banner bhosted

JouwWeb Review

JouwWeb heeft een hele duidelijke positionering: Als je op zoek bent naar een wat kleinere en eenvoudige webshop, dan kun je deze perfect maken met JouwWeb. Zeker als je zelf niet zoveel ervaring hebt met het ontwikkelen van websites.
jouwweb
7.6Expert Score
JouwWeb Review

We kijken in deze review hoofdzakelijk naar het Business abonnement, dit is in onze ogen een erg volledig pakket waarmee je voor €15 per maand een goede webshop kunt bouwen en je geen zorgen hoeft te maken over beperkingen.

De Nederlandse support met telefonische bereikbaarheid is iets wat je niet bij de Amerikaanse alternatieven (Wix en Weebly) zal tegenkomen. Voor een simpele webshop is JouwWeb ook interessant aangezien je goedkoop uit bent, gratis kunt starten en voldoende opties hebt.

Kwaliteit van de Sitebuilder
6.5
JouwWeb Prijzen
9
Hulp en klantenservice
7.5
Ervaringen van gebruikers
7.5
Voordelen Jouwweb
 • Vanaf €15 volwaardige webshop (gratis beginnen)
 • Maak makkelijk een Website of Webshop (50+ designs)
 • Altijd gratis abonnement voor particulieren (met reclame)
 • 3 maanden gratis uitproberen
 • <strong>Nederlandse klantenservice</strong> (telefonisch bereikbaar)
Nadelen Jouwweb
 • Maximaal 10 webshop producten in 'Pro' pakket
 • 1 betaalprovider (Mollie)
 • Géén meertalige webshop mogelijk
 • De prijzen 'na' de goedkoopste versies zijn niet eens zo heel goedkoop in verhouding tot anderen.

JouwWeb is een Nederlands bedrijf dat met de eigen sitebuilder het maken van een website eenvoudig en leuk wil maken. JouwWeb is gevestigd in Eindhoven en zegt ruim 27.000 duizend klanten te bedienen. In deze recensie kijken we naar de mogelijkheden en tarieven die JouwWeb op haar website presenteert en nemen we een kijkje achter de schermen om de software zelf te ervaren. Deze review is met name gericht op de webshop functie van Jouwweb.

Hoe goed is JouwWeb als webshop software?

Kwaliteit van de Webshop software van JouwWeb

Beginnen met het maken van een eigen website met de Jouwweb webshop software betekent een keuze maken uit de 49 designs die aanwezig zijn. Deze hebben vrij specifieke thema’s zoals onder andere: Burger, voetbal, hond. Het Thema kan later altijd nog worden gewijzigd en natuurlijk naar smaak worden aangepast.

Het door ons gekozen Thema is bij de start vervolgens erg leeg, er zijn geen voorbeeld ‘lorem ipsum’ teksten ingevuld, het is wel een optie bij het aanmaken van een nieuwe pagina gelijk te kiezen voor ‘pagina met afbeelding en tekst’.

Deze lege basis kan een voordeel zijn als je zelf precies weet hoe je het wil aanpakken, voor wie weinig ervaring heeft kan het juist weer lastig zijn zelf alles op de goede plek te zetten.

Het bewerken van een pagina

Beginnen met het bewerken bestaat uit het slepen van ‘blokken’ naar de website. De verschillende blokken zoals tekst, afbeelding, button en meer kies je uit een lijst aan de linkerkant. Dit is een lange lijst waar alle keuzes gelijk zichtbaar zijn. Zoals altijd zul je even moeten wennen maar de indeling is logisch.

Ook het feit dat er tevens in tekst is aangegeven wat het blok precies is maakt het snel duidelijk, bij de alternatieve sitebuilder Weebly werken ze bijvoorbeeld met iconen wat vaak onduidelijk is.

Het toevoegen van een foto kan door gebruik te maken van een handige integratie van stock foto’s, hiermee kun je professionele foto’s in je website verwerken.

Webshop functionaliteit toevoegen

Vanaf het Pro abonnement kun je bij Jouwweb gebruik maken van webshop functionaliteiten. Dat betekent dat je gemakkelijk producten kunt toevoegen en deze via je website/webwinkel kunt verkopen. Het pro abonnement is echter te beperkt omdat je maar 10 producten kan toevoegen: eigenlijk moet je direct al over naar het business abonnement.

Bij het opbouwen van je webwinkel[1]Lees hier meer over het beginnen van een webshop: Bron Webwinkelsucces.nl kun je kiezen uit het toevoegen van een product of een productgalerij. Het product is erg geschikt als je maar één of enkele producten op een pagina wil tonen terwijl je met een galerij gelijk een overzicht van meerdere producten kunt tonen.

Elk product dient handmatig per stuk te worden ingevoerd, dit is géén probleem bij kleine aantallen.

Bij een webshop met duizenden producten kan dit erg lastig worden.

Het toevoegen en instellen van producten werkt erg simpel en snel, een afbeelding uploaden en de prijs aanpassen werkt perfect. Aanpassingen voor bijvoorbeeld verzending en betalingen dienen te worden gemaakt in de instellingen.

Voor betalingen werkt Jouwweb samen met Mollie, het is dan ook noodzakelijk hier een account aan te maken. Via Mollie worden iDeal en creditcard betalingen verwerkt.

Mobiele weergave

Uiteraard wordt de pagina die je bouwt in Jouwweb ook correct weergegeven op mobiel, de blokken worden netjes onder elkaar gezet en je kunt ook in de mobiele layout doorgaan met bewerken. Een erg handige optie vinden we de ‘Mobiele balk’ waarbij je met één klik een simpele grote balk kunt activeren die enkel op de mobiele weergave wordt getoond.

Hierin kun je linken naar mail of bel functies om de gebruiker hier snel toe in staat te stellen, slim en makkelijk.

Hoe is de prijsstelling van Jouwweb?

Jouwweb prijzen

Jouwweb biedt drie abonnementen aan die zowel gratis te proberen zijn als ook per maand opzegbaar, je zit dus nergens aan vast als het niet bevalt. De drie abonnementen waaruit gekozen kan worden zijn: Gratis, Pro en Business. Wil je een webshop? Dan is het business abonnement je enige serieuze optie, dan kan je wel onbeperkt producten toevoegen.

Gratis abonnement

Het gratis abonnement van Jouwweb is gericht op hobbyisten. Je krijgt hier een subdomein van .jouwweb.nl en tevens wordt er reclame op de website getoond. De beperking valt echter erg mee als je kijkt naar de website zelf. Zo aantal pagina’s maar ook de schijfruimte en dataverkeer onbeperkt.

Als je een webshop wil maken valt dit automatisch af.

Pro abonnement (€8 per maand)

Wil je een webshop beginnen via Jouwweb? Dan is dit de kleinste optie

Er zijn drie goede redenen om direct met een Pro abonnement te beginnen als je een eigen website gaat maken met Jouwweb. Ten eerste heb je dan een reclamevrije website, ten tweede krijg je een gratis .NL domein en ten derde krijg je vanaf het Pro pakket de mogelijkheid om een eigen mailbox aan de website te koppelen. Op basis van deze drie redenen is het duidelijk dat zakelijke websites minstens voor een Pro abonnement zullen kiezen.

Andere interessante extra mogelijkheden die in het Pro pakket zitten die bij de gratis versie ontbreken zijn bijvoorbeeld:

 • Statistieken
 • Zoekfunctie
 • Favicon
 • SSL

Alle functies die Jouwweb biedt zijn standaard inbegrepen in het Pro abonnement, er zijn enkel een paar beperkingen in aantal. Zo kan er maximaal 1 domein worden gekoppeld aan het pakket, is er tevens maximaal 1 mailbox en kunnen er niet meer dan 10 producten in de webshop worden aangemaakt.

Business abonnement (€16 per maand)

Speciaal voor de webwinkels is er het Business abonnement. Hoewel er ook in het Pro abonnement een webshop en webshop producten aan de website kunnen worden toegevoegd is er daar een beperking van 10 producten. Webwinkels die meer producten willen kiezen daarom voor het Business abonnement.

Extra t.o.v. Pro:

 • 2 domeinnamen
 • Onbeperkt producten
 • 10 Mailboxen

Is JouwWeb Aanbevolen?

Conclusie Jouwweb

Ja, JouwWeb is op dit moment een prima oplossing voor webshop software pakket. Met name voor beginners is de webshop software van Jouwweb een prima keuze. In vergelijking met andere aanbieders zoals Wix, Jimdo en Weebly heeft JouwWeb een volledig en onbeperkt aanbod met een Nederlandse klantenservice tegen een lager tarief. Jouwweb legt het qua design en mogelijkheden voor webshops wel af tegen onder meer Shopify en SquareSpace.

Voordelen van JouwWeb:

 • De editor is eenvoudig en snel: De Editor vinden we simpel en snel. Het werkt precies zoals je verwacht, de opties komen in beeld op het moment dat je ze nodig hebt. Wel zijn posities soms wat star, zo kun je niet zomaar het logo overal heen slepen, het voordeel daarvan is weer dat de kans kleiner is dat je zelf een slordige indeling maakt.
 • Webwinkel is goed en makkelijk: Snel enkele producten verkopen via je website of een kleine webwinkel starten is erg gebruiksvriendelijk.
 • Scherp tarief en compleet aanbod: Met een tarief van €8 voor het Pro abonnement is Jouwweb goed geprijsd. Concurrenten hebben soms goedkopere instappakketten maar die zijn vaak erg beperkt. Vergelijkbare abonnementen kosten vaak €10 of meer. Hiervoor krijg je ook meer, zaken zoals zowel schijfruimte, dataverkeer als aantal pagina’s zijn bij JouwWeb onbeperkt.

Nadelen: Wanneer is JouwWeb niet geschikt?

 • Thema layouts zijn wat basis; De verschillende templates/Thema’s die standaard bij Jouwweb aanwezig zijn vallen ons een beetje tegen. Er zitten veel layouts bij met een verouderd design. Wanneer je echter zelf met de editor aan de gang gaat kun je hier natuurlijk een geheel eigen draai aan geven.
 • Niet ontworpen voor uitgebreide webshop’s; JouwWeb is in de basis ontworpen als software voor het maken van websites. Er is een prima functionaliteit om producten aan pagina’s toe te voegen en zo een webshop te maken. Echter de opbouw is niet makkelijk als je tientallen of honderden producten in je webshop wil plaatsen.

Conclusie: Overall is JouwWeb een mooie Nederlandse dienst voor beginners

Bronnen

Bronnen
1 Lees hier meer over het beginnen van een webshop: Bron Webwinkelsucces.nl
Hostingwijzer
Logo