Yourhosting Review

yourhosting hosting
€ 1 € 9,99 Bekijk de actie
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 3 maanden 50% korting op je hosting
Yourhosting is met ruim 160 duizend klanten en 1,1 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein aanbieders van Nederland. Het bedrijf is ruim 15 jaar actief, gevestigd in Zwolle en heeft meer dan 100 medewerkers. Sinds begin 2018 is Yourhosting onderdeel van TWS, onder meer de eigenaar van Versio, Savvii en Vip Internet. In deze recensie bespreken we de review van Yourhosting.
7.8/10 (Expert Score)
Product is gekozen als #8 in de categorie Hostingproviders

Yourhosting is een goede Nederlandse webhoster, zeker wanneer je al je producten en diensten het liefst op één plek, bij één partij hebt

Om de content voor onze lezers gratis en zonder banners te kunnen aanbieden worden er soms affiliate urls in onze artikelen verwerkt.
7.8Expert Score
Yourhosting in het kort


Yourhosting is al jaren één van de bekendste en grootste webhosters van Nederland. Over het afgelopen jaar zien we ook weer flink veel positieve ervaringen. Yourhosting is een goed beoordeelde webhoster waar je waar voor je geld krijgt. Als je graag al je producten bij 1 hosting partij wil is Yourhosting een goede optie vanwege het complete aanbod.
Ook de hostingmanager waar je binnen het Plesk Control Panel werkt is wat ons betreft een gebruiksvriendelijke omgeving.

Yourhosting korting
Bij Yourhosting krijg je vaak over het eerste jaar een flinke korting
€ 1 € 9,99
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 3 maanden 50% korting op je hosting

Productaanbod
8.5
Yourhosting prijzen
7.5
Extra functionaliteiten
8
Servers en prestaties
7.5
Hulp en klantenservice
8
Ervaringen van gebruikers
7.5
Voordelen Yourhosting
 • Erg uitgebreid product aanbod
 • Beschikbaarheid van een websitebuilder
 • 100 dagen tevredenheidsgarantie
 • SSL gratis inbegrepen
 • Plesk Control Panel tot je beschikking, al vanaf het start pakket.
Nadelen Yourhosting
 • Prijzen zijn niet direct voordelig
 • Maximaal 1 website per hostingpakket
 • Domeinnamen zijn aan de dure kant.

Yourhosting is één van de vlaggenschepen van Total Webhosting Solutions. TWS is het bedrijf achter een golf van recente overnames in de hostingwereld. Onder andere SoHosted, Argeweb, Vevida, VIP Internet en Alphamega zullen in Yourhosting opgaan. Yourhosting zal dus flink gaan groeien.

Een eventueel voordeel voor de keuze voor Yourhosting is dat je de komende tijd waarschijnlijk niet hoeft te switchen van host. Door de consolidatie in de markt, is dat tegenwoordig wel vaak het geval als je voor een kleinere webhost kiest.

Alternatieven voor Yourhosting

Als je graag nog wat andere webhosters wilt vergelijken, kun je na het lezen van deze review eens een kijkje nemen bij SiteGround en Cloud86. Hierbij is SiteGround een premium aanbieder van managed hosting die net iets duurder is dan Yourhosting terwijl het Nederlandse Cloud86 juist een goedkoper alternatief biedt.

Productaanbod

Wat biedt Yourhosting aan voor soorten hosting?

Yourhosting heeft een behoorlijk compleet aanbod wat betreft hosting producten. Je kan hier je domeinen registreren, wel vaak zo bij webhosters maar zeker niet altijd, je kan hier aan de slag met e-mail hosting, webhosting, maar ook met VPS hosting. Yourhosting heeft ook een eigen website builder. Tevens bieden ze verschillende cloud oplossingen als Acronis back up online, Microsoft Office 365 en OneDrive voor bedrijven.

Yourhosting heeft een heel compleet aanbod, en als je al je diensten bij één partij wil onderbrengen dan is Yourhosting bij uitstek een goede partij om eens rond te snuffelen.

Domeinregistratie

Een domein is de entree van de website. Voor een nieuw concept gaan de domeinkeuze en concept vaak samen. Het is dan ook prettig om een domein te kunnen registreren bij de webhost. Dit kan gelukkig bijna altijd. Bij Yourhosting kun je gebruik maken van een aanbieding hiervoor.

Standaard webhosting

Standaard webhosting is vrijwel altijd Shared Hosting. Dat betekent dat een website met diverse andere sites op één webserver staat. Yourhosting maakt voor standaard webhosting ook gebruik van shared hosting.

VPS

Yourhosting biedt snelle managed en unmanaged VPS Hosting. Zeker de Unmanaged VPS is voordelig want deze begint al vanaf €8,- per maand.

Yourhosting Websitebuilder

Websitebuilder MijnWebsite.nl biedt een hele eenvoudige manier om een website te maken. Dit is ideaal voor starters of ZZP'ers of organisaties die niet afhankelijk zijn van veel zoekverkeer op hun website, maar er wel eentje willen hebben als uithangbord.

WordPress hosting

Bij Yourhosting is de hosting ook voor WordPress geoptimaliseerd: via het ControlPanel Plesk wat tot je beschikking staat kun je ook simpel Wodrpress installeren.

E-mail hosting

Yourhosting biedt E-mail hosting en Exchange Online

Microsoft 365

Miscrosoft 365 bestaat uit diverse Microsoft diensten. Deze staan gehost in de cloud en via Yourhosting kun je hiervoor 3 pakketten afnemen. Microsoft Apps voor bedrijven, Microsoft Business Basic en Microsoft Business Essentials

Verschillende cloud oplossingen

Onder meer Acronis Backup Online, OneDrive voor bedrijven, Sharepoint, Project Online en het eerder beschreven Microsoft 365 maakt het aanbod compleet.

Yourhosting ControlPanel

Bij Yourhosting maak je voor je hosting producten gebruik van het ControlPanel, het Yourhosting ControlPanel draait op Plesk, speciale hosting software die niet alleen hosting makkelijker maakt, maar ook een stuk overzichtelijker en inzichtelijker.

Plesk ControlPanel voor je hosting bij YourHosting.

We komen later in de review weer op het Control Panel terug.

8.5/10

Yourhosting productaanbod rating

Yourhosting prijzen

Wat zijn de prijzen van Yourhosting?

Domeinregistratie prijzen bij Yourhosting

Bij Yourhosting kun je tegen scherpe tarieven domeinen registreren dankzij bepaalde acties die ze hebben lopen. Zo betaal je vaak voor het eerste jaar maar €1,-. Na het eerste jaar betaal je de reguliere tarieven. Dan is Yourhosting niet de goedkoopste partij.

Ben je van plan om veel domeinen te registreren, dan kan je ze misschien ergens anders voordeliger registeren. Ga je echt met je domein aan de slag? dan is Yourhosting wel een goede optie; omdat ze hier vrijwel alles omtrent IT infrastructuur aanbieden.

Yourhosting hanteert voor domeinregistratie de volgende tarieven*:

.nl€13,99
.be€18,99
.com€17,99
.eu€15,99
.info€19,99
.org€19,49
*de beschreven tarieven zijn zonder kortingen.

Webhosting prijzen Yourhosting

Om te beginnen helpen we je bij het maken van een keuze uit de vijf pakketten, deze beginnen bij het Start pakket van €9,99 per maand en lopen op tot het Premium pakket van €24,99 per maand. Voor elk pakket geldt dat er 3 maanden sprake is van een kortingstarief.

Meest opvallende van Yourhosting pakketten:

 • 100 dagen niet goed, geld terug garantie
 • SSL gratis inbegrepen

De verschillen tussen de verschillende hosting pakketten zitten met name in het formaat. Hoe groter het pakket, hoe meer schijfruimte, dataverkeer en ook meer mailboxen, FTP gebruikers en databases. De pakketten beschikken grotendeels over dezelfde functionaliteiten: meer faciliteiten tot je gebruik zorgt voor meer snelheid.

Grootste nadeel is dat er er pakket maar 1 website per gekoppeld kan worden, dit is ook direct een voordeel, zo plemp je niet direct je pakket vol. Voor een blog is een Start pakket genoeg, begin je een webshop dan kan je het best al bij Plus of Max beginnen. Moet deze ook nog echt snel lopen, dan is upgraden naar het premium pakket de way to go.

Yourhosting Start€9,99
Yourhosting Plus€14,99
Yourhosting Max€19,99
Yourhosting Premium€24,99

VPS prijzen Yourhosting

Je kunt bij Yourhosting uit best veel pakketten kiezen die managed of unmanaged zijn.

Yourhosting Unmanged VPS€8 tot €42 per maand.
Yourhosting Managed VPS€42 tot €110 per maand
De genoemde tarieven zijn zonder kortingen. Vaak krijg je 50% korting op het eerste jaar bij Yourhosting
SpecificatiesVPS 4VPS 3VPS 2VPS 1
RAM4096 MB2048 MB1024 MB512 MB
SWAP RAM1024 MB1024 MB1024 MB1024 MB
SSD Opslag100 GB80 GB60 GB25 GB
CPU Cores4321
Dataverkeer per maand10.000 GB5000 GB2000 GB300 GB
SpecificatiesVPS M4VPS M3VPS M2 VPS M1
RAM4096 MB2048 MB1024 MB512 MB
SWAP RAM1024 MB1024 MB1024 MB1024 MB1024 MB
SSD opslag100 GB80 GB60 GB25 GB
CPU Cores4321
Dataverkeer per maand5000 GB2500 GB1000 GB150 GB

Op de VPS pakketten krijg je de eerste 3 maanden 50% korting. De bovenstaande prijzen zijn prijzen zonder korting.

Yourhosting is een premium hosting partij, en daar zijn de prijzen ook naar; het is zeker niet de goedkoopste partij, mar zit qua prijzen in het middensegment.

7.5/10

Youhosting prijzen rating

Extra functionaliteiten

Waarin blinkt Yourhosting nog meer in uit?

De functionaliteiten: hoe zit dat bij Yourhosting, wat doen ze goed? Yourhosting heeft het eigen dashboard en het controle paneel van de hosting pakketten de afgelopen jaren flink onder handen genomen.

Als je nu inlogt ziet het er allemaal een stuk frisser en overzichtelijker uit. Met name prettig dat de ‘hostingmanager' zoals yourhosting het zelf noemt, nu in de Plesk software loopt.

Zo kan je veel instellingen van je hosting zelf instellen en configureren, voor starters wellicht niet direct belangrijk, maar na verloop van tijd is dat toch wel erg prettig als je wat verder bent.

Vanuit Plesk kan je makkelijk WordPress, Drupal of Joomla bijvoorbeeld installeren. Kan je de PHP versie aanpassen, kan je TLS en SSL instellen en kan je ook je DNS en mailinstellingen beheren.

 • Verschillende Dev tools tot je beschikking onder meer GIT
 • Backups van je website simpel in te stellen
 • Plesk Control Panel: klinkt moeilijker dan het is maar dit is een beheersysteem van je hosting pakket waarmee je alle instellingen zelf kan beheren, maar dan begrijpelijk gemaakt.
 • De klantenservice: is een tijdje wat minder geweest maar is inmiddels weer op volle kracht en naar tevredenheid als we de reviews op andere sites lezen.
 • Compleet aanbod: wil je een one stop shop solution? Dus al je producten onder één dak? Dan is Yourhosting een goede oplossing.
8/10

Yourhosting extra functionaliteiten

Servers en prestaties

Waar staan de servers?

Yourhosting maakt gebruik van de datacenters Equinix (Heeft locaties in Zwolle en Amsterdam) en Globalswitch (Amsterdam)

Het Yourhosting netwerk bestaat uit een redundant 40Gbit/s switch netwerk. Grote pieken in verkeer woorden opgevangen dankzij meerdere 10Gbit connecties. Deze verbindingen zijn onderling verbonden en lopen via geografisch gescheiden routes. Beide locaties zijn verbonden met diverse exchanges, peerings en transit-providers, zoals NL-ix, OpenPeering, AMS-IX, nLayer en Level 3. [1]https://www.yourhosting.nl/over-hostingwijzer/netwerk-en-infrastructuur/

 • 10G AmsIX
 • 10G Cogent
 • 10G GTT
 • 10G Level3
 • 10G NLix

Yourhosting maakt gebruik van firewallconstructies en DDoS-protectie. De voorzieningen (stroom, koeling, (brand)beveiliging) in de datacenters zijn van hoog niveau.

Het Yourhosting-netwerk wordt 24 uur per dag gemonitord. Ook 's nachts en in het weekend is er een technisch team actief dat eventuele storingen signaleert en direct oplost.

Yourhosting kwam regelmatig prima uit de Webhosting Snelheidstesten van webhosters.nl

De datacenters waar Yourhosting gebruik van maakt zijn CO2-neutraal, of zoals ze het zelf noemen: groene datacenters.

Uptime – SLA

Yourhosting heeft gemiddeld 99,99% uptime.

7.5/10

Yourhosting prestaties rating

Hulp en klantenservice

Worden problemen bij Yourhosting snel opgelost?

Mogelijkheden voor hulp

Loop je ergens tegenaan met je hosting of ben je gewoon benieuwd of de klantenservice van Yourhosting goed bereikbaar is? Dan kun je onder meer telefonisch en per email bij Yourhosting terecht.

 • Telefonisch op 038-8509600
 • Live chat
 • WhatsApp, Facebook en Twitter
 • Per e-mail via het contactformulier

Het was een tijdje niet meer mogelijk Yourhosting te bellen. Gelukkig is direct contact via de telefoon en chat weer goed mogelijk

Voor de beste en snelste klantenservice dien je ‘premium support’ bij te bestellen voor €8 per maand. Hiervoor krijg je sneller antwoord op je vragen en wordt je geholpen door een Senior medewerker.

Yourhosting werkt met een 100 dagen niet-goed-geld-terug garantie. In de nadere uitleg staan echter wel een paar belangrijke voorwaarden. Deze garantie geldt enkel voor hosting en mail.

Producten zoals VPS, cloud en domeinregistratie zijn uitgesloten. Tevens worden setupkosten niet terugbetaald. Op zich logische voorwaarden, maar goed om daar vooraf van op de hoogte te zijn.

Bereikbaarheid klantenservice

DagLive chat
Ma09:00 – 21:00
Di09:00 – 21:00
Wo09:00 – 21:00
Do09:00 – 21:00
Vr09:00 – 17:00
Za09:00 – 17:00
8/10

YourHosting klantenservice rating

Ervaringen van gebruikers

Wat zijn ervaringen en reviews van anderen?

Voor betrouwbare gebruikerservaringen gaan we o.a. af op de scores van zustersite Webhosters.nl. Hier worden al ruim 20 jaar ervaringen en beoordelingen verzameld van klanten van hostingproviders.

Zeker de laatste paar maanden komt Yourhosting hier weer goed uit de bus, het is ook wel duidelijk dat vorig jaar de klantenervaringen tijdelijk wat minder waren maar dat is weer opgelost!


Hostingwijzer heeft door de jaren heen zeer veel reviews verzameld. Tussen 2006 en 2021 waren dat voor Yourhosting 590 ervaringen. De gemiddelde score voor Yourhosting lag behoorlijk hoog want gebruikers beoordeelde de webhost met een 7,9.

7,9
Hostingwijzer.nl

Een greep uit de reacties

Auke heeft mij heel goed en efficiënt geholpen met een technisch probleempje.
Anja Verlaan -18 mei 2021 09:32 - op Hostingwijzer.nl
Erg vriendelijke klantenservice. De laatste periode al 2x contact mee geweest en 2x naar wens geholpen. De laatste keer lukt het verhuizen van mijn website niet goed van subdomein naar hoofddomein en dat heeft YourHosting in no-time weten op te lossen.
Super tevreden!
Lucas Michels - 19 april 2021 09:50 op Hostingwijzer.nl
Super! Geen wachttijd bij telefonische support. En probleem volledig opgelost. Verbeterpuntje in het algemeen: klanten informeren als er een andere server komt en je mailprogramma daaraan aangepast moet worden.
Egbert Meier - 15 april 2021 11:54 op Hostingwijzer.nl
7.5/10

Yourhosting ervaringen

Veelgestelde vragen

Wat willen mensen weten over Yourhosting?

Heeft Yourhosting een telefoonnummer?

Yourhosting is op werkdagen telefonisch goed bereikbaar op het nummer 038 850 9600, de ervaringen van gebruikers met dit telefoonnummer zijn positief.

Waar kan ik inloggen in in mijn Yourhosting account?

Youhosting heeft een loginomgeving op het eigen yourhosting domein, dit kan je bereiken op yourhosting.nl/login/login.html. Voor het inloggen heb je een gebruikersnaam of een klantnummer nodig, het klantnummer kan je op een factuur vinden.

Waar kan je inloggen op Yourhosting Webmail?

De login van de e-mail / webmail van Yourhosting is te vinden op de URL: webmail.yourhosting.nl

Is Sohosted nu ook Yourhosting?

Sohosted wordt onder gebracht bij Yourhosting en zal dus op dezelfde technologie gaan draaien. Beide bedrijven zijn onderdeel van Total Webhosting Solutions.

Waar is Yourhosting gevestigd?


Adres
Yourhosting
Grote Voort 225
8041 BK Zwolle

Bronnen

Bronnen
1https://www.yourhosting.nl/over-hostingwijzer/netwerk-en-infrastructuur/
   Hostingwijzer
   Logo
   Enable registration in settings - general