banner bhosted

Xel Review

xel hosting
€3,95 voor een domeinregistratie per jaar. Dat is naar verhouding zeer aantrekkelijk!
Xel is een webhost met 12.000 klanten in Nederland. De provider wil deze klanten een unieke persoonlijke service bieden hierdoor zijn ze best een populaire en goed beoordeelde hosting speler in Nederland. In deze Xel review gaan we dieper in op de voor- en nadelen van deze webhost.
7.2/10 (Expert Score)
Webhoster is de #15 in de categorie Hostingproviders
7.2Expert Score
Xel review in het kort


Toen wij Xel gingen onderzoeken stuitten we direct op het bedrag dat je voor domeinregistratie moet betalen na het eerste jaar. We dachten eerst dat dit een aanbieding was maar dit bleek niet het geval. Xel heeft zeer goedkope domeinregistratie en is daardoor direct al een interessante speler voor domeinregistratie en het parkeren van domeinen.

Xel maakt in de hosting pakketten onderscheid tussen de drukte die de website aan moet kunnen en de hoeveelheid dataverkeer. 5GB dataverkeer voor een kleine site is goed te doen maar als je echter grote sites hebt zou je toch snel meer nodig hebben. We vinden dan eigenlijk dat het grotere shared hosting pakket dan niet eens zo toereikend is. Xel is één van de weinige Nederlandse providers die zo'n focus heeft op WordPress hosting. Ook daarmee heeft Xel best een unieke positie, want we zien dat met name de buitenlandse providers zo WordPress gericht zijn.

Xel richt zicht enigszins op starters. Met daarbij lage domeinprijzen, goede service en WordPress hosting, denken we dat Xel een interessante combinatie aanbiedt voor veel mensen. Als je buiten dit kader valt, dan zijn er misschien betere alternatieven.

Xel goedkope domeinregistratie
Xel is ideaal om domeinen bij te hosten. Verder is Xel er geschikt voor starters die met Wordpress aan de slag gaan.
€3,95
€3,95 voor een domeinregistratie per jaar. Dat is naar verhouding zeer aantrekkelijk!

Productaanbod
5
Xel prijzen
7
Extra functionaliteiten
7
Servers en prestaties
7
Hulp en klantenservice
9
Ervaringen van gebruikers
8
Voordelen Xel
 • Vaste en duidelijke lage prijzen
 • Gebruikers zijn erg tevreden
 • Onbeperkt dataverkeer standaard hosting
 • Telefonisch goed te bereiken
 • Zeer veel domeinextensies
 • Blijheidsgarantie van 30 dagen
 • Verhuis- en installatieservice
Nadelen Xel
 • Er bestaan wat negatieve ervaringen rondom het opzeggen / afschalen.
 • SSL kost €2,99 ex btw per maand extra.
 • Hoge vanaf prijs voor het standaard pakket.
 • Speciale hosting (bv. WordPress hosting) blijkt gewoon de standaard hosting te zijn.
 • Geen contact mogelijk in het weekend. Meer informatie vinden over de pakketten is lastig.=

Productaanbod

Wat biedt Xel voor hosting pakketten aan?

De shared hosting pakketten van Xel Media zijn voorzien van prima opslag en dataverkeer limieten. Voor €4,45 per maand krijg je bij deze hoster het goedkoopste hosting pakket waarop je prima Joomla en WordPress kunt installeren. Voor WordPress hosting heeft het bedrijf echter ook nog specifieke WP pakketten. Deze zijn wel weer een stuk duurder maar het is wel snelle hosting.

De verschillende mogelijkheden bij Xel op een rij:

Domeinregistratie

De kosten voor domeinen zijn bij Xel gewoonweg erg laag op het moment. Zeer interessant dus!

Standaard webhosting

Wij hebben het gevoel dat de servers van Xel wel eens wat oud kunnen zijn voor normale hosting. Dit omdat de informatie summier is en de er ook nergens iets over SSD schrijven geschreven staat. Bij ons begint de twijfel dan toe te slaan. Zeker weten doen we niet, de prijzen van Xel liggen in ieder geval wel scherp in markt. (van de standaard hosting pakketten)

Webshop Hosting

De normale hosting pakketten van Xel zijn ook geschikt voor webshops, echter is Xel op dit vlak absoluut geen specialist. ( Zoals bijvoorbeeld Hypernode)

WordPress Hosting

WordPress hosting staat bij Xel weergegeven als de specialiteit. Wij vinden zelf de prijzen wat te hoog van deze pakketten. Toch kan Xel wel een interessante wordpress host zijn.

Xel heeft geen breed productaanbod maar meer een focus op normale webhosting. Je vindt er dus geen dedicated servers en VPS diensten. Dat hoeft ook niet voor de kleinere klanten die bij Xel goed terecht kunnen.

Xel hanteert het goedkoopste vaste .nl domeintarief van Nederland. Je betaalt voor een .nl domeinnaam slechts € 3,95 per jaar. Geen eenmalige actie, maar een vaste lage prijs.

Aldus Xel zelf, al kunnen wij dit zeker bevestigen.
5/10

Argeweb productaanbod rating

Xel prijzen

Wat zijn de prijzen van de verschillende pakketten

Domeinregistratie prijzen bij Xel

Zoals al eerder vermeld is Xel voordelig als het aankomt op domeinen. Ze opereren op de absolute bodem qua domeinnaam prijzen en we hebben nog geen addertje onder het gras kunnen ontdekken. Bekijk in dit overzicht hoe goed Xel momenteel scoort met hun domeinprijzen. Weet jij hoe Xel wegkomt met deze lage prijzen? Laat het ons weten via ons contactformulier =)

.nl€ 3,95
.be€ 7,00
.com€ 12
.eu€ 12

Webhosting bij Xel

Online Starter Hosting€ 4,45
Complete Starter Hosting€ 6,95
Professional Starter Hosting€ 11,95

Welk WordPress pakket moet je kiezen?

Bij Xel Media kun je kiezen uit drie WordPress hosting abonnementen: Online Starter, Complete Starter en Professional Starter. Wat betreft schijfruimte en dataverkeer zit je bij alle drie de pakketten wel goed. Het belangrijkste verschil is dat zowel Automatische Updates en WordPress staging niet bij het Start pakket zijn inbegrepen en wel bij Compleet en Groei. Ook de onderdelen ‘Reservering’ en ‘Xel WordPress Boost’ krijgen bij elk duurder pakket een hoger niveau. De precieze specificaties hiervan ontbreken, iets dat we niet echt vertrouwen vinden opwekken.

Zelf zeggen ze WordPress op steroïden te bieden oftewel snelle WordPress hosting. Dit maken ze bij Xel nog wat concreter door hun WP pakketten twee tot vier keer zo snel te noemen als ‘standaard’ hosting. Als we verder lezen in de beschrijving zien we dat Xel Media gebruik maakt van Varnish caching, dit is fijn maar niet uniek. Nog een manier om de website te versnellen is de Xel WordPress Boost. Het wordt bij het bestuderen van de website helaas niet duidelijk geworden wat dit precies inhoudt.

Voor experts met WordPress werkt het wellicht beter om bij Xel een standaard pakket af te nemen en dan zelfs WordPress te installeren.

7/10

Xel prijzen rating

Extra functionaliteiten

Wat is er opvallend aan Xel

Naast standaard hosting diensten – die andere providers logischerwijze ook bieden – heeft Xel nog wel een aantal speerpunten. Maar de provider roept ook wat vragen op.

 • Xel is ondoorzichtig over de servers en verkoopt het afhandelen van ‘pieken' als een WordPress Boost en het kopje ‘reservering' is hier identiek aan. Dit biedt in onze ogen geen meerwaarde.
 • Snapshots? Waarom zijn er snapshots nodig? Al helemaal als je al back-ups hebt. Vergeet ook niet dat er gewoon plugins in WordPress bestaan die makkelijk back-ups kunnen maken.
 • Gratis SSL is altijd fijn!
7/10

Xel extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Wat is de kwaliteit van de hosting?

Xel servers

Wij weten op dit moment te weinig van de servers van Xel om hier objectief informatie over te geven.

Uptime

Xel geeft een 99,98% Uptime garantie.

7/10

Servers Xel rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen snel opgelost?

Xel Media richt zich op hosting met hoge prestaties en daar hoort ook goede technische ondersteuning bij. Het is dan ook goed om te zien dat er naast online support en mail ook een lokaal telefoonnummer beschikbaar is voor vragen (030 – 214 82 81).

De klantervaringen over deze klantenservice zijn wisselvallig. Zo wijst Xel zelf op de reviews in Google, deze zijn bijna uitsluitende positief. Kijken we nog naar andere websites dan zien we een 3,5/5 (30 reviews) op Webhosters.nl  en een 2,9/5 op Trustpilot (2 reviews). Kortom niet heel slecht maar ook niet alleen maar positief.

Xel Media heeft een mooi aanbod aan hosting pakketten, ze richten zich duidelijk op WordPress en willen deze zo snel en goed mogelijk hosten. We zien graag meer gebruikerservaringen tegemoet om ook die kant van het bedrijf in beeld te krijgen.

Mogelijkheden voor hulp (alles in NL)

 • Kennisbank
 • Live chat
 • Tickets sturen
 • Per e-mail: support@xel.nl
 • Bellen met de helpdesk op 030 32 000 32

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chatTicketsTelefoon
Ma08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 17:00
Di08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 17:00
Wo08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 17:00
Do08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 17:00
Vr08:00 – 20:0008:00 – 20:0009:00 – 17:00

Met een missie gericht op betrouwbaarheid en ‘klantverwachting overtreffen’ mag een goed bereikbaar service nummer niet ontbreken. Xel is goed bereikbaar en gaat verder dan platte klantenservice.

9/10

Xel klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van Xel?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.


Een greep uit de reacties

Mijn zoon is, op een moment dat hij psychisch ernstig ziek was, een overeenkomst voor een jaar aangegaan.
XEL heeft daarom op mijn verzoek, zonder problemen, het pakket met terugwerkende kracht opgezegd en de factuur volledig gecrediteerd! Fijn dat er nog er bedrijven zijn met het hart op de goede plaats
Jan 24 November 2020 - Hostingvergelijken.eu
We hadden meerdere sites gehost bij Xel, en we zijn altijd goed geholpen als er iets was. Afgelopen paar maanden was er helaas vaak last van trage servers, maar dit is nu gelukkig weer hersteld, en alles werkt weer snel. (gelukkig maar, want verhuizen geeft ook geen zekerheid, dus blij dat alles weer snel en goed is)We hadden meerdere sites gehost bij Xel, en we zijn altijd goed geholpen als er iets was. Afgelopen paar maanden was er helaas vaak last van trage servers, maar dit is nu gelukkig weer hersteld, en alles werkt weer snel. (gelukkig maar, want verhuizen geeft ook geen zekerheid, dus blij dat alles weer snel en goed is)
18 December 2019 - Hostingvergelijken.eu
8/10

Xel Review rating

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Xel?

Heeft Xel een telefoonnummer?

Xel is een hosting provider met de mogelijkheid om te bellen, je kan Xel bereiken op 030 320 0032

Hoe weet ik of er een Xel storing is?

Je kunt controleren of er een storing is via www.xel.nl/storing-onderhoud/. Hier kan je de actuele status van de servers zien en ook het gepland onderhoud. (Zouden meer hosters moeten doen!)

Waar kan je inloggen op Xel (ook op webmail)

Bij Xel kan je eenvoudig inloggen op de omgeving: www.xel.nl/mijn-xel/. Op deze omgeving kan je zowel inloggen in de webmail als in de gebruikelijke login.

Waar is Xel gevestigd?


Adres
Xel.nl
Wilhelminapark 25
3581 NE Utrecht

Hostingwijzer
Logo