banner bhosted

Lightspeed Review

Het Canadese Lightspeed HQ is in Nederland veel gebruikte Webshop Software. Mede dankzij een overname vele jaren geleden alweer van SEO Shop. Lightspeed biedt webshops een goede omnichannel mix door geavanceerde kassa systemen aan te bieden volledig geïntegreerd met de webshop.
lightspeed webshopbuilder
7.8Expert Score
Lightspeed Review

Lightspeed is een goede keuze voor wie echt werk van zijn webwinkel wil gaan maken en daar eventueel ook nog een kassasysteem voor een fysieke winkel bij zoekt. Dat laatste is overigens geen voorwaarde, want ook op zichzelf werkt Lightspeed als webshop software uitstekend.

Misschien is het wel de eenvoudigste software om een echt serieus ogende webshop mee te kunnen bouwen. Deze designs bijvoorbeeld, doen echt niet heel veel onder voor de grotere webwinkels in Nederland. Om dat niveau te halen moet je natuurlijk wel flink wat tijd investeren, maar het lijkt ons de moeite waard.

Het is wel belangrijk om direct te vermelden dat Lightspeed niet de goedkoopste keuze is die je kunt maken. Toch denken we dat je met de software (en hardware) alle kanten op kunt als je een professioneel e-commerce platform ambieert.

Dus: ga je echt serieus aan de slag? dan is Lightspeed een uitstekende keuze!

Kwaliteit van de Sitebuilder
9
Lightspeed Prijzen
7
Hulp en klantenservice
7
Ervaringen van gebruikers
8
Lightspeed
 • Professionele Omnichannel mogelijkheden
 • Koppel je Kassa aan je webshop voorraad
 • Persoonlijk advies
 • Professionele software
 • A/B testen checkout (vanaf Advanced)
 • Veel integraties / koppelingen.
 • Gratis te proberen
Nadelen Lightspeed
 • Max. 250 Producten (SKU) in Essential
 • Extra kosten Lightspeed payments (€5)
 • Theme editor vanaf Advanced
 • Niet de voordeligste

Lightspeed is in Nederland sinds 2008 actief en behoort tot de grotere aanbieders van een webshop platform in Nederland en wereldwijd. Zelf zeggen zij ruim 20.000 klanten te hebben in 100+ landen. Voor elke nieuwe klant is er een gratis proefperiode van 14 dagen waarin de software kan worden getest.

Hoe goed is Lightspeed?

Kwaliteit van de Sitebuilder

Net als bij de Webshopbuilders Shopify en MijnWebwinkel is het in het begin even wennen bij het eerste gebruik. Lightspeed heeft veel mogelijkheden en het duurt dus even voordat je het hele systeem onder de knie hebt. Toch lukt het vrij snel om alles te vinden en zijn we in staat om redelijk snel van start te gaan. Een goed werkend template werkt daar goed bij.

Voorbeelden van Lightspeed webshops
bekijk meer voorbeelden

Wat je direct al ziet is dat de templates van Lightspeed zeer strak zijn en vooral erg professioneel. Op dit vlak loopt Lightspeed wat ons betreft zelfs een beetje voor op de concurrentie. Een prettige bijkomstigheid is dat je met de software ook vrij makkelijk kunt werken. Het is wel veel werk om alles precies naar wens te krijgen, maar dat is met de andere webshop software aanbieders niet minder.

Stel je moet dit uitgebreide systeem zelf van ‘scratch' ontwikkelen. Hoeveel ontwikkelaars heb je dan nodig om dit allemaal werkend te krijgen?

Lighspeed gaat verder dan de software alleen

Naast een webshop kan Lightspeed je ook helpen bij een fysieke winkel, het grote voordeel is dat je kassasysteem gekoppeld is aan je webshop en de voorraad dus altijd is gesynchroniseerd.

Om je hierbij verder te ondersteunen kun je vrijblijvend met een Omnichannel expert praten voor advies op maat. Of je nu een kapsalon of kledingwinkel begint, Lightspeed heeft hier een oplossing voor. Maar enkel een webshop hosten kan natuurlijk ook.

De koppelingen van Lightspeed

Standaard is er integratie mogelijk met diensten zoals: PostNL, Facebook, Google Analytics, Tradetracker en meer. Tevens werkt Lightspeed met een appstore waarin (soms tegen betaling) nog tal van extra apps kunnen worden geïnstalleerd, enkele apps die we daar tegenkomen zijn: Exact Online, Moneybird, eKomi, Beslist.nl.

Het Basic product vanaf €49 per maand geeft je gelijk toegang tot een volledige webshop met de mogelijkheid een betaalprovider te integreren, 250 producten (sku) online te zetten, SSL te gebruiken en onbeperkte dataverkeer. Je krijgt korting als je vooruitbetaald, bij 1 jaar (8%), 2 jaar (16%) en 3 jaar (24%).

Voor echte starters die niet gelijk API toegang nodig hebben en/of checkout modules willen AB-testen kan het Basic pakket genoeg zijn mits je ook niet meer dan 250 producten (SKU) in de webwinkel wil plaatsen. Er is keuze uit 100 designs, toegang tot 60 betaalproviders, onbeperkte bandbreedte en een SSL certificaat.

Hoe is de prijsstelling van Lightspeed?

Lightspeed prijzen

Je kunt bij Lightspeed kiezen uit drie abonnementen. Het kleinste pakket (Basic) beginnen bij €49,- per maand. Hierna volgt het Advanced pakket voor voor €89,- per maand en het Professional abonnement van €189,- per maand.

Extra kosten bovenop de pakketten

Er zijn enkele extra kosten bij het Lightspeed abonnement die niet gelijk duidelijk zichtbaar zijn. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vaste maandelijkse kosten kunnen oplopen als je extra diensten gebruikt, denk aan Lightspeed payments (€5,- per maand), Custom template (€7,50 of meer per maand).
 • Indien de webwinkel extreem sterk groeit loop je bij abonnement Professional tegen de limiet van 15.000 producten aan (Premium mogelijkheid beschikbaar op aanvraag).

Kun je eenvoudig hulp krijgen?

Hulp & klantenservice

Lightspeed heeft een 24/7 retail support team dat je kan bereiken via een Engelse Livechat (niet onze favoriete manier), e-mail of een terugbelverzoek. In Nederland is het telefoonnummer van de klantenservice: +31 (0)20 820 2391. Dit telefoonnummer is maandag tot en met vrijdag te bereiken.

Wat zeggen anderen?

Ervaringen van gebruikers

De reviews van Lightspeed zijn op de review sites over het algemeen erg positief, toch zijn er ook periodes waar de reviews wat negatiever zijn.[1]https://nl.trustpilot.com/review/lightspeedhq.com Net als vele andere bedrijven lijkt het erop dat de Klantenservice van Lightspeed het ook wat lastiger heeft gehad in de Corona periode.

Tot Slot

Conclusie Lightspeed

Over het geheel zien wij Lightspeed als professionele webshop software voor de gemiddelde tot grote webshop eigenaar. Vanaf €49,- per maand krijg je bij Lightspeed een volwaardige dienst waarmee je tot 250 producten in je webshop kunt plaatsen en iDeal betalingen kunt verwerken.

Lightspeed Voordelen:

 • Lightspeed beschikt over professionele software geschikt voor een eenvoudige maar ook een uitgebreide webshop. Het bedrijf is puur met webshop software begonnen en heeft dit ruim 10 jaar verder doorontwikkeld. Er zijn veel mogelijkheden zoals API toegang, AB-testen, CSS aanpassen, producten importeren uit Excel.
 • De koppelingen van e-commerce met een kassa zijn ook bijzonder en erg positief. Andere webshop platforms bieden dit zelden aan en hiermee onderscheid Lightspeed zich.
 • Verkopen in andere landen is ook mogelijk, de software is gebouwd op het aanbieden van je webshop in 14 talen. Er wordt hierbij rekening gehouden met de valuta en verzendkosten.

LightSpeed Nadelen:

 • De prijs is het grootste nadeel, Lightspeed webshops starten vanaf €49 per maand en afhankelijk van je wensen kan dit verder oplopen. Dat is iets duurder dan concurrenten als Shopify.
 • Kortingen kunnen pas gebruikt worden vanaf het Professional abonnement (€189 per maand).

Mocht je twijfelen dan is er een gratis proefperiode van 14 dagen. Het is altijd handig om daar gebruik van te maken en even rond te kijken.

Indien je eerst voor een goedkoper abonnement kiest en de webwinkel gaat snel groeien dan is een upgrade vervolgens gemakkelijk uit te voeren. Uniek blijft de mogelijkheid om je webwinkel systeem te integreren met je kassa in de fysieke winkel.

Lightspeed

v.a. €49 p/m

Hostingwijzer
Logo