banner bhosted
Voordelig

WebOké Review

weboke hosting
Voor starters is de basisversie van Web Oké een fijne oplossing. Ga je hoger met Web Oké dan zijn er veel flexibele mogelijkheden beschikbaar.
WebOké biedt voordelige hosting en redelijk geprijsde domeinregistraties. Het is al jaren een betrouwbare host die zelf aangeeft onafhankelijk te willen blijven en dus niet wil doen aan overnames en prijsverhogingen. Wie dit belangrijk vindt, zal dit zeker meenemen in de keuze voor WebOké.
8.2/10 (Expert Score)
Webhoster is de #10 in de categorie Hostingproviders
8.2Expert Score
WebOké: Onze Review

Bij WebOke proef je direct al dat het een Nederlandse hosting partij is gericht op onafhankelijkheid en de traditionale klanten: Nederlandse MKB of particulieren op zoek naar een betrouwbare hosting partij.

Ook is WebOké een bedrijf dat een ‘eigen' richting inslaat en niet meedoet met de grote hosting groepen en de daar standaard tarieven van € 5, € 10, € 15 en € 20 per maand. Mede door deze keuzes zijn de WebOké tarieven interessant en is de prijs kwaliteit verhouding erg goed. Een hosting pakket begint namelijk al bij € 1,45 euro per maand.

De flexibiliteit is interessant voor partijen die net iets anders zoeken en precies weten hoeveel opslagruimte ze nodig hebben voor websites. Hier hebben wij overigens een inhoudelijke gids over geschreven, zeker de moeite waard als je niet precies weet wat je nodig hebt.[1]Zoveel GB heb je nodig

De klantenservice van WebOke werkt via een ticket systeem, de reactiesnelheid ligt hoog. De website zelf kan wellicht iets strakker qua design, maar zit wel vol met content en alle mogelijke onderwerpen worden behandeld. Onderstaand lees je ook meer over de prijzen per pakket, de prestaties en het productaanbod.

WebOké Deal
Hosting vanaf €1,45
€ 1,45
Voor starters is de basisversie van Web Oké een fijne oplossing. Ga je hoger met Web Oké dan zijn er veel flexibele mogelijkheden beschikbaar.

Productaanbod
7.5
Web Oké prijzen
8.5
Extra functionaliteiten
8
Servers en prestaties
9
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
8
Voordelen WebOké
 • De basisprijs is erg goed.
 • Prijzen voor domeinen zijn goed / competitief.
 • Bespaar 20% als je per jaar betaalt (let wel op vaak is verlenging ed. dan ook per jaar, dus als je wil opzeggen doe het dan tijdig)
 • Anonieme domeinregistratie mogelijk voor €5 extra extra per jaar. Bij andere partijen ligt deze prijs veelal hoger. ( <strong>Anonieme registratie zorgt voor minder spam!</strong> )
 • Duidelijk en overzichtelijk bestelproces met sterke communicatie en flexibiliteit
 • Unieke Onafhankelijke Provider[2]Blogpost: <a href="https://www.hostingwijzer.nl/blog/onafhankelijke-hosting-providers/">Onafhankelijke Hosting Providers</a> (Iets wat wij waarderen)
Nadelen WebOké
 • Geen telefonische support mogelijk en/of beschikbaar telefoonnummer.
 • Verschillen tussen WordPress hosting en normale hosting zijn minimaal. (zien we overigens veel bij hosting partijen)

Productaanbod

Wat biedt WebOké aan voor hosting producten?

Domeinregistratie

WebOké biedt domeinregistratie tegen prima prijzen. Voor €8,50 per jaar heb je een .nl of .be domeinnaam

Hosting

Ook standaard webhosting behoort tot het product aanbod. Hier kan je onder meer kiezen uit Webhosting en Power Webhosting met verschillende pakketten.

WebOke sitebuilder

Leuk aan WebOké is dat je hier ook aan de slag kan met de eigen WebOké sitebuilder. Hier kan je snel thema's en designs bij importeren.

E-mail hosting

E-mail hosting behoort hier ook tot de opties. Het email only pakket is beschikbaar vanaf 1 euro per maand.

WordPress Hosting

WebOke heeft specifieke WordPress hosting WebOké en het wordt wel heel makkelijk gemaakt om WordPress te gebruiken, ook als je geen specifieke WordPress Hosting pakket hebt. Via Installatron kun je het WordPress Script éénvoudig en snel op je hosting pakket installeren.

Reseller hosting

Als Reseller zit je bij WebOké ook goed. Je vind hier twee verschillende Reseller pakketten die je binnen DirectAdmin kan beheren.

WebOké heeft een mooi compact assortiment aan hosting producten. Ze bieden met name gewoon voordelige standaard webhosting. Je kunt hier ook als reseller terecht en WordPress heb je bijvoorbeeld via Installatron zo op je hostingpakket geïnstalleerd.

Domeinregistratie, webhosting, email hosting en reseller hosting vallen onder de mogelijkheden en als kers op de taart is er ook nog de WebOké sitebuilder als je een makkelijke manier zoekt om een website in elkaar te zetten. De Demo versie van WebOké op het sitebuilder vlak heb je in 10 sec up & running[3]https://sitebuilder.weboke.nl/nl/brand/783304//

Bovenal zijn de prijzen zijn goed bij WebOké. Je kan al zeer goedkoop beginnen met het goedkoopste pakket in combinatie met 5 GB.

Bij WebOke kun je niet kiezen voor een VPS of dedicated hosting en is er bijvoorbeeld ook geen Microsoft 365 pakket af te nemen. Ze focussen zich hier op waar ze goed in zijn: maar daarmee hebben ze dus niet het breedste aanbod.

Wat we wel een beetje missen is een webshop hosting pakket; dat zou het voor startende webwinkel ondernemers wat duidelijker maken bij een keuze voor een hosting pakket. Vanaf het Webhost Two pakket zijn de hosting pakketten wel geoptimaliseerd voor voor webshop scripts.

WebOke's extra feature: de WebOke Website Builder

We gingen zelf even met de Demo aan de slag.. =)

Zoals gezegd heeft WebOke dus ook een eigen website builder. Dit is met name erg handig als je zelf niet heel veel kennis hebt met het opzetten van een website. Dan kan je hier gewoon een template kiezen en staat er al een goed template voor je klaar om jouw eerste website te beginnen.

7.5/10

WebOké productaanbod rating

WebOké prijzen

Wat zijn de prijzen van WebOké

Domeinregistratie prijzen bij WebOké

De prijzen voor het vastleggen van een domein bij WebOké zijn prijzen per jaar. De prijzen voor hostingpakketten zijn prijzen per maand. WebOké is een voordelige partij qua webhosting, niet per se qua domeinregistratie – daar zitten ze een beetje in het middensegment. Er zijn goedkopere domeinregistratie partijen.

.nl€ 8,50
.be€ 8,50
.com€ 10,50
.eu€ 9,50
.net€ 10,50

Webhosting prijzen bij WebOké

De prijzen van webhosting bij WebOké zijn daarentegen wel erg scherp. WebOké focust voor zover wij althans weten met name op Shared Hosting waardoor ze op dit gebied ook scherpe tarieven kunnen bieden. Voor E-mail Only hosting betaal je slechts €1,- per maand, voor een klein standaard hosting pakket als Webhost One ben je €1,45 per maand kwijt.

Al vanaf het goedkoopste pakket krijg je het DirectAdmin controle paneel er bij en is de site extra snel door onder meer LiteSpeed. De snelheid en optimalisatie van je hosting pakket neemt wel verder toe wanneer je kiest voor een Webhost Two of Three pakket. Vanaf de Power Webhost pakketten wordt het weer wat interessanter qua snelheid, premium support en flexibiliteit van je pakket.

Het is bij WebOké dus zo dat je je hosting pakket tot in behoorlijke mate zelf kan samenstellen. Je kan zelf de opslagruimte, het aantal domeinen, aantal sitebuilders en bv. ip nummers zelf selecteren. Lekker flexibel dus. Vervolgens reken je af per jaar voor een korting van 20%. Je kan er ook voor kiezen om per kwartaal af te rekenen.

Per upgrade bij de verschillende WebOké pakketten neemt de CPU, RAM en webruimte verder toe en natuurlijk de kosten.

Webhost One / WordPress One€ 1,45
Webhost Two / WordPress Two€ 2,95
Webhost Three / WordPress Three€ 4,40
Power Webhost One / Power WordPress One€ 6,-
Power Webhost Two / Power WordPress Two€ 9,-
Power Webhost Three / Power WordPress Three€ 12,-
 • Je kan 20% korting op je hosting krijgen door meteen 1 jaar webhosting te betalen. Je kan er ook voor kiezen per half jaar of per kwartaal te betalen.
€1,45 voor een hosting pakket is voordelig voor webhosting.
Let wel op dat je niet te veel op een klein pakket zet, dat kan snel ten koste gaan van de snelheid van je website. Wil je meer Performance van je hosting pakket dan kan je upgraden naar de Power Webhost pakketten..

Prijzen website builder WebOké

Heb je hosting besteld? Dan kan je ook aan de slag met de Website Builder als je daar interesse in hebt. Via het upgraden in je WebOké pakket kun je de Website Builder voor €21,- ex BTW bij bestellen.

Zie ook onderstaand filmpje voor een indruk van hoe het bestellen werkt.

8.5/10

WebOké prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarom zou ik voor WebOké moeten kiezen?

Er zijn veel hosting aanbieders, alle hosting aanbieders spelen op dezelfde markt met kleine verschillen waarin ze zich onderscheiden. Zo ook WebOké. WebOké is een betrouwbare webhoster die al jarenlang meedraait en veel tevreden klanten heeft. WebOké hanteert scherp prijzen voor de geboden diensten en is in tegenstelling tot veel andere webhosters behoorlijk flexibel bij het samenstellen van je hostingpakket.

Als extra pluspunt heeft WebOké ook de eigen sitebuilder die je kan gebruiken als je net om de hoek komt kijken bij het maken van websites.

 • WebOké heeft duidelijke pakketten met scherpe tarieven. Webhosting en Power Webhosting voor voor jouw nieuwe website.
 • Bij WebOké krijg je al bij het kleinste pakket de beschikking over het DirectAdmin control panel en onder meer de Installatron software om simpel scripts als WordPress en Joomla te kunnen installeren
 • WebOké biedt een eigen website builder; prettig voor de echte beginners.
 • In tegenstelling tot veel andere webhosting pakket heb je bij WebOké veel vrijheid in het samenstellen van je hostingpakket. Zo kun je bijvoorbeeld zelf het aantal GB kiezen. En zijn er 6 verschillende mogelijkheden qua hosting pakketten en de optimalisatie van hosting pakket
 • Gebruiksgemak: wat betreft gebruiksgemak zit het ook goed. Het eigen controle paneel zit prettig in elkaar en ook de integratie van DirectAdmin en Installatron maakt het starten en beheren van je websites en software lekker intuïtief.
 • Verhuisservice: WebOke kan je bijstaan bij de verhuizing van jouw domein!
 • WebOké is een onafhankelijke webhost

Loop je ergens vast met de configuratie van je webhosting of bijvoorbeeld Direct Admin?[4]https://www.weboke.nl/knowledgebase/46/Hoe-kom-ik-in-het-controlepaneel-van-mijn-hostingpakket.html Dan heeft WebOke een goed gevulde kennisbank met artikelen en gidsen die je verder helpen.

Door te navigeren in de kennisbank [5]https://www.weboke.nl/knowledgebase/ kom je snel bij de oplossing van je probleem

Als je de WebOké sitebuilder gaat gebruiken kom je in een omgeving die qua gebruik een beetje een mix is van Microsoft Office (Word) en Photoshop.
8/10

WebOke extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Servers en prestaties van WebOké

Pure Snelheid naar aanzien van de 2022 Snelheidstest

WebOké resultaten uit de snelheidstest van 2022 van webhosters.nl in samenwerking met new Fountain: [6]Snelheidstest 2022 Webhosters.nl Ranking is ten opzichte van de 14 andere beste / grootste hosts van Nederland.

 • Time to First Byte (TTFB) #6, Time to First Byte (TTFB) na Optimalisatie #2
 • Laadtijd voor Optimalisatie: #5, Na optimalisatie: #2
 • PageSpeed Insights Score voor optimalisatie: #1, Na optimalisatie: #5
 • K6 beladingstest: #7
 • Overall: 3e plaats van de Snelheidstest!

WebOké doet het op het gebied van snelheid zeer oke. Mooie score van deze host.

WebOké prestaties

WebOké zet zichzelf in de markt als professionele hosting met budgetprijzen. Al bijna 20 jaar is WebOké actief en daarbij hebben ze ook een focus op snelheid. De prestaties verschillen per pakket maar al vanaf het goedkoopste pakket krijg je al aardig wat performance voor de prijs.

Bij WebOke is de communicatie erg duidelijk wat je binnen je hostingpakket krijgt. Bij de Power Hosting pakketten (vanaf €6,- per maand) krijg je ook echt een behoorlijk aardig pakket.

De servers van WebOke staan in Nederland in Abcoude nabij Amsterdam. En met de prestaties van je hosting pakket lijkt het ook wel goed te zitten. Door onder meer het gebruik van LiteSpeed webserver en o.m. LiteSpeed WPcache plugin wordt je pakket verder geoptimaliseerd.

Let op met dit soort plugins: Ben je een beginner? Ga dan in de eerste fase van jouw website nog niet aan de slag met caching. Doe dat pas als alles af is.

Bij de pakketten krijg je onbeperkt databases en mailboxen en wordt er gebruikt gemaakt van nieuwe SSD opslag. Verder heb je ook nog dagelijkse off-site backups bij je WebOke hosting.

Onderstaand vind je een indruk van de WebOke beheer omgeving.

Naar ons oordeel krijg je heel behoorlijke prestaties voor de prijs en verschillende optimalisatietools die je verder kunnen helpen met dit te boosten.

9/10

WebOké servers en prestatie rating.

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp / support

 • Via de klantenservice maak je snel een ticket aan, ook is WebOke bereikbaar via Whatsapp, E-mail en dus het eerder genoemde ticketssyteem
 • Via de knowledge base[7]https://www.weboke.nl/knowledgebase vind je direct de antwoorden op veel voorkomende vragen, de tag cloud helpt je goed navigeren door de kennisbank van WebOke.
 • In het Control Panel kun je veel zelf regelen via de beheeromgeving van WebOké zelf maar ook via het Direct Admin panel als je meer wil regelen.
 • De WebOké support scoort ook goed op andere review websites.
 • Via het contactformulier kun je ook contact opnemen met WebOké.

Bereikbaarheid klantenservice

DagOpeningstijden
Ma24/7
Di24/7
Wo24/7
Do24/7
Vr24/7
Za24/7
Zo24/7

Klein nadeel is dat de klantenservice niet telefonisch bereikbaar is, waar veel klanten dit naar onze ervaring wel waarderen. Anderzijds gaat het oplossen van problemen vaak makkelijker via tickets en e-mail omdat dit meestal overzichtelijk is. De klantenservice is wel bereikbaar via Whatsapp – zie het nummer onderstaand.

Van wat we lezen in reviews en bij klantervaringen worden problemen serieus opgepakt en wordt er naar oplossingen toegewerkt. Dit valt onder meer te lezen op Webhosters.nl bij de meer dan 80 recensies die klanten achterlieten over WebOké bij Webhosters.nl.

7.5/10

Klantenservice rating

Handige links:

E-mail: support@web-oke.nl
Kennisbank: weboke.nl/knowledgebase
Twitter: WebOké Twitter
WhatsApp: +3197010255083

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders. Ook voor WebOké is dit het geval,

WebOké scoort hier erg goed, op het moment van schrijven hebben ze meer dan 84 recensies met een gemiddelde waardering van 4.5 uit 5.


WebOké stond voorheen niet op HostingVergelijken.eu maar op andere recensiesites zoals bijvoorbeeld TrustPilot komen ze ook positief uit de reviews.


8/10

WebOké klantenservice en ervaringen

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over WebOké

Heeft WebOké een telefoonnummer?

WebOké werkt niet met telefonisch contact, maar wel met Whatsapp, die kan je bereiken via: +31 97010255083. Een andere optie is om contact op te nemen via een ticket systeem.

Waar is de Webmail van WebOké?

Voor de e-mail van WebOké moet je [webmail.] voor het domein plakken. Je krijgt dan webmail.weboke.nl

Waar staan de servers van WebOké?

De servers van WebOké staan in de NorthC datacenters in Aalsmeer en Oude Meer

Bronnen

Bronnen
1 Zoveel GB heb je nodig
2 Blogpost: <a href="https://www.hostingwijzer.nl/blog/onafhankelijke-hosting-providers/">Onafhankelijke Hosting Providers</a>
3 https://sitebuilder.weboke.nl/nl/brand/783304//
4 https://www.weboke.nl/knowledgebase/46/Hoe-kom-ik-in-het-controlepaneel-van-mijn-hostingpakket.html
5 https://www.weboke.nl/knowledgebase/
6 Snelheidstest 2022 Webhosters.nl
7 https://www.weboke.nl/knowledgebase
Hostingwijzer
Logo