banner bhosted

Shopify Review

Shopify is de bekendste en misschien ook wel makkelijkste webshop software van het moment. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een succesvolle webshop te maken en te runnen. Leer de voor-en nadelen van de software via deze Shopify review.
shopify review
8.8Expert Score
Shopify Review

Meer dan 1 miljoen webshops wereldwijd draaien op de software van Shopify. Ook voor Nederlandse ondernemers heeft het platform steeds meer te bieden met apps en koppelingen voor Marktplaats, Bol.com, Mollie, Sendcloud en meer. Tijd dus voor een uitgebreide review.

Shopify is voordelig, werkt makkelijk, heeft veel apps, en biedt gewoon erg goede webshop templates. Het is daarmee wat ons betreft de meest veelzijdige webshop builder van het moment.

We moeten wel zeggen dat SquareSpace momenteel aan de stoelpoten van Shopify aan het zagen is.[1]Goede review over de opkomst van Squarespace Zij hebben met een unieke drag & drop benadering ook hele mooie webshop software ontwikkeld. Toch heeft Shopify vanwege zijn grootte op dit moment nog meer voordelen (apps, koppelingen, samenwerking met Google Shopping, etc.)

Kwaliteit van de Webshop Software
9.5
Shopify Prijzen
9
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
9
Voordelen Shopify
 • Onbeperkt aantal producten
 • Grootste E-commerce platform wereldwijd
 • Betalingen verwerken met Shopify Payments
 • Integratie met Facebook Shops / Amazon / Bol.com / Marktplaats
 • Meer dan 1 miljoen webshops
 • Werkt erg eenvoudig
Nadelen Shopify
 • Niet alle templates &
 • apps zijn gratis
 • De 'builder' zal voor sommigen wat gedateerd ogen.

Het Amerikaanse Shopify is wereldwijd één van de grootste webshop diensten. Het bedrijf is beursgenoteerd in New York [2]NYSE: SHOP en heeft een marktwaarde van ruim 150 miljard dollar. De omzet van het bedrijf, meer dan 1,5 miljard per jaar, zegt genoeg over de enorme omvang en het bijbehorende aantal klanten (ruim 1 miljoen) dat wereldwijd gebruik maakt van Shopify.

De pakketten van Shopify

Prijzen van Shopify per pakket

Basic Shopify – $29 per maand

In het Basic pakket beschik je over voldoende mogelijkheden om een volwaardige webshop te runnen. Je kunt kiezen uit ruim 100 templates en je webshop zal vormgeven met een simpele drag en drop editor. Er zijn genoeg statistieken en mogelijkheden om je orders te volgen en te verwerken. Er is de mogelijkheid kortingscodes aan te bieden, een blog toe te voegen en gebruik van SSL is standaard inbegrepen. Via Shopify Payments kun je betalingen via iDeal ontvangen, de kosten hiervoor zijn €0,29 per betaling. Een functionaliteit die wij erg mooi vinden is de zogeheten ‘abandoned cart recovery‘ . Hiermee krijgen klanten die tijdens de bestelling afhaken (dit is vaak een grote groep) even later een email met de mogelijkheid hun bestelling voort te zetten. Deze optie zit in elk pakket en hiermee kun je de conversie van je webwinkel flink verbeteren.

 • Onbeperkte webshop
 • Betalingen via Shopify Payments
 • iDeal kosten: €0,29 per transactie
 • Creditcard kosten: 1,9% + €0,25 per transactie (binnen Europa)
 • Creditcard kosten: 2,9% + €0,25 per transactie (Internationaal)

Shopify – $79 per maand

Een flink stuk duurder is het Shopify pakket met $79 per maand, hiermee heb je hetzelfde als in de Basic met een paar extra functies. Daarbij zijn vooral de creditcardkosten lager dan in het standaard pakket. Het scheelt maar 0,1% per transactie dus vanaf een omzet van ongeveer $5.000 per maand is het gunstiger om dit pakket te kiezen. Ook zijn er ‘professionele rapporten’, in hoeverre dit van toegevoegde waarde is vragen wij ons sterk af.

 • Onbeperkte webshop
 • Betalingen via Shopify Payments
 • iDeal kosten: €0,29 per transactie
 • Creditcard kosten: 1,8% + €0,25 per transactie (binnen Europa)
 • Creditcard kosten: 2,8% + €0,25 per transactie (Internationaal)

Advanced Shopify – $299 per maand

Tot slot is er nog de derde optie, het Advanced Shopify abonnement. Met $299 per maand is dit een prijzige optie. Hoewel er wederom betere rapporten te maken zijn is ook deze upgrade met name slim bij hoge omzetten. Hierbij geldt namelijk dat de creditcard kosten 0,2% lager dan in pakket Shopify. Deze zijn namelijk 1,6% binnen Europa i.p.v. 1,9% bij Basic en 1,8% bij Shopify. Echter om de ruim $200 extra abonnementskosten te compenseren met lagere creditcardkosten dient er wel minimaal 10 duizend euro omzet per maand (via credit card) te worden gedraaid. Tot die tijd zal deze optie niet voor veel bedrijven interessant zijn.

 • Onbeperkte webshop
 • Betalingen via Shopify Payments
 • iDeal kosten: €0,29 per transactie
 • Creditcard kosten: 1,6% + €0,25 per transactie (binnen Europa)
 • Creditcard kosten: 2,6% + €0,25 per transactie (Internationaal)

Bij de keuze tussen deze 3 pakketten is het dus hoofdzakelijk van belang naar je omzet te kijken. Het gaat hierbij ook nog eens enkel om de omzet die via creditcard betalingen loopt, voor iDeal transacties geldt namelijk in alle pakketten hetzelfde tarief van €0,29 per betaling. Algemene vuistregel, vanaf €5.000 omzet per maand upgraden naar Shopify, vanaf €10.000 omzet per maand upgraden naar Advanced.

Betaalmogelijkheden

Shopify Betaalmogelijkheden

Ondanks dat Shopify dus niet Nederlands is biedt het alle betaalmogelijkheden die Nederlanders graag gebruiken. Zo kun je dankzij Shopify Payments gewoon iDeal, Creditcards en Mister Cash aanbieden en natuurlijk ook Paypal, Google Pay, Apple Pay, Mollie, en zelfs Bitcoin en Alipay behoren tot de opties. De kosten van Shopify Payments zijn marktconform, bij betaling via iDeal betaal je €0,29 per betaling en bij creditcard betalingen is dit €0,25 + 1,9% van het bestelbedrag.

Verzenden

Het is via de Shopify Marketplace mogelijk om een koppeling met PostNL te maken, hiervoor kun je werken met Sendcloud. Met deze verzendtool kun je gelijk de verzendlabels printen en track & trace mails versturen. Naast Shopify kun je Sendcloud ook gebruiken bij andere webshops zoals Magento en Lightspeed.

Mobiele app van Shopify

Shopify heeft een mobiele app waarmee je de webshop kunt beheren. Je kunt met de app je bestellingen bekijken en afhandelen maar ook producten aanpassen in de shop. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. De Android app van Shopify is meer dan 100 duizend keer gedownload en wordt beoordeeld met een 4.2/5. De iOS app is ontworpen voor zowel iPad als iPhone en heeft ook een Apple Watch functie. Deze app wordt met 4,6 sterren beoordeeld op basis van 7409 beoordelingen. In deze Shopify review kunnen we dan ook niet anders dan positief zijn over de Apps van Shopify.

Ondersteuning

Shopify is een erg grote organisatie en biedt dan ook 24 uur per dag live ondersteuning aan, zowel via de chat als telefonisch. Via de chat functie is er op het moment van schrijven een gemiddelde wachttijd van 14 minuten. Telefonische ondersteuning is enkel beschikbaar in het Engels.

Conclusie – Voor Wie is Shopify geschikt?

Shopify Review Conclusie

Shopify heeft een erg volwaardig basic abonnement waar je voor slechts $29 tal van functionaliteiten krijgt om je webshop op te zetten. Je kunt snel van start en kiest met Shopify voor een grote ervaren organisatie. Zeker wanneer je een Engelstalige klantenservice géén probleem vindt is Shopify de ideale keuze.

Bekijk waarom Shopify een goede keuze is:

 • Onbeperkt aantal producten (dit is zeer positief in verhouding tot andere webshop software)
 • Goedkoopste pakket is zeer uitgebreid
 • Verlaten winkelwagen (mail klanten die hun bestelling afbreken)
 • Onbeperkte schijfruimte & dataverkeer
 • Shopify Payments (iDeal, Creditcards, Paypal, Google Pay, Apple Pay)
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week ondersteuning (Engelstalig)
 • Mobiele Apps met zeer hoge ratings
 • Geavanceerde Marketing opties (Facebook shop, Instagram, Verkopen via Amazon)

Maar het belangrijkste voordeel is het volgende:

Shopify wordt zeer veel gebruikt en heeft een gigantische beurswaarde, hierdoor kan er zo ongelofelijk veel ontwikkeld worden wat er automatisch voor zorgt dat Shopify voorop zal lopen qua technologie. Hier valt door nederlandse partijen niet tegenaan te concurrenten. Bekijk zelf de technologie van Shopify door deze gratis uit te proberen.

Hostingwijzer
Logo