagina. Vanuit hier kun je een onderwerp selecteren en een bericht sturen naar de klantenservice.
Als je heir snel naartoe wilt, kun je klikken op de onderstaande link:
https://www.transip.nl/cp/contact/bericht/vraag/prm/

Waar is Transip gevestigd?

Het kantoor van Transip is gevestigd in Leiden. Dit is geen bezoekadres en enkel op afspraak te betreden.

Adres:
Transip.nl
Vondellaan 47
2332 AA Leiden

Voert Transip grote prijsverhogingen door?

Het komt wel eens voor dat hostingbedrijven vanuit het niets de prijzen verhogen. Dat is erg vervelend als je net alles goed hebt ingericht. Overstappen kost dan erg veel tijd. De laatste prijsverhoging stamt uit juni 2020. Deze verhoging was vrij flink.

Hostingwijzer
Logo