banner bhosted

Beste Webshop Software

Een unieke top 5 van de best mogelijke webshop software die er in Nederland te verkrijgen is zonder dat je zelf hoeft te programmeren. In deze lijst focussen wij ons op deze Webshop SaaS oplossingen.
Webshop Software Top 5

Het is nu eenvoudig een Webshop te beginnen zonder enige programmeerkennis.

Wil je een eigen webshop beginnen zonder technische kennis? Dan kun je kiezen voor één van deze webshop software pakketten die ervoor zorgen dat je zelf niet met code en moeilijke systemen bezig hoeft te zijn. Dit zijn zogenaamde SaaS[1]SaaS Uitleg oplossingen waarbij je het technische aspect uit handen geeft. Na het kiezen en aanmelden kun je een template selecteren voor de website en kan je binnen 1 uur al online zijn en verkopen realiseren.

Bekijk hieronder de 5 beste webshop builders, lees de reviews en probeer ze gratis uit![2]Gratis uitproberen kan bij Webshop Software, daarbij heb je ook veel niet-goed-geld-terug garanties

Korte Toelichting:

 • Beste allround webwinkel software
 • Voor kleine shops, ideaal en goedkoop voor beginners
 • Makkelijk en snel voor starters, wel een professionele look & feel
 • Professioneel en te combineren met kassa systeem
 • Mooie designs, visueel zeer interessant
 • Nederlands, en te combineren met kassa systeem

Als alternatief voor deze website builders kun je ook kiezen voor self-hosted software. Deze software kan uiteindelijk wat meer mogelijkheden en flexibiliteit bieden. Hiervoor raden we absoluut WordPress met WooCommerce aan die je zeer eenvoudig kunt installeren en hosten bij een hosting provider. Toch zal je hier behoorlijk wat meer kennis voor in huis moeten hebben dan voor de onderstaande website makers. dit soort webshop makers nemen namelijk ontzettend veel werk en dus ook kosten voor je uit handen.

Je kunt alle Webshop builders gewoon gratis proberen. In de praktijk proberen beginnende webshophouders 2 tot 3 pakketten uit voordat ze definitief de keuze maken!

1

Shopify is op dit moment dé succesvolle Webshop SaaS oplossing

Shopify: Wereldwijd de nummer #1.

Shopify is een beursgenoteerd bedrijf met wereldwijd 1,7 miljoen klanten [3]Shopify Review, Webshopgenius.com. Dat is niet zonder reden, want de Webshop Software van Shopify zit uitstekend in elkaar. Hoewel de backend misschien al wat gedateerd oogt, werkt deze heel erg eenvoudig en intuïtief. Mede hierdoor is het betrekkelijk makkelijk om een mooie webshop te bouwen.

Het handigste om een mooie webshop te maken is via vooraf gemaakte templates. Hier kun je gratis gebruik van maken, maar het is eigenlijk beter om te kiezen voor een template waar je wat voor moet betalen. Deze bieden namelijk betere designs en optimalisatie.

Tip: Als je voor een design kiest blijf dan ook bij dit design in de buurt en ga niet teveel uitzonderingen toevoegen. Zo voorkom je problemen bij toekomstige updates!

Een voordeel van Shopify is dat er – omdat het platform zo groot is – ook ontzettend veel third party apps en koppelingen zijn. Deze installeer je eenvoudig in je webwinkel waardoor je allemaal functionaliteiten kunt toevoegen die je graag wil. Een nadeel vinden wij dat er nog steeds veel gecommuniceerd wordt in Dollars. In Europa zouden ze dat toch wel moeten kunnen vervangen door prijzen in Euro.

2

JouwWeb, Nederlands en erg geschikt voor beginners

JouwWeb: Een webshop die je echt gratis kan starten

Jouwweb is de ideale webshop software partij als je net wilt beginnen aan jouw webshop avontuur. Je kan echt volledig gratis (heel klein) wennen aan het product. Waarna je vanzelf via de verschillende upsells wel in grotere pakketten beland. Wat overigens helemaal niet zo erg is want Jouwweb blijft ook in de wat duurdere pakketten scherp qua prijs.

Een voorbeeld van de eerste stap in de Webshop Wizard van Jouwweb:

3

Wix Stores, de Wix e-Commerce software

Wix: echt makkelijk een webshop in elkaar zetten Een webshop die je echt gratis kan starten

Wix

v.a. €17,00 p/m

Wix is ideaal voor starters: Wix is makkelijk, snel en intuitief in gebruik en voor de Wix Stores en e-Commerce functies zit je met een scherpe prijs. Visueel komt het in de buurt van SquareSpace, qua gemak in de buurt van JouwWeb, alleen dan uitgebreider. Want ons betreft hele goede en simpele webshop software die het maken van je eigen webshop een stuk makkelijker maakt.

4

Lightspeed is interessant als je verder wil met jouw webshop

Lightspeed: Voor professionelere / grotere webshops

Lightspeed eCommerce Software biedt een totaaloplossing voor iets meer ervaren webshop eigenaren. Voor starters raden wij Lightspeed ook zeker aan, maar zijn de goedkopere oplossingen wellicht een beter alternatief. Voor de volgende situaties is Lightspeed een goede match:

 • MKB met fysieke locatie. mede door de goede kassa functionaliteiten.
 • Middel & Grote webshops.
 • Horeca en retail partijen. Ook hier weer doordat je eenvoudig meerdere systemen tegelijk kan managen.

Lightspeed heeft altijd al een goede match gehad met Horeca ondernemingen, zo zijn er vloerplannen, menu management applicaties en een online horeca kassasysteem mogelijk. Alles om echt een totaalpakket aan te kunnen bieden aan dit soort Horeca Ondernemingen met eCommerce activiteiten.

5

SquareSpace, Top notch webshop design

SquareSpace: Voor Webshops gericht op weinig producten en opvallend design.

Squarespace kenmerkt zich door de vele interessante design templates die je kan kiezen voor jouw product en afreken pagina's. Op dit vlak is het echt geschikt als je kiest voor een webshop met maar weinig producten en veel inspiratie. De Squarespace webshop van Oishii maakt dit goed duidelijk. Inspiratie & Design staat ook bij dit voorbeeld centraal.

 • Je kunt Squarespace eenvoudig gratis uitproberen.
 • Op Squarespace kan je iDeal (wel wat omslachtig) werkend krijgen via Stripe.[4]Stripe Payments
6

CCV Shop, Nederlands en uitstekend voor winkeliers

CCV Shop: Software voor de grotere webshops

CCV presenteert zich echt als de alles-in-één oplossing voor jouw webshop. Dat klopt ook gezien ze veel koppelingen hebben in de eigen Appstore. CCV richt zich op iets grotere webshops en als je meer over CCV Shop wilt weten kan je het beste onze uitgebreide review er bij pakken.

Wel ziet de website van CCV er alweer een beetje ouderwets uit, mag wel weer een mooie update overheen!

Meer over Webshop builders

De Voor- en Nadelen van Webshop Software

Een webshop maken is tegenwoordig betrekkelijk eenvoudig. De webshop software partijen die dit aanbieden zijn vaak internationaal erg groot[5]Shopify, Squarespace en Lightspeed en hebben door dit grote bereik voldoende middelen gehad om geavanceerde webshop software te ontwikkelen.

Waar jaren geleden alleen maar kleine partijen gebruik maakten van dit soort SaaS partijen gaan nu ook steeds meer grote webshops in zee met partijen als Shopify en Lightspeed.

Het zou ons niet verbazen als zelfs hele grote webshops steeds meer gaan kiezen voor dit soort systemen. Mede omdat je zo kan besparen op development.

Bekijk de voor en nadelen van SaaS Webshop Software:

Voordelen SaaS Webshop Software
 • Deze software is relatief eenvoudig in gebruik
 • Ver doorontwikkeld en geoptimaliseerd voor zoekmachines
 • Veel plugins van derden beschikbaar[6]ook bijvoorbeeld veel koppelingen met betaaldiensten
 • Hosting en domein vaak inbegrepen
 • Bevat slimme functionaliteiten voor meer afzet
Nadelen SaaS Webshop Software
 • Niet flexibel als het helemaal is gebouwd
 • Vaak extra kosten voor (externe) payment provider
 • Vaak extra kosten voor gebruik van de betere templates

Dus… Met welke software kun je het beste een webshop maken?

Alternatieven en Conclusies

Webshop software is complexer dan website software. Dat betekent dat zelf een webwinkel bouwen veel meer kennis en geduld vraagt. Een partij als Shopify heeft vele facetten (De webshop functionaliteiten, SEO en marketing) al geoptimaliseerd.

Dit hoef je als je met deze software begint zelf niet meer te doen. Wat jou veel tijd kan opleveren voor het verbeteren van andere zaken die meer omzet opleveren. Voor iedere webshop is de uiteindelijk keuze anders omdat er ook andere problemen spelen. Je hebt eigenlijk drie alternatieven als je niet voor een SaaS oplossing gaat:

 • WordPress met Woocommerce en dan zelf via WordPress aan de slag. Dit is een optie die zeer goed kan werken voor zowel kleine als grote webshops. Mede omdat je via WordPress ook goed SEO kan optimaliseren. Veel webshops kiezen voor deze optie.
 • Magento is ook een alternatief. Al is magento wat minder kant en klare software en lijkt het veel op WooCommerce. Magento lijkt wel iets minder interessant te worden naar verloop van tijd. Zelf zouden wij hier niet zo snel meer voor gaan.
 • Zelf software maken.. Oef.. Met een eigen CMS of eigen software is de concurrentie bijna niet meer in te halen in 2021 en verder. Software ontwikkeling is een dure grap en iets vanaf 0 opbouwen is bijna onbetaalbaar geworden. Ook zijn CMS'jes van anderen niet toereikend voor de SEO uitdagingen van morgen.

Aan de slag dus bij deze SaaS partijen, vergeet nooit: Je kan bij nagenoeg alle software aanbieders eenvoudig gebruik maken van een gratis proefperiode. Dus werkt het niet? Dan stop je er gewoon weer mee en heb je geen of minimale kosten.

We raden aan om hier zeker gebruik van te maken. Probeer hierbij al echt een deel van de webshop volledig in te richten. Denk daarbij aan de layout, aan de teksten die je wilt toevoegen maar ook aan de betaling. Kun je koppelingen en/of apps vinden van andere diensten die je reeds gebruik? Neem echt de tijd in de proefperiode om goed met de software te werken. Alle e-commerce platforms hebben hun eigen logica en het duurt altijd even om hier goed bekend mee te raken. Op die manier kun je er gewoon een aantal proberen!

Conclusie: Beste Webshop Software?

In de webshop wereld wordt een hoop geld verdiend waardoor er ook veel geld geïnvesteerd is de technologie achter de webshop software. Er zijn zeer veel functionaliteiten standaard inbegrepen (ook bij goedkope aanbieders) en de nodige koppelingen met andere diensten worden ook telkens makkelijker. De komende jaren zal webshop software alleen nog maar beter en beter worden en zal het alternatief om zelf een webshop te ontwikkelen en programmeren enkel nog voor echt grote spelers interessant kunnen zijn.

Kortom: het lijkt erop dat deze partijen op dit moment aan het winnen zijn.

Onze Top 6 nogmaals op een rij:

Hiervoor kan je kiezen voor deze partij

 • Beste allround webwinkel software
 • Voor kleine shops, ideaal voor beginners
 • Makkelijk en snel voor starters, wel een professionele look & feel
 • Professioneel en te combineren met kassa systeem
 • Mooie designs, visueel op hoog niveau
 • Nederlands, en te combineren met kassa systeem

Bronnen

Bronnen
1 SaaS Uitleg
2 Gratis uitproberen kan bij Webshop Software, daarbij heb je ook veel niet-goed-geld-terug garanties
3 Shopify Review, Webshopgenius.com
4 Stripe Payments
5 Shopify, Squarespace en Lightspeed
6 ook bijvoorbeeld veel koppelingen met betaaldiensten
Hostingwijzer
Logo