banner bhosted
Onze nr 1.

Yourhosting Review

Yourhosting logo nieuw (1)
€ 0,49 € 9,99 Bekijk de actie
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 6 maanden 50% korting op je hosting
Yourhosting is met ruim 340 duizend klanten en 1,3 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein aanbieders van Nederland. Het bedrijf is ruim 17 jaar actief, gevestigd in Zwolle en heeft meer dan 170 medewerkers. Yourhosting is onderdeel van Your Online. (voorheen TWS)
9.5/10 (Expert Score)
Webhoster is de #1 in de categorie Hostingproviders
9.5Expert Score
Yourhosting: Onze analyse


Yourhosting is al jaren één van de bekendste en grootste webhosters van Nederland. Over het afgelopen jaar zien we ook weer flink veel positieve ervaringen. Yourhosting is overigens onderdeel van Your Online (voorheen TWS).

Vooral op Nederlandse klantenservice (175 man werken er bij Yourhosting op de klantenservice!) is er op dit moment geen betere keuze.

Productaanbod
10
Yourhosting prijzen
8.5
Extra functionaliteiten
9.5
Servers en prestaties
9.5
Hulp en klantenservice
10
Ervaringen van gebruikers
9.5
Voordelen Yourhosting
 • Zeer uitgebreid product aanbod
 • Beschikbaarheid van websitebuilders en tools
 • 100 dagen tevredenheidsgarantie
 • SSL gratis inbegrepen
 • Grootste klantenservice van Nederland
Nadelen Yourhosting
 • Prijzen zijn niet direct voordelig
 • Domeinnamen zijn niet de goedkoopste in de markt

Een groot voordeel van YourHosting is dat ze een zeer breed productaanbod hebben dat voor veel verschillende type sites geschikt is. Dus als je meerdere producten wilt onderbrengen, is Yourhosting het overwegen waard. Daarbij heeft Yourhosting een prettige en grote klantenservice.

De keren dat we in het verleden contact hebben gehad met de klantenservice waren voor ons positief. We werden goed geholpen. Een groot bijkomend voordeel is dat Yourhosting goed telefonisch bereikbaar is. Daardoor kiezen nu ook veel bedrijven voor Yourhosting.

De servers in Nederland hebben een hoge uptime en Yourhosting komt vaak goed uit de snelheidstesten. De hostingmanager waar je binnen het Plesk Control Panel werkt is wat ons betreft een gebruiksvriendelijke omgeving.

Waar we wat minder over te spreken zijn is de upselling van het .online domein. Dit lijkt een aantrekkelijk aanbod, maar kost je flink wat (€40,99) als je deze het opvolgende jaar verlengt. Ons advies: niet afnemen.

Al met al is Yourhosting is een goede en constante Nederlandse webhoster, zeker wanneer je al je producten en diensten het liefst op één plek, bij één partij hebt, die ook verstand van zaken heeft. Ze scoren op alle vlakken goed, waardoor je zeker goed zit bij deze provider.

Yourhosting korting
Bij Yourhosting krijg je vaak over het eerste jaar een flinke korting
€ 0,49 € 9,99
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 6 maanden 50% korting op je hosting

Yourhosting is één van de vlaggenschepen van Total Webhosting Solutions nu Your Online. TWS is het bedrijf achter een golf van recente overnames in de hostingwereld. Onder andere SoHosted, Argeweb, Vevida, VIP Internet en Alphamega zullen in Yourhosting opgaan. Yourhosting zal dus flink door blijven pakken, ook op software gebied.

Een eventueel voordeel voor de keuze voor Yourhosting is dat je de komende tijd waarschijnlijk niet hoeft te switchen van host. Door de consolidatie in de markt, is dat tegenwoordig wel vaak het geval als je voor een kleinere webhost kiest.

Alternatieven voor Yourhosting

Als je graag nog wat andere webhosters wilt vergelijken, kun je na het lezen van deze review eens een kijkje nemen bij SiteGround en Cloud86. Hierbij is SiteGround een premium aanbieder van managed hosting die net iets duurder is dan Yourhosting terwijl het Nederlandse Cloud86 juist een goedkoper alternatief biedt.

Productaanbod

Wat biedt Yourhosting aan voor soorten hosting?

Yourhosting heeft een behoorlijk compleet aanbod wat betreft hosting producten. Je kan hier je domeinen registreren, je kan hier aan de slag met e-mail hosting, webhosting, maar ook met VPS hosting. Yourhosting heeft ook een eigen website builde, veel klanten maken hier tevreden gebruik van. Tevens bieden ze verschillende cloudoplossingen als Acronis back up online (redelijk prijzig), Microsoft Office 365 en OneDrive voor bedrijven.

Yourhosting heeft een heel compleet aanbod, en als je al je diensten bij één partij wil onderbrengen dan is Yourhosting bij uitstek een goede partij om te overwegen.

Domeinregistratie

Je kan echt alle mogelijk domein extensies registreren.

Standaard webhosting

Standaard webhosting oftewel shared webhosting is de basis van Yourhosting.

VPS

Yourhosting biedt snelle managed en unmanaged VPS Hosting. De prijzen zijn vrij hoog: maar je krijgt hier dan ook goede service bij.

Yourhosting Websitebuilder

Websitebuilder Your Website biedt een hele eenvoudige manier om een website te maken. Dit is ideaal voor starters of ZZP'ers of organisaties die niet afhankelijk zijn van veel zoekverkeer op hun website, maar er wel eentje willen hebben als uithangbord.

WordPress hosting

Bij Yourhosting is de hosting ook voor WordPress geoptimaliseerd: via het ControlPanel Plesk wat tot je beschikking staat kun je ook simpel Wodrpress installeren.

E-mail hosting

Yourhosting biedt E-mail hosting en Exchange Online

Microsoft 365

Miscrosoft 365 bestaat uit diverse Microsoft diensten. Deze staan gehost in de cloud en via Yourhosting kun je hiervoor 3 pakketten afnemen. Microsoft Apps voor bedrijven, Microsoft Business Basic en Microsoft Business Essentials

Verschillende cloud oplossingen

Onder meer Acronis Backup Online, OneDrive voor bedrijven, Sharepoint, Project Online en het eerder beschreven Microsoft 365 maakt het aanbod compleet.

Yourhosting ControlPanel

Bij Yourhosting maak je voor je hostingproducten gebruik van het ControlPanel. Het Yourhosting ControlPanel draait op Plesk. Dat is speciale hostingsoftware die niet alleen hosting makkelijker maakt, maar ook een stuk overzichtelijker en inzichtelijker.

Plesk ControlPanel voor je hosting bij YourHosting.

10/10

Yourhosting productaanbod rating

Yourhosting prijzen

Wat zijn de prijzen van Yourhosting?

Domeinregistratie prijzen bij Yourhosting

Bij Yourhosting kun je tegen scherpe tarieven domeinen registreren dankzij bepaalde acties die ze hebben lopen. Zo betaal je vaak voor het eerste jaar maar €1,-. Na het eerste jaar betaal je de reguliere tarieven. Dan is Yourhosting niet de goedkoopste partij.

Ben je van plan om veel domeinen te registreren, dan kan je ze misschien ergens anders voordeliger registeren. Ga je echt met je domein aan de slag? Dan is Yourhosting wel een goede optie; omdat ze hier vrijwel alles omtrent IT infrastructuur aanbieden.

Yourhosting hanteert voor domeinregistratie de volgende tarieven*:

.nl€21,99
.be€28,99
.com€28,99
.eu€26,99
*de beschreven tarieven zijn zonder kortingen.

Webhosting prijzen Yourhosting

Om te beginnen helpen we je bij het maken van een keuze uit de vijf pakketten, deze beginnen bij het Web Only pakket van €4,99 per maand en lopen op tot het Plus pakket van €24,99 per maand. Voor elk pakket geldt dat er 6 maanden sprake is van een kortingstarief.

Meest opvallende van Yourhosting pakketten:

 • 100 dagen niet goed, geld terug garantie
 • SSL gratis inbegrepen

De verschillen tussen de verschillende hosting pakketten zitten met name in het formaat. Hoe groter het pakket, hoe meer schijfruimte, dataverkeer en ook meer mailboxen, FTP gebruikers en databases. De pakketten beschikken grotendeels over dezelfde functionaliteiten: meer faciliteiten tot je gebruik zorgt voor meer snelheid.

Het grootste nadeel is dat er per pakket maar één website gekoppeld kan worden. Voor een blog is een Start pakket genoeg. Als je een webshop begint, dan kan je het beste met Plus of Max beginnen. Moet deze ook nog echt snel lopen, dan is upgraden naar het premium pakket de way to go.

Yourhosting Web Only€ 4,99
Yourhosting Basic€ 9,99
Yourhosting Start€ 19,99
Yourhosting Plus € 24,99

VPS prijzen Yourhosting

Je kunt bij Yourhosting uit best veel pakketten kiezen die zowel managed als unmanaged kunnen zijn.

Yourhosting Unmanaged VPS€19,99 tot €42 per maand.
Yourhosting Managed VPS€129 tot €179 per maand

Op de VPS pakketten krijg je de eerste 6 maanden 50% korting. De bovenstaande bedragen zijn zonder de korting.

Yourhosting is een premium hosting partij, en daar zijn de prijzen ook naar. Het is zeker niet de goedkoopste partij, maar zit qua prijzen in het middensegment. Wel krijg je hier dus veel aspecten voor terug.

8.5/10

Youhosting prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Yourhosting nog meer in uit?

Yourhosting heeft het dashboard en het controle paneel de afgelopen jaren flink onder handen genomen.

Als je nu inlogt ziet het er allemaal een stuk frisser en overzichtelijker uit dan voorheen. Het is met name prettig dat de ‘hostingmanager' zoals Yourhosting het zelf noemt, nu in de Plesk software loopt.

Zo kan je veel instellingen van je hosting zelf instellen en configureren. Dit is voor starters wellicht niet direct belangrijk maar na verloop van tijd is dat toch wel erg prettig als je wat verder bent.

Vanuit Plesk kan je makkelijk WordPress, Drupal of Joomla bijvoorbeeld installeren. Ook kan je de PHP versie aanpassen, kan je TLS en SSL instellen en kan je DNS en mailinstellingen beheren.

 • Verschillende Dev tools tot je beschikking onder meer GIT
 • Backups van je website simpel in te stellen
 • Plesk Control Panel: klinkt moeilijker dan het is maar dit is een beheersysteem van je hosting pakket waarmee je alle instellingen zelf kan beheren, maar dan begrijpelijk gemaakt.
 • De klantenservice: is een tijdje wat minder geweest maar is inmiddels weer op volle kracht en naar tevredenheid als we de reviews op andere sites lezen.
 • Compleet aanbod: wil je een one stop shop solution? Dus al je producten onder één dak? Dan is Yourhosting een goede oplossing.
9.5/10

Yourhosting extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Waar staan de servers?

Yourhosting maakt gebruik van de datacenters Equinix (Heeft locaties in Zwolle en Amsterdam) en Globalswitch (Amsterdam)

Het Yourhosting netwerk bestaat uit een redundant 40Gbit/s switch netwerk. Grote pieken in verkeer woorden opgevangen dankzij meerdere 10Gbit connecties. Deze verbindingen zijn onderling verbonden en lopen via geografisch gescheiden routes. Beide locaties zijn verbonden met diverse exchanges, peerings en transit-providers, zoals NL-ix, OpenPeering, AMS-IX, nLayer en Level 3. [1]https://www.yourhosting.nl/over-hostingwijzer/netwerk-en-infrastructuur/

 • 10G AmsIX
 • 10G Cogent
 • 10G GTT
 • 10G Level3
 • 10G NLix

Yourhosting maakt gebruik van firewallconstructies en DDoS-protectie. De voorzieningen (stroom, koeling, (brand)beveiliging) in de datacenters zijn van hoog niveau.

Het Yourhosting-netwerk wordt 24 uur per dag gemonitord. Ook 's nachts en in het weekend is er een technisch team actief dat eventuele storingen signaleert en direct oplost.

Yourhosting kwam regelmatig zeer sterk uit de Webhosting Snelheidstesten van webhosters.nl

De datacenters waar Yourhosting gebruik van maakt zijn CO2-neutraal, of zoals ze het zelf noemen: groene datacenters.

Uptime – SLA

Yourhosting heeft gemiddeld 99,99% uptime.

9.5/10

Yourhosting prestaties rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen bij Yourhosting snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

Loop je ergens tegenaan met je hosting of ben je gewoon benieuwd of de klantenservice van Yourhosting goed bereikbaar is? Dan kun je onder meer telefonisch en per email bij Yourhosting terecht.

 • Telefonisch op 038-8509600
 • Live chat
 • WhatsApp, Facebook en Twitter
 • Per e-mail via het contactformulier

Direct contact via de telefoon en chat is goed mogelijk. Er werken bij Yourhosting veel mensen op de klantenservice wat de reactie-tijd kort houd. Wij kregen zelf al een reactie binnen een uur op een simpele vraag. (Wel onder werktijd)

Yourhosting werkt met een 100 dagen niet-goed-geld-terug garantie. In de nadere uitleg staan echter wel een paar belangrijke voorwaarden. Deze garantie geldt enkel voor hosting en mail.

Producten zoals VPS, cloud en domeinregistratie zijn uitgesloten. Tevens worden setupkosten niet terugbetaald. Op zich logische voorwaarden, maar het is goed om daar vooraf van op de hoogte te zijn.

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chat
Ma09:00 – 21:00
Di09:00 – 21:00
Wo09:00 – 21:00
Do09:00 – 21:00
Vr09:00 – 17:00
Za09:00 – 17:00
10/10

YourHosting klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.

Zeker de laatste paar maanden komt Yourhosting hier weer goed uit de bus, het is ook wel duidelijk dat vorig jaar de klantenervaringen tijdelijk wat minder waren maar dat is weer opgelost!


Hostingwijzer heeft door de jaren heen zeer veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat voor Yourhosting 590 ervaringen. De gemiddelde score voor Yourhosting lag behoorlijk hoog want gebruikers beoordeelde de webhost met een 7,9.

7,9
Hostingwijzer.nl

Een greep uit de reacties

Auke heeft mij heel goed en efficiënt geholpen met een technisch probleempje.
Anja Verlaan -18 mei 2021 09:32 - op Hostingwijzer.nl
Erg vriendelijke klantenservice. De laatste periode al 2x contact mee geweest en 2x naar wens geholpen. De laatste keer lukt het verhuizen van mijn website niet goed van subdomein naar hoofddomein en dat heeft YourHosting in no-time weten op te lossen.
Super tevreden!
Lucas Michels - 19 april 2021 09:50 op Hostingwijzer.nl
Super! Geen wachttijd bij telefonische support. En probleem volledig opgelost. Verbeterpuntje in het algemeen: klanten informeren als er een andere server komt en je mailprogramma daaraan aangepast moet worden.
Egbert Meier - 15 april 2021 11:54 op Hostingwijzer.nl
9.5/10

Yourhosting ervaringen

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Yourhosting?

Heeft Yourhosting een telefoonnummer?

Yourhosting is op werkdagen telefonisch goed bereikbaar op het nummer 038 850 9600, de ervaringen van gebruikers met dit telefoonnummer zijn positief.

Waar kan ik inloggen in in mijn Yourhosting account?

Youhosting heeft een loginomgeving op het eigen yourhosting domein, dit kan je bereiken op yourhosting.nl/login/login.html. Voor het inloggen heb je een gebruikersnaam of een klantnummer nodig. Het klantnummer kan je op een factuur vinden.

Waar kan je inloggen op Yourhosting Webmail?

De login van de e-mail / webmail van Yourhosting is te vinden op de URL: webmail.yourhosting.nl

Is Sohosted nu ook Yourhosting?

Sohosted wordt onder gebracht bij Yourhosting en zal dus op dezelfde technologie gaan draaien. Beide bedrijven zijn onderdeel van Total Webhosting Solutions.

Waar is Yourhosting gevestigd?


Adres
Yourhosting
Grote Voort 225
8041 BK Zwolle

Bronnen

Bronnen
1 https://www.yourhosting.nl/over-hostingwijzer/netwerk-en-infrastructuur/
Hostingwijzer
Logo