HostingWijzer

  VPS Hosting

Opzoek een eigen server? Dan is VPS Hosting de meest geschikte optie. Met een VPS server heb je volledig toegang tot een server welke je naar eigen wensen kan indelen. De volledige naam van VPS is Virtual Private Server, het betekent dat je een onderdeel hebt van fysieke server hebt welke je zelf kan configureren naar je eigen wensen. Wat vaak handig is als je meerdere websites wilt hosten, of bepaalde specificatie eisen hebt. Met een VPS server kan je bijvoorbeeld sneller schalen door de grote opslagruimte van de server. Je deelt deze server ruimte namelijk niet met andere zoals bij een standaard hostingpakket wel het geval is. 

Voordelen VPS Hosting

Het kiezen van VPS hosting heeft meerdere voordelen, wij lichten hier de belangrijkste voordelen uit. 

  • Je eigen software of scripts installeren op de server.
  • Zelf kiezen welke besturingssysteem je op de server wilt draaien.
  • In veel gevallen kan je de locatie bepalen van de VPS Server, dit is wel afhankelijk van VPS aanbieder welke mogelijkheden hier zijn.
  • Performance & Snelheid: Een eigen VPS server heeft betere specificaties en betere veiligheid dan een SHARED webhostingpakket waar soms honderden websites op draaien. Hierdoor heb je betere performance, privacy en security met je eigen VPS hosting server. En een snelle laadtijd is tegenwoordig erg belangrijk.

Door te kiezen voor VPS hosting kies je dus voor garantie, een betere performance van je websites, een hogere mate van veiligheid en uptime van je websites, meer gemak door alles in eigen hand te hebben en heb je de optie om makkelijker uit te breiden in de toekomst naarmate de bezoekersaantallen groeien of je meer websites wilt hosten doordat de specificaties vele malen beter zijn. Ten slotte, met een VPS heb je ook weinig tijd kwijt aan beheer. 

Wanneer je nog meer mogelijkheden zoekt om alles in eigen hand te hebben en je beschikt over de technische kennis, dan is een dedicated server wellicht de oplossing.

Managed vs Unmanaged vps hosting

 Simpel gezegd is Managed Hosting de makkelijkere optie als je over minder technische kennis bezit. Unmanaged hosting geeft je namelijk nog meer controle over je website en server, waarbij managed hosting makkelijker te beheren is. Mede omdat je meer support hierbij krijgt. Beide opties hebben hun voordelen, het is dus belangrijk nagaan wat jij wilt. Indien je zelf wilt zitten aan je server, dan is unmanaged hosting de beste oplossing en indien je meer wilt kiezen voor een standaard VPS hosting met sterke specificaties dan is managed hosting de beste keuze. 

Vergelijken van VPS Hosting

Overtuigd van VPS hosting? Dan is het goed om de verschillende providers en pakketten te vergelijken, zodat je de beste keuze kan maken. Wanneer je geen VPS nodig hebt, dan raden wij aan om standaard hosting te vergelijken

Beste VPS hosting 2019

Wij lichten hieronder een aantal van de beste VPS Hosting oplossingen aan. 

Managed VPS vergelijken

Hosting provider

Vimexx

Yourhosting

SoHosted

Aantal pakketten

4

4

5

Prijs vanaf

€ 5,99 per maand

€ 42,- per maand

€ 64 per maand

Meer informatie

Meer informatie

Meer informatie

Meer informatie