banner bhosted
Voordelig

Vimexx Review

vimex hosting
€0,89 €2,95 Bekijk de actie
Vimexx staat bekend om goedkope domeinregistraties. Met deze actie wordt een domein registreren voor nog minder!
Vimexx is een relatief jonge provider die sinds 2015 een vliegende start in de wereld van de webhosting heeft gemaakt. Dat doe ze met name door erg scherp geprijsde producten aan te bieden. Vimexx is tegenwoordig onderdeel van Team.blue waar ook Transip en Combell onder vallen.
7.1/10 (Expert Score)
Webhoster is de #16 in de categorie Hostingproviders
top 5 webhosters
7.1Expert Score
Vimexx in het kort

Vimexx is duidelijk een prijsvechter aangezien het al een volwaardig hosting pakket aanbiedt vanaf €2,45 per maand. Het enige wat hier nog bijkomt is de BTW maar op zulke lage bedragen is dat natuurlijk ook niet zo hoog. Ook voor domeinregistraties kunnen we Vimexx zeker aanraden. Vimexx voert zelfs de lijst aan van goedkope domein registraties. De grootste en meest aantrekkelijke concurrenten van Vimexx zijn: Cloud86 en Mijn.host.

Ondanks deze lage prijs zijn de pakketten met 10 GB opslag en onbeperkt dataverkeer erg ruim bemeten en zien we weinig concurrenten die zoveel aanbieden voor zo weinig geld. Want Vimexx biedt toch echt wel een behoorlijk aantal producten en extra functionaliteiten. Ook zaken als onbeperkt dataverkeer bij je pakket zijn gewoon prettig.

Een mogelijk nadeel van Vimexx is dat er geen telefonische klantenservice beschikbaar is. Alle vragen dien je via de chat op de website te stellen. In onze test werd deze chat overigens snel en adequaat beantwoord. Het ontbreken van telefonische support zal voor gebruikers op zoek naar een budget oplossing zeker te overkomen zijn.

Een puntje van kritiek is dat Vimexx wat transparanter zou kunnen zijn over hun ‘speciale CMS pakketten'. Hosting voor bijvoorbeeld WordPress, Prestashop en meer, is eigenlijk hetzelfde als hun normale hosting. Het enige verschil is vaak dat de installatie eenvoudig wordt gemaakt. Hierin zijn partijen zoals Siteground en Hostinger vele jaren verder. Die bieden bijvoorbeeld speciale caching, auto-updates oplossingen voor het gehoste CMS. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze ook wat duurder zijn.

Conclusie:
Zoek je een partij voor zeer voordelige hosting? Overweeg dan zeker Vimexx (Lees hier meer over de beste goedkope hosting).

Vimexx beste aanbiedingen
Maak handig gebruik van deze actie
€0,89 €2,95
Vimexx staat bekend om goedkope domeinregistraties. Met deze actie wordt een domein registreren voor nog minder!

Productaanbod
7
Vimexx prijzen
9
Extra functionaliteiten
8.5
Servers en prestaties
2.5
Hulp en klantenservice
7.5
Ervaringen van gebruikers
8
Voordelen Vimexx
 • Goedkope domeinregistraties
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Gratis SSL
 • Fijne en frisse <em>look &
 • feel</em>
 • Goede hosting voor beginners
 • Diverse 1-click installs
 • Klantenservice in het weekend
 • Goede gratis verhuisservice
 • Website Backups
 • Website builder
 • Varnish behoort tot de opties
Nadelen Vimexx
 • Maximale snelheid pas vanaf pakket 'Maximaal'
 • Géén DDos beveiliging in pakket Medium, pas vanaf Plus
 • Geen telefonische support
 • Upselling soms wat agressief
 • Site down als je rekeningen te laat betaalt
 • Lage score snelheidstest

Productaanbod

Wat biedt Vimexx aan soorten hosting?

Domeinregistratie

Vimexx beheert ruim 150.000 domeinnamen. Dat zijn er flink wat en dat kan te maken hebben met de lage kosten die Vimexx voor domeinregistraties hanteert. Je kunt er overigens rond de 350 domeinextensies vastleggen.

Standaard webhosting

Vimexx biedt hosting aan in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Je kunt hierbij kiezen uit zes verschillende pakketten. Die zijn overigens scherp geprijsd.

VPS

Biedt een volledige Managed Virtual Private Server die eenvoudig is op te schalen. Daarnaast zijn er een hoop opties toe te voegen zoals Varnish caching of een CDN.

Dedicated server

Voor het zwaardere werk kun je bij Vimexx voordelige Dedicated server hosting vinden. Er zijn verschillende configuraties mogelijk.

WordPress hosting

Met een WordPress website van Vimexx kun je in 3 simpele stappen een eigen WordPress website bouwen. Na de automatische installatie, kun je direct beginnen. De standaard hosting van Vimexx voldoet aan de eisen voor goede WordPress hosting.

Joomla & Drupal Hosting

Via het Vimexx platform installeer je Joomla of Drupal met enkele klikken, volledig automatisch. De standaard hosting is verder geschikt voor deze CMS-en.

E-mail hosting

Bij Vimexx kun je kiezen voor e-mail hosting. Dat betekent dat je een e-mail adres en -inbox kunt beheren op je eigen domein.

Webshop Hosting

Vimexx biedt speciale hosting voor webshops gemaakt in Magento, Woocommerce of Prestashop. Het lijkt er echter op dat dit gewoon standaard pakketten zijn.

Reseller hosting

Met reseller hosting kun je meerdere hostingpakketten afnemen en beheren of doorverkopen onder je eigen naam. Vimex biedt dit aan in Nederland en België

Vimexx heeft een behoorlijk productaanbod maar niet alles is wat het lijkt. Wat we enigszins verwarrend vinden aan het productaanbod op de website van Vimexx is dat “Magento Hosting” en “WordPress Hosting” gelijk zijn. Er worden dus géén specifieke hosting pakketten per CMS ingericht wat je wel zou verwachten. Hiermee wordt dus niet een onderscheidend pakket voor WordPress hosting aangeboden terwijl wel de indruk wordt gewekt dat dit het geval is.

Hetzelfde geldt voor de Belgische webhosting pakketten, dit betreft dezelfde hosting op Nederlandse servers.

8/10

Vimexx productaanbod rating

Vimexx prijzen

Wat ben je ongeveer kwijt bij Vimexx?

Domeinregistratie prijzen bij Vimexx

Bij Vimexx zijn domeinregistraties in vergelijking met andere webhosters zeer voordelig. Het is zelfs zo aantrekkelijk dat ze bij ons op nummer 1 staan als het aankomt op goedkope domeinregistraties.

Andere goedkope webhosting partijen met goede reviews zijn: Hostinger, Xel en Mijn.host.

.nl€3,98
.be€4,99
.com€10,99
.eu€5,99
.info€13,99
.org€13,49

Webhosting prijzen

Ook voor webhosting is Vimexx erg aantrekkelijk geprijsd. Het goedkoopste pakket zit wat verscholen (want je moet op deze pagina even op het pijltje naar links klikken). En dat is echt al een pakket waar je een (kleinere) WordPress site of iets dergelijks op kunt hosten.

Vimexx hosting Start€0,45
Vimexx hosting Medium€2,45
Vimexx hosting Plus€4,49
Vimexx hosting Compleet€6,99
Vimexx hosting Maximaal€9,49
Vimexx hosting Extreme€19,99
Vimexx biedt gratis SSL certificaten op alle hosting pakketten.

VPS prijzen Vimexx

Ook de VPS hosting bij Vimexx is relatief goedkoop. Ook als je deze flink uitbreidt kom je niet aan de hoge bedragen zoals bij andere providers vaak het geval is. Producten die je kunt toevoegen zijn: software, backups en caching modules.

Vimexx VPS€9,89 tot ongeveer €66,- per maand

Dedicated server prijzen

Ook de dedicated servers zijn aantrekkelijk geprijsd. Er zijn wat ons betreft echter betere aanbieders van Dedicated servers dan Vimexx, een provider die we toch meer als goedkoop alternatief beschouwen.

Vimexx Dedicated Server€79,95 tot ongeveer €260,- per maand
9/10

Vimexx prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Vimexx nog meer uit?

 • Website Premium Maker – Vimexx biedt de mogelijkheid om met eenvoudige software een website te maken. We hebben deze software nog niet getest, maar dat zullen we binnen afzienbare tijd zeker een keer doen.
 • Varnish – Vanaf Webhosting Plus, biedt Vimexx de mogelijkheid om Varnish aan je site toe te voegen. Veel opgevraagde bestanden worden dan in een ‘extra laag’ voor de webserver opgeslagen waardoor deze snel kunnen worden getoond. Varnish handelt het verzoek van de browser af voordat het de backend bereikt [1]Getting Started with Varnish Cache. Dit kan een website aanzienlijk versnellen.
 • Malware en Virusscanner – Een handige functionaliteit is dat je jouw pakket kunt scannen op malware en virussen. Nu zal het in de praktijk niet zo vaak voorkomen, maar als je een site hebt die je niet zoveel update, kan het voorkomen dat er een achterdeurtje door kwaadwillenden wordt gebruikt. Dan is het prettig om een goede virusscanner te hebben. Als dit onverhoopt toch gebeurt, dan is het ook prettig om een goede website backup te hebben.
 • Website Backup – Backups tot 60 dagen terug zijn bij de hosting van Vimexx inbegrepen. Wat ons betreft is dat een groot pluspunt, want goede backups kunnen een hoop gedoe voorkomen als er per ongeluk iets niet goed gaat met de website.
 • Gitlab – Wie flink codeert en/of samenwerkt bij het bouwen aan de website, kan met Gitlab veranderingen bijhouden en voorkomen dat er conflicten in de code ontstaan.
 • CDN – Vanaf het pakket ‘Webhosting Nederland Compleet’ kun je gebruik maken van een Content Delivery Network. Hierdoor kunnen sites aan de andere kant van de wereld sneller geladen worden.
8,5/10

Extra functionaliteiten rating

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Pure Snelheid Vimexx: 2022 Snelheidstest

Vimexx resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met new Fountain: [2]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Time to First Byte (TTFB) #13 van de 14, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #8
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #14 (opvallend lage score), Na optimalisatie: #7
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #9, Na optimalisatie: #12
 • K6 beladingstest: #3

Zeer lage page speed insight score, toch wel één van de belangrijkste zaken voor een hosting lijken ze niet goed op orde te hebben. Als je niet veel van website en caching weet zouden wij deze host afraden.

Vimexx servers

De apparatuur waarop alles wordt gehost is het eigendom van Vimexx en wordt enkel door de eigen systeembeheerders beheerd. De locatie van de servers is het ISO-gecertificeerde datacentrum van BIT in Ede. Daarnaast is er een tweede locatie in Dronten.

Vimexx doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en ook de servers maken gebruik van een groene stroomvoorziening.

Technische specificaties

2.5/10

Vimexx prestaties rating

 • Bit.nl is de website van de organisatie waar Vimexx de servers heeft staan.

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

Bereikbaarheid Livechat

DagLive chat
Ma09:00 – 12:30 & 13:00 – 21:00
Di09:00 – 12:30 & 13:00 – 21:00
Wo09:00 – 12:30 & 13:00 – 21:00
Do09:00 – 12:30 & 13:00 – 21:00
Vr09:00 – 12:30 & 13:00 – 21:00
Za12:00 – 17:00
Zo12:00 – 17:00

Vimexx biedt geen telefonische support maar is verder wel goed bereikbaar via de Livechat. Het is prettig dat ze tot later op de avond en in het weekend jouw vragen kunnen beantwoorden. Een handige feature is dat Vimexx van tevoren aangeeft hoe druk het is via de verschillende kanalen.

7,5/10

Vimexx Support rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.


Hostingwijzer heeft door de jaren heen zeer veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat voor Vimexx 126 ervaringen. De gemiddelde score voor Vimexx lag hoog want gebruikers beoordeelde de webhost met een 8.

8
Hostingwijzer.nl

Vimexx scoort volgens veel gebruikers redelijk goed. Er zijn echter ook kritieken over de agressieve upselling. Er worden vaak al vinkjes voor je aangezet zodat je automatisch verlengt en ze bieden je producten aan die je niet nodig hebt maar waar je – als je even niet oplet – toch voor betaalt.

Ook als je rekeningen niet tijdig betaalt, kan het voorkomen dat je site wordt afgesloten. Je dient dan €50,- te betalen om de site weer online te krijgen. Nu snappen we dat je de rekening moet betalen, maar dit zijn wel rigoureuze maatregelen die behoorlijke financiële gevolgen kunnen hebben als je even niet oplet.

Een greep uit de reacties

Goede ervaringen met Vimexx (> 5 jaar). Zij werken netjes met redelijke responsetijden. Maken ook wel eens foutjes, maar waar niet.
Beheer van domeinen en hosting goed te doen. Werken met een ander model dan een standaard provider, zodat je zelf actiever moet kijken naar het verlengen van domeinen om te voorkomen dat ze in quarantaine komen.
Mijn ervaring is dat de helpdeks beter is dan vele andere partijen en zijn tenminste bereikbaar.
Luc Bos - 21 maart 2021 22:51 - Hostingwijzer.nl
Goedkoop wordt duurkoop. Meerder sites bij Vimexx ondergebracht, op zich is de kwaliteit goed. Maar ze 'naaien' je waar je bijstaat. Ongevraagd krijg je extra domeinnamen aangeboden (bijv. punt online). Van die domeinnamen die je helemaal niet nodig hebt en waar je zeker niet om hebt gevraagd. Als je dan bijv. vergeet 'automatisch verlengen' uit te zetten (wat zij zo lekker alvast hebben ingeschakeld voor je) dan wordt er het jaar daarop een bedrag afgeschreven dat hoger is dan alle andere domeinnamen bij elkaar.
Agnes de Boer - 15 januari 2021 10:23 - Hostingwijzer.nl
Het domein wordt zonder waarschuwing in Quarantaine gezet. Kan je voor 60 euro ongedaan maken. Een handig verdienmodel, niet de hosting maar de mogelijkheid dat een klant iets niet opmerkt levert geld op. Een bedrag voor meer dan 10 jaren hosting ineens; en binnen 40 dagen. Dat betekent een 100 maal lucratievere handel dan hosten. Wat vindt ACM hiervan?
Geert Bolscher - 11 januari 2021 21:01 - Hostingwijzer.nl
Inmiddels heb ik twee domeinen ondergebracht bij Vimexx. Nadat één domein elders in quarantaine was gebracht (foutje bedankt en graag even betalen) heeft vimexx me keurig en snel geholpen om dat domein weer terug te halen waar het hoort (bij mij). Ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen, ook met support die gewoon snel en begrijpelijk is.
Carin van Leeuwarden - 14 december 2020 14:18 - Hostingwijzer.nl
8,0/10

Gebruikers rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Vimexx?

Heeft Vimexx een telefoonnummer?

Vimexx heeft besloten om niet telefonisch bereikbaar te zijn. De alternatieven zijn tickets, livechat, e-mail en het forum.

Hoe weet ik of er een Vimexx storing is?

Je kunt controleren of er een storing is via de supportpagina.
Vimexx netwerkstatus
Allestoringen.nl – Vimexx

Waar kan je inloggen op Vimexx Webmail?

De Vimexx webmail is te vinden door in te loggen op de volgende pagina:
Vimex Webmail Login

Waar is Vimexx gevestigd?


Het adres van Vimexx is:
Vondellaan 47
2332AA Leiden

Hostingwijzer
Logo