banner bhosted

Zakelijke Email Aanmaken

Een zakelijk e-mailadres is een e-mailadres dat de aangepaste domeinnaam van het bedrijf bevat, zoals naam@bedrijf.nl, in plaats van een gratis persoonlijke e-mailclient zoals bedrijfsnaam@gmail.com. Zakelijke e-mail is een must-have voor bedrijven en professionals.
Zkelijke email top 3

De beste (top 3) zakelijke email hosting pakketten plus daarbij veel uitleg!

Het is raadzaam om zakelijke e-mails te versturen vanuit een e-mailadres met een professionele domeinnaam, zoals mail@voornaamachternaam.nl of info@bedrijfsnaam.nl. Het gebruik van dergelijke domeinnamen straalt professionaliteit uit en geeft blijk van competentie, vooral in situaties zoals sollicitaties of zakelijke correspondentie. In tegenstelling tot e-mailadressen zoals joke@live.com of joke@hotmail.com, die minder professioneel overkomen.

Dit stapje dat je net voor hebt met een goed gebruik van een zakelijk email adres kan net dat stapje zijn waarop een sollicitatie slaagt en/of een zakelijke deal doorgang vindt. Er zijn twee methodes om dit op te zetten.

Email hosting als basis gebruiken van zakelijke email

E-mailhosting is een service die uw e-mailaccount en de bijbehorende bestanden op een externe server host. Naast het opslaan van de e-mails en bestanden biedt de email host ook aanvullende diensten zoals:

 • E-mailauthenticatie en beveiliging
 • Ontvangen e-mails routeren naar uw netwerk
 • E-mailbeheer en filtering
 • Elke e-mailhostingservice biedt verschillende services en legt de nadruk op verschillende aspecten van e-mailbeheer. U moet er een kiezen die voldoet aan uw zakelijke e-mailbehoeften en tegelijkertijd binnen uw budget past.

Wij hebben eerder onderzoek gedaan naar de beste e-mail hosting, dit komt redelijk overeen met zakelijke email hosting.

Zakelijke email setup via Google Workspace:

Er zijn diverse methoden om een zakelijk e-mailadres aan te maken, waaronder het gebruik van e-mailserviceproviders zoals Google Workspace of Microsoft Outlook, of door een e-mailhostingservice te gebruiken, zoals Hostinger of SiteGround. Google Workspace is een van 's werelds meest gebruikte e-mailserviceproviders vanwege zijn eenvoudige accountconfiguratie, uitgebreide functies en competitieve prijzen. Laten we dit als voorbeeld nemen vanwege de populariteit en gebruiksgemak.

Als u al Gmail heeft gebruikt voor persoonlijke e-mail, zal de leercurve vrij vlak zijn, aangezien de interface hetzelfde is. Als u nog geen domeinnaam heeft, kan Google Workspace u helpen er een aan te schaffen. U kunt een Google Workspace-account aanmaken voor een gratis proefperiode van 14 dagen door simpelweg uw creditcardgegevens te verstrekken, waarna u direct aan de slag kunt.

Hier volgt een stapsgewijze handleiding om een zakelijk e-mailadres aan te maken met Google Workspace:

Zo maak je zakelijke e-mail in 8 makkelijke stappen

Stap 4 van onze 8 stappen om Google Workspace werkend te krijgen.
 1. Ga naar workspace.google.com en klik op ‘Nu Starten'.
 2. Voer uw contactgegevens in, zoals bedrijfsnaam, werknemers en land.
 3. Vul uw naam en oude e-mail adres in.
 4. Geef aan of u al een domeinnaam heeft, zoals uwbedrijf.com.
 5. Als u een domein heeft, wordt u gevraagd dit te koppelen. Als u geen domein heeft, wordt u gevraagd er een te zoeken om te kopen. Het kopen van een domeinnaam kan het beste bij een partij die ook veel tevreden zakelijke klanten heeft met daarbij een hoge uptime. Wij raden 3 partijen aan onder deze 8 stappen.
 6. Voer uw bedrijfsgegevens in, zoals adres.
 7. Kies uw gebruikersnaam en wachtwoord.
 8. Selecteer een abonnement en voltooi het afrekenproces.

Zo makkelijk kan het zijn, een domeinnaam bezitten is wel een dingetje wat belangrijk is om dit werkend te krijgen. Wij raden de volgende 3 email hosters aan voor zakelijke email:

3 Goede aanbieders voor zakelijke mail koppelingen

1

Yourhosting voor domein of email pakket

Yourhosting kan je inzetten via een e-mailpakket of via een losstaand domein
9.5
Yourhosting Review

Yourhosting korting Onze nr 1.

Yourhosting is met ruim 340 duizend klanten en 1,3 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein …
Bij Yourhosting krijg je vaak op de eerste termijn flinke korting, zo kan je een domein voor 1 euro voor een jaar vastleggen en krijg je 6 maanden 50% korting op je hosting

Je kan Yourhosting al het werk uit handen laten nemen en dus google workspace ontwijken of je kan via Yourhosting alleen een domeinnaam afnemen.

Yourhosting is een ideale keuze omdat Yourhosting zich richt op zakelijke klanten en ze al meer dan 1.3 miljoen domeinen onder beheer hebben. Ook kan je via Google makkelijk koppel gidsjes of hulp vinden voor allerlei probleempjes waar je tegenaan kan lopen met zakelijke email.

2

Mijn.Host voor domein of email pakket

Simpele en goed geprijsde e-mail hosting van Mijn.host.
9.1
Mijn.host Review

mijn.host deal Voordelig

Mijn.host is een webhoster die opereert vanuit Haarlem. Dit hosting bedrijf wordt goed beoordeeld op verschillende …
Het starterpakket van mijn.host is al behoorlijk goed vergeleken met duurdere hosting van andere providers. De eerste 12 maanden betaal je nu een flink stuk minder.

Ook bij zakelijke email hosting springt mijn.host er positief uit. Voor standaard e-mail hosting hanteren ze 3 pakketten met standaard back-up, 99,99% uptime garantie en veilig e-mailverkeer.

Met jouw eigen email hosting pakket kan je mailen vanuit je eigen domeinnaam. En of het nou voor persoonlijk, zakelijk of enterprise gebruik is, er is een pakket dat past bij mijn.host. Je kan hier terecht vanaf €1,99 per maand voor een persoonlijk e-mail hosting pakket.

De 2 GB per mailbox is wel wat weinig voor deze tijd, dat zou toch beter moeten kunnen.

Ook kan je hier maandelijks opzeggen, tenzij je kiest voor een jaarabonnement. Dan krijg je wel weer 50% korting. Beide opties zijn wel prettig; of een mooie korting, of lekker flexibel.

De e-mail hosting pakketten van mijn.host zijn geschikt voor IMAP, POP en SMTP en zijn inclusief spamfilter en dagelijkse back-ups. En dat tegen een scherpe prijs. Wat ons betreft een goede keuze.

Waarom mijn.host een goede keuze is voor e-mail hosting

Sterke e-mail eigenschappen
 • Dagelijkse back-ups
 • IMAP, POP en SMTP
 • Mijn.host is een van de voordeligste & complete providers van Nederland.
Mindere e-mail Eigenschappen
 • We zien niet direct een optie voor Exchange Online integratie
 • 2 GB is wat weinig

Mijn. Host is een heel complete email host en biedt 3 verschillende email hosting pakketten: personal, business en enterprise. Bij Mijn.host hanteren ze een nette prijs kwaliteit verhouding en alle pakketten zijn standaard inclusief dagelijkse back ups.

Als je de boel wilt aansluiten via Google Workspace dan heb je mijn.host alleen maar één domeinnaam nodig.

3

Hostinger Business Starter E-mail Hosting

Hostinger voor het email hosting pakket.
8.6
Hostinger Review

Hostinger Voordeel Zeer goed

Hostinger is een internationale provider die dankzij schaalvergroting goedkope hosting van hoog niveau aanbiedt. De …
Als je bij Hostinger voor een langere periode een pakket afneemt, kun je zeer voordelig uit zijn.

Hostinger komt vaker positief uit de bus op onze website, zo ook met zakelijke email hosting. Bij Hostinger kun je kiezen tussen de standaard e-mail hosting pakket als Business Starter of Business Premium. Je kunt meteen aan de slag met Hostinger Google Workspace e-mail waarmee je allerlei integraties ook direct aan je mail koppelt.

Door het intuïtieve ontwerp van ons dashboard en e-mailinterface kan iedereen, ongeacht het vaardigheidsniveau, onze e-mailhostingservices gebruiken. Bovendien kunt u met onze automatische configuratiefunctie uw account heel eenvoudig instellen op verschillende apparaten en e-mailclients – kennis over IMAP, POP3 of SMTP is dus niet nodig.

Hostinger Nederland

Er is wel één belangrijke regel bij Hostinger: De prijs is per mailbox, je kan wel meer aliassen aanmaken maar er zijn niet meer mailboxen te maken. Dan moet je dus ‘nog' een business starter pakket afnemen. Wat dus ook allemaal heel goedkoop is. Als je met Hostinger aan de slag gaat is het wel aan te raden om een lang abonnement af te nemen, dan pak je die grote korting. Daarna kan je altijd nog opzeggen.

Sterke e-mail eigenschappen
 • Voordelig: vanaf €0,99 per maand
 • Ook te koppelen aan Google Workspace
 • Business e-mail, Enterprise e-mail of Google Workspace e-mail hosting
 • Al 10 GB bij kleinste pakket
Mindere e-mail Eigenschappen
 • Niet een Nederlands bedrijf, mocht je dit graag willen.

ls je de boel wilt aansluiten via Google Workspace dan heb je Hostinger alleen maar één domeinnaam nodig.

Waarom je een zakelijk e-mail adres nodig hebt

Zakelijke e-mail is om een ​​aantal redenen een must-have voor bedrijven. Het biedt u niet alleen een manier om uw zakelijke e-mail te scheiden van uw persoonlijke e-mail, maar het ziet er ook professioneler uit, is beter gedenkwaardig, biedt meer controle en verbetert uw veiligheid. Dit zijn de redenen waarom elk bedrijf een professioneel e-mailadres zou moeten gebruiken:

 • Zakelijke email zorgt voor geloofwaardigheid: Wanneer u vanaf een professioneel e-mailadres een e-mail naar potentiële klanten verzendt, is de kans van acceptatie groter.
 • Merkconsistentie: Stel je voor dat je het adres van een zakelijke website deelt met een potentiële klant en vervolgens een voorstel of productdetails verzendt vanuit een persoonlijk e-mailaccount. Dit verwart de mogelijke klant en een verwarde klant zal minder snel tpt een aankoop overgaan. Wanneer u een e-mail verzendt vanaf uw zakelijke e-mailaccount, verbetert dit de merkconsistentie en daarmee de kans op conversie.
 • Meer gedenkwaardig: in tegenstelling tot een persoonlijke e-mail is een zakelijke e-mail rechtstreeks gekoppeld aan het bedrijf en website, waardoor deze gemakkelijker te onthouden of herinneren zijn.
 • Vergroot de controle: Met zakelijke e-mail kan een beheerder alles instellen. Je kan bijvoorbeeld nieuwe personeelsaccounts instellen, maar ook oude accounts verwijderen en het doorsturen van e-mail instellen.
 • Verbeterde beveiliging: De beste zakelijke e-mailserviceproviders bieden verbeterde beveiligingsfuncties om u te helpen uw accounts verder te beveiligen. Het gebruik van zakelijke e-mail is raadzaam om niet alleen de beveiliging van externe, maar ook interne communicatie te verbeteren.

Professionele communicatie vereist professionele / zakelijke e-mail. Naast de bovenstaande voordelen opent het hebben van zakelijke e-mail ook de deur naar meer integraties, e-mailadressen (bijvoorbeeld achternaam@uwbedrijf.com) en een beter georganiseerd bedrijf.

Conclusie zakelijke email hosting Nederland

Als je dit concreet even kost bekijkt zijn de mogelijkheden als volgt:

Totaal overzicht van de conclusies als je een zakelijke email zoekt

Hulp nodig bij het maken van een Keuze voor je email hosting

Het kiezen van de beste zakelijke e-mail hosting is hopelijk iets makkelijk na het lezen van bovenstaande tips en adviezen, met de 3 hosting bedrijven op deze pagina maak je niet snel een verkeerde keuze.

Nog wat tips voor Zakelijke e-mail Hosting

 • Bij e-mail hosting is het van belang dat je let op de grootte van je organisatie en welke groei je nog verwacht, is je pakket makkelijk uit te breiden en kan de hosting partij dit ook in de toekomst aan? Ga niet voor de hosting prijsvechters: zakelijke email vereist consistentie, hoge uptime en goede klantenservice.
 • Met e-mail hosting kies je voor wat professionelere e-communicatie / e-mail voor jezelf of je bedrijf. Je kunt je e-mail koppelen aan je domein, waardoor het meer professioneel overkomt dan een @hotmail.com of een @gmail.com email adres. Zorg dat je de naam wel lang vast houdt en niet vergeet te verlengen.
 • Kijk ook even naar de reviews over de support / klantenservice van de hostingpartij waar je mee aan de slag gaat, wel zo lekker als je er zelf even niet uitkomt dat een klantenservice je dan kan ondersteunen bij het goed instellen of weer werkend krijgen van je e-mail hosting! Ga niet voor de goedkoopste optie als je op dit vlak veel ondersteuning nodig denkt te hebben.
Hostingwijzer
Logo